Last news in Fakti

22 Септември, 2023 12:12 3 239 50

Борислав Ангелов: Между „Възраждане“ и Бойко Борисов има връзка

  • борислав ангелов-
  • „възраждане“-
  • бойко борисов-
  • местни избори

Кметовете, които са се феодализирали, вече не зависят от партиите, а партиите зависят от тях

Борислав Ангелов: Между „Възраждане“ и Бойко Борисов има връзка - 1
Снимка: БГНЕС

Защо „Възраждане“ и нейният лидер не задават нито един въпрос на Бойко Борисов и не се позиционират срещу ГЕРБ, които са първа политическа сила. Има връзка между тях. Това обяви политологът Борислав Ангелов в интервю за подкаста на Мария Лазарова в YouTube. Според Ангелов миналата година „Възраждане“ са били задействани, когато трябваше да се свали правителството на Кирил Петков. И сега, когато е необходимо, партията на Костадин Костадинов се включва в подкрепа на тази на Бойко Борисов, каза той.

Политологът прогнозира, че въпреки силните позиции на „Възраждане“, формацията няма да постигне успех на местните избори. „„Възраждане“ има таван, който не може да надрасне. Ще видим на местните избори, че партията няма да постигне успех, че няма да има областен център“, каза Ангелов.

Според него местните избори ще са интересни заради странните местни коалиции, които ще се формират. Той смята, че кметовете, които са се феодализирали, вече не зависят от партиите, а партиите зависят от тях. Затова те ще формират различни коалиции около себе си. Проблемът на местните избори според Ангелов е, че няма национална политика за това каква трябва да бъде местната власт и какви нейните правомощия.

Борислав Ангелов коментира и протестите на земеделците от последните дни. Според него те ясно са показали, че са политически и че обслужват интересите на Бойко Борисов и Румен Радев да провалят правителството. „ПП-ДБ бяха вкарани в този капан от партньорите си, но за сто дни те показаха, че нямат визия за управление. Имаме правителство, в което министрите не знаят защо са там, нямат самочувствие да провеждат реформи, изпълнителната власт се иззема от парламента“, каза политологът. Той смята и че протестът е показал, че не правителството, а някой друг определя съдбата му. „Ясно е, че решат ли Бойко Борисов и Румен Радев да го свалят, ще го свалят. Същото се случи с кабинета „Петков“, допълни Ангелов.

Той засегна и темата за гласуването с машини като коментира, че те не гарантират 100-процентова сигурност. „Българинът като цяло няма доверие в машините“, каза политологът. Ангелов даде за пример САЩ, където след изборите, спечелени от Доналд Тръмп, конгресът анализира вота и стига до извода, че машините са много уязвими, че в тях лесно може да се вкара зловреден код, който да промени резултатите, както и че хартия е по-сигурна.


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 40 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Вашето Мнение

    38 15 Отговор
    В настоящият момент, татко петко събра булката пп/дб с мадоженеца герб/дпс

    Коментиран от #25

  • 2 Реалист

    40 13 Отговор
    ПП-ДБ изпраха Боко Еднокнижник

    Коментиран от #45

  • 3 шайка шарлатани

    42 12 Отговор
    ала-бала и непрестанни лъжи
  • 4 Професора

    38 10 Отговор
    Христо Иванов и Кирчо се коалираха с Делян Пеевски и Борисов , а 2014 умнокрасивите на, Христо Иванов, Антоанета Цонева, Елисавета Белобрадова стачкуваха срещу правителството на Пламен Орешарски заради Пеевски и върнаха ГЕРБ за още 2 мандата.
  • 5 Исторически парк

    38 9 Отговор
    Между ппдебъ и бойко има коалиция 😉
  • 6 Отдавна

    18 27 Отговор
    е явно ! А и мошениците се подушват ! Жалка работа !

    Коментиран от #8

  • 7 Българка

    29 30 Отговор
    Възраждане и ГЕРБ са в един отбор. Само приводно Костадинов и КО вдигат пушилка, че са опозиция. ПП-ДБ не са удобни за свикналите безнаказано да рекетират, присвояват, опраскват опоненти и грабят с пълни шепи.

    Коментиран от #9, #17

  • 8 Ивелин Михайлов

    24 9 Отговор

    До коментар #6 от "Отдавна":

    Ей джендъри, защо обиждате коалиционният си партньор 😉

    Коментиран от #33

  • 9 Българин

    31 8 Отговор

    До коментар #7 от "Българка":

    Ппдебъ и герб са в една коалиция 😉

    Коментиран от #24

  • 10 Тоя кво бръщолеви?

    15 23 Отговор
    Какви са тези области.Изрсждане няма да имат в нито едно село кмет.Нямат местни структури.Коцан прибира субсидията само за себе си.
    Вчера докарал два автобуса от софийските села .Моча щял да брани.Днес има три палатки.
  • 11 9003

    28 7 Отговор
    Те и Кирчовците не задават неудобни въпроси на Боко Борисов
  • 12 КПСС/БКП

    11 19 Отговор
    Копейчо + Джипко пачки 500€ -ров
  • 13 !!!?

    13 8 Отговор
    Борисов и Копейкин !!!?

  • 14 Реалист

    8 14 Отговор
    Шпионина Румен Радев ви инсталира ППДБ като заместител на ГЕРБ защото вторите мн се компроментираха и козяк реши да ги замени. Инвестицията на Козяк Румен Радев е мн ценна.
  • 15 Трандафор

    13 3 Отговор
    Това някаква жалба по "кабинета Петков" ли е? Ти да видиш! Сигурно Нинова е имала "визия"! Ами според Веса Томова Възраждане са създадени от ГЕРБ- Варна! Е как това се връзва с издигането за кмет на София на бизнесмена-милионер Ивайло Пенчев, както върви упорит слух? М, как? На принципа на Фигаро ли? С такива посредствени политолози, социолози, културолози, нещо като журналисти и от тая порода, какви да са ни политиците и депутатите? Гении ли? Драмата ни, с наклон към катастрофа, е в липсата на интелектуален елит, който да не се продава, купува, наема и препродава!
  • 16 Този

    5 6 Отговор
    Е и Първанов и президента и Р.Петнов.Всички СА от ГРУ.Тотален контрол щото онези инфантили от запад Изоставиха българите.
  • 17 Реалист

    6 2 Отговор

    До коментар #7 от "Българка":

    Майсторе, викам ти "майстор", че не ти знам името ама като ти гледам майсторлъка......

    И твоята работа такава. Писалa се уж Българка ама като ти четем писаниците, да беше се писала:
    Търговка (Продажничка).

    Коментиран от #28, #32

  • 18 българка

    12 8 Отговор
    Нали помните, че Гешев беше подгонил "Възраждане" с обвинение, че резултатите при учредяването на партията са фалшиви? След известно време Гешев се умълча и всичко се покри! И КОЙ беше тогава на власт - Бойко разбира се! Думата на Бойко на две не става и оттам приятелството - аз на тебе, ти на мене, по мафиотски тертип!

    Коментиран от #37

  • 19 Бамбука

    7 7 Отговор
    ББ и Копейкин ще свалят Правителството на куково лято. Копейкин е маша в ръцете на ББ, но те същите му са къси. Самия ББ трябва много да внимава в заиграването с когото и да е било от ДПС и Копейката, защото материалите за неговите залуми не са изхвърлени в кошчето за боклук.
  • 20 нннн

    12 1 Отговор
    Въпросът е : Защо ПеПетата се прегърнаха с ГЕРБ и ДПС и върнаха на бял кон Борисов и Пеевски, а не дали ги критикува Възраждане
  • 21 Теляк

    7 6 Отговор
    Костадин забогатя РЕЗКО чрез продажба на надежда.
  • 22 Някой

    10 6 Отговор
    Поредната пропаганда на факти. Честно казано този сайт е смехотворен. Това правителство е най-лошото от прехода насам. Потъпка всичките си предизборни обещания, коалира се с ГЕРБ и ДПС и даже не се чувства малко неудобно. Опитва се сякак да се бетонира във властта, дори с цената на ненужни конституционни промени, открито обслужва чужди интереси и вкарва страната в криза. Но видиш ли Възраждане, единствената явна опозиция била в тайна коалиция с ГЕРБ. Не миьерниците от ПП-ДБ, а Възраждане. Който има малко останал мозък да си направи сам изводите.

    Коментиран от #31

  • 23 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    3 3 Отговор
    Интереса клати феса
  • 24 Българин

    4 1 Отговор

    До коментар #9 от "Българин":

    и ти си от Герб СТАМАТЕ
  • 25 А бре

    2 2 Отговор

    До коментар #1 от "Вашето Мнение":

    ТВОЕТО МНЕНИЕ НЯМА АБСОЛЮТНО НИКАКВА ВРЪЗКА С НАШЕТО!! И НЕ СЕ ПРАВИ НА ТОЛКОВА НАГЪЛ ПО РУСКИ!! ИСТИНАТА Е ДРУГА НИЩО НЯМА ДА ПОСТИГНЕШ!!
  • 26 естествено

    7 7 Отговор
    руските К се надушват
  • 27 Имаше ТН

    2 2 Отговор
    Това го казахноще преди 4 години.
  • 28 А бе кух

    7 7 Отговор

    До коментар #17 от "Реалист":

    И децата знаят ,че копейката е патерица на герб и дпс! Какво се правиш на разбирач??!
  • 29 Бевърли Хилс

    5 1 Отговор
    За боко е важна само кирията , това с "евроатлантизма" е за заблуда на овчия му електорат
  • 30 Рая

    4 6 Отговор
    Поредната тъпня. Все Борисов ви е виновен....
  • 31 Иванчо

    4 4 Отговор

    До коментар #22 от "Някой":

    Питаха Костасинов кой трябва да влезе в затвора. Каза Киро,Асен, Орешарски. Боби Банкята не спомена.
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Бат Котьо

    2 2 Отговор

    До коментар #8 от "Ивелин Михайлов":

    Ела да те джендеросам.

    Коментиран от #35

  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 „НЯМА БЕЗПЛАТЕН ОБЯД”☝

    2 1 Отговор

    До коментар #33 от "Бат Котьо":

    АМА ТРЯБВА ДА МУ „ФИКСАЛИЗИРАШ”
    И ДВАЙСЕ ЛЕВА...
    ТЕ(.....) НАЛИ ЗА ТОЛКОВА СЕ (......).....Т
  • 36 КОСТЯ ВРЪЩАЙ ПАРИТЕ ЗА ИМЕНИЕТО ТИ

    2 2 Отговор
    ВЪВ ВАРНА !

    Абе, Костя, нали си бил против ГЕРБ и компания, ама именно по времето на ГЕРБ те назначиха на копанята, някакъв книжен плъх в музей стана, да лочиш кръвчицата ни и с безделническата си заплата .

    Имаш ли, бе, враг на България, враг на народа, враг на морала, враг на закона, поне един работен извън държавната копаня, от която, заровил кръвожадната си червена муцуна ни пиеш кръвчицата, направил ли си нещо в частния бизнес - два пирона, три сайта, КНИГА НАПИСА ЛИ НЯКАКВА, ТА ДА ВИДИМ КАКВА Е ПРАЗНОГЛАВАТА ТИ ИДЕОЛОГИЯ , или и това не можеш, путинландецо, та само кухи приказки и общи фрази мяучеш ?

    Путинландски тунеядец, измамник, кръволок на народната кръв, ратай на Враг №1 на България – вампирска, дивашка и варварска Русия !
    ...............
    Костя циганин ли е или путинландец ? Циганите не говорят така мьеко , като мяучи Костя . Ама си е бая черен, може и путинландски циганин да е . Там ги има много .
  • 37 Съюз на Анти-Бандитските Сили

    2 0 Отговор

    До коментар #18 от "българка":

    Не се умълчал Гешев по делото за измамната регистрация на "Израждане" .

    Комунстическите съдии пак се намесиха .

    На първа инстанция СГС постанови да бъде заличена регистрацията на "Израждане" .

    После Васил Божков като плати за протестите през 2020 г. Софийският Апелативен съд отмени решението на СГС за заличаването на регистрацията .
  • 38 Лелеле

    3 2 Отговор
    Знаех си че от Възраждане са гербеерасти
  • 39 бойко ВЕЧЕ Е ЕДНА СЧУПЕНА ИГРАЧКА

    1 3 Отговор
    БОЙКО КАКТО ВИНАГИ Е БОКЛУК - съсипа И ПРЕДАДЕ БЪЛГАРИЯ НА ЗАПАДА !

    Коментиран от #42, #46

  • 40 зъб

    2 0 Отговор
    Добър ден...имат един и същ създател и господар...е не е Русия...още миналия парламент когато гласуваха с ГЕРБ и ДПС на техните симпатизанти трябваше да им стане ясно.Изразявям мнението си без обидни квалификации.
  • 41 Ком

    0 2 Отговор
    Туморът ГЕРБ и метастазите ПП и ДБ са обхванали целия политически живот. Сега жълтопаветниците имат проста задача да докажат, че всички политици са "маскари",че няма нужда от морал в политиката,няма нужда от промяна,. Най-важното е да овладеят държавата и да наложат евро-атлантическите и ЛГТБ ценности.

    Коментиран от #43

  • 42 А бе

    2 0 Отговор

    До коментар #39 от "бойко ВЕЧЕ Е ЕДНА СЧУПЕНА ИГРАЧКА":

    Аз не съм симпатизант на герб,но ти си много по счупена играчка от него! Ако още не си разбрал България е член на ЕС и НАТО!! А ти ако чакаш сесесерето да дойде да те освобождава(интересно от кого и какво) ,ще си останеш само с чакането!! ТОВА НЯМА ДА СЕ СЛУЧИ ДУГАРКЕ И ДРУГАРЕ!!!
  • 43 Цървул съдран

    2 0 Отговор

    До коментар #41 от "Ком":

    Защо не се разкарате ти и руската ти пропаганда?? Докога ще скърцате с едни и същи ръждясали латерни??Станахте за смях!!
  • 44 Абе това в ръката на Костя

    1 0 Отговор
    на снимката не е ли айфон?
    Предател се оказа. Има и ваксини против ковид и сметка в евро. Ама ко се учудвам. От м.н.г.л какво да очакваш.
  • 45 Абе това в ръката на Костя

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Реалист":

    на снимката не е ли айфон?
    Предател се оказа. Има и ваксини против ковид и сметка в евро. Ама ко се учудвам. От м.н.г.л какво да очакваш.
  • 46 Че си е такъв, такъв е

    1 1 Отговор

    До коментар #39 от "бойко ВЕЧЕ Е ЕДНА СЧУПЕНА ИГРАЧКА":

    Обаче като се мазнеше на Путин, като му направи тръбата с наши пари и като му носеше кученце за подарък му ръкопляскахте и гласувахте за него, нали! Въпросът е риторичен. Неяма нужда да се мъчиш да отговаряш.
  • 47 Коментар

    0 1 Отговор
    Извънземните ли правят връзката между ГЕРБ и Възраждане?Взехте да полудявате.
    Единственото общо са им избирателите и това,че са българи.Някои избиратели на Бойко сега гласуват за Възраждане,защото Бойко е за даване на оръжия и слугува на посолствоТО като даже се ожени за Кирчо.От Възраждане са неутралитет и да си гледаме българските интереси,а не на чужденците.
  • 48 Масонското кюфте брат Иван Ставрев

    0 0 Отговор
    Ако има някой който да помогне на нашата страна. ;(
  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове