Last news in Fakti

22 Септември, 2023 14:42 2 889 77

Миряни си искат Руската църква

  • руска църква-
  • катинар-
  • затворена

Недоволството пред руската църква към момента остава и миряни се молят достъпът до духовното им място да бъде възстановен

Миряни си искат Руската църква - 1
Снимка: БГНЕС

“Не може с политически методи да се гази върху духовността на българина. Българинът е свързан духовно с Русия”. Това заяви за БГНЕС Катерина Камчева, учител по философия, която е дошла пред руската църква, за да положи цветя. Днес стана ясно, че Руската църква в София ще затвори вратите си. Това съобщиха от МВнР във връзка с експулсирането на председателя ѝ архимандрит Васиан и още двама служители от страна на България.

Камчева коментира, че ние сме дали азбука, свещени книги на руснаците, дали сме православие. “По този начин сега да се търси как да се скъса тази духовна връзка между тези два народа е възмутително. Още по времето на Симеон, на цар Петър ние сме направили такъв духовен път към славянството и Русия и днес това да бъде газено. Това с политически методи не може и не бива да се прави. Тук е духовно място, ние идваме и се молим. При положение, че 8 години съм нямала деца съм идвала тук и се молех на дядо Серафим, след което родих читаво дете”, подчерта мирянката и заяви, че вече няма място където да благодари за Божията помощ, която е получавала. Катерина Камчева отправи призив към управляващите да се вразумят. “Нека да намерят път към народа и да го остави духовно да се определя където иска. Не може с политическо насилие да се прави политика, това е насилие”, добави Катерина Камчева.

На 21 септември свещеници от руската църковна мисия в София бяха извикани в имиграционната служба на България. Връчена им е молба да напуснат балканската страна до 24 часа, тъй като се предполага, че представляват заплаха за националната сигурност. Става дума за игумена на мисията на Руската православна църква в София архимандрит Васиан, секретаря на мисията протойерей Евгений и служител на храма, се казва в изявление на говорителя на Външното министерство на Русия Мария Захарова.

“Ние тук болни хора идваме да се молим, да търсим изцеление, както се казва това е нашият извор, духовното, което търсим. Искаме храмът да се пусне”, каза и още една недоволна гражданка след затварянето на църквата в София.

Недоволството пред руската църква към момента остава и миряни се молят достъпът до духовното им място да бъде възстановен.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 59 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кирил

    71 74 Отговор
    Куфара влака и да ги няма

    Коментиран от #35

  • 2 Ще им

    33 32 Отговор
    пратят друг поп , търпение малко !

    Коментиран от #53

  • 3 Ганьо

    46 41 Отговор
    Персона нон грата и за миряните(камуфлаж)...
  • 4 горките хора

    75 45 Отговор
    Ходете в Рилския манастир, Св. Иван Рилски е небесен покровител на България. Защо се молите в Руската църква?

    Коментиран от #22, #42, #54

  • 5 Стършел

    71 45 Отговор
    Че няма ли български църкви та се молите в руската, или попа ви е вербувал.🤔🤔🤔

    Коментиран от #11

  • 6 Отец Дионисий

    25 37 Отговор
    Изгонените Богомили от България създадоха Протестантите сатанисти и сега се върнаха да отмъщават на Православието.
  • 7 Крокодилски сълзи

    63 36 Отговор
    Ами тя руската църква си е тука ама те май не ги е грижа за църквата а за менте поповете шпиони
  • 8 Иван

    64 40 Отговор
    Чемоданите и на возкала. В Русия пълно с руски църкви.
  • 9 българин

    57 42 Отговор
    “Не може с политически методи да се гази върху духовността на българина. Българинът е свързан духовно с Русия”, какви брътвежи, какви малоумни безсмислици, абе абдали рашистки, за каква духовност на българина бръщолевите, за духовността на българина български църкви колкото щеш, дал Бог в изобилие и не българинът е свързан духовно с рашистан, гламави путински тролове, а духовността и просветата на крепостните е подарък от нас, българите, не пишете подобни гнусни и долни лъжи.

    Коментиран от #12

  • 10 !!!?

    67 34 Отговор
    Не българинът, а фанатичните русофили са свързани с Русия,...и не с Русия, а с Кремъл и КГБ !!!?

  • 11 има български църкви

    42 22 Отговор

    До коментар #5 от "Стършел":

    но там не дават хонорари на доносниците, всеки си гледа интереса, кой ти вярва в Бог, парица царица, тя е в основата на всичко божествено за националните предатели.
  • 12 Стършел

    46 28 Отговор

    До коментар #9 от "българин":

    На тая са и промили мозъка в руската църква.🤣🤣🤣
  • 13 Потрес

    20 34 Отговор
    джендърденков не иска никакви църкви те се кланят на Посолството и Господ БайДън!

    Коментиран от #17

  • 14 УБИЙСТВОТО НА ХРИСТИЯНСКОТО СЕМЕЙСТВО

    35 21 Отговор
    ОТ РУСИЯ

    Забрана на религията , защото била „опуим за народите“, избиването на стотици хиляди свещеници и разрушаването на десетки хиляди църкви са първата част от невиждания кървав терор, извършен от руските комунисти в Съветска Русия .

    Това е част от плана им за победата на комунизма, при който всичко е общо като в една голяма комуна – пари, жени, деца, имоти, животи, фабрики .

    Така за четири поколения в тази ваpваpска държава бяха напълно ликвидирани традиционните християнски ценности и християнско семейство и бе създадено ново такова – „хомо съветикус“ на Богоборците .

    В Съветска Русия жените се разглеждаха като основното средство за победата на комунизма .

    Жени любовнички в него нямаше ! Те бяха или стругарки, фрезистки , колхознички и много-машиннички или к@pви .

    Най-много православни християни са избити именно в Русия – над 56 милиона жертвите на комунистическия терор от 1917 г. до 1953 г..

    Същото прави и Путин . Заради него вече загинаха над 300 000 православни християни от Русия и Украйна . На никой западняк и през ум не му е минавало, че може да се случи такъв нов богат „урожай“ от православни жертви.

    Напада само православни държави – през 08 г. Грузия, през 14 и 22 г .- нападна и Украйна .

    Разрушава църкви и манастири в Украйна , а се кълне , че бил защитник на православните християнски ценности . ТОЙ, КОМУНИСТИНЪТ, КаГеБеецът, БОГО-БОРЕЦЪТ, КЛЕЛ СЕ СТОТИЦИ ПЪТИ В БОГО-БОРНИТЕ СИ ИДЕИ .
  • 15 3336

    3 3 Отговор
    Дума с девет букви започваща с буквата К?
  • 16 НАЙ-НАПРЕД ЕДНОПОЛОВОТО СЕМЕЙСТВО

    25 16 Отговор
    ВЪЗНИКВА В РУСИЯ

    През 1904 г. Ленин пише, че "РАЗКРЕПОСТЯВАНЕТО НА ЧУВСТВИТЕЛНОСТТА НА ДУХА И ОТКЛОНЯВАНЕТО НА НЕГОВАТА ЕНЕРГИЯ ОТ ПСЕВДОСЕМЕЙНИТЕ ЦЕННОСТИ ЩЕ ПОМОГНЕ ЗА ПОБЕДАТА НА СОЦИАЛИЗМА".

    Още преди да поемат властта, руските болшевики обсъждат "сексуалността и чувствеността" и поръчали на Троцки да разработи нова теория за отношенията между половете след революцията.

    И веднага след комунистическата революция Ленин отменя царските закони, които предвиждали строги наказания за хомосексуалистите , като още през декември 1917 г. тяхното поведение е декриминализирано.

    Така СССР е първата страна, където те не са преследвани и отношението към тях е много благоприятно И СЕ РАДВАТ НА ПЪЛНА СВОБОДА .

    Причината за тези реформи е , че не само вождът на пролетариата, а и много от му съратниците му са били с обратни наклонности.

    През 1923 г. д-р Баткис, н-к на Института за социална хигиена в Москва, публикува доклад “Сексуалната революция в Русия”, който обявява, че хомосексуалността е "напълно естествена" и трябва да бъде уважавана от юридическа и социална гледна точка.

    ТОЧНО ПРЕЗ ТЕЗИ ГОДИНИ В СЪВЕТСКА РУСИЯ Е СЪЗДАДЕН И ПЪРВИЯ ФИЛМ В СВЕТА В ЗАЩИТА НА ХОМОСЕКСИТЕ , СЪЩО С ПРОПАГАНДНА ЗА КОМУНИЗМА ЦЕЛ .

    Легализирането на хомосексуалността става и с НК на РСФСР от 1922 г. и тя е декриминализирана . ТАКА РУСИЯ СТАВА РАЙ ЗА СВЕТОВНИЯ ХОМОСЕКС И В НЕЯ ТОЙ ПРОЦЪФТЯВА .
  • 17 Сила

    30 17 Отговор

    До коментар #13 от "Потрес":

    КУКУУУУУУУ ПУТЯЯЯЯЯЯЯЯ.... ЧЕМОДАН, ВОКЗАЛ, ДОМОЙ....
  • 18 НАЙ-НАПРЕД ЕДНОПОЛОВОТО СЕМЕЙСТВО

    27 19 Отговор
    Приятели българолюбци, разпространявайте навсякъде поста ми за това , че Русия е първата и най-ревностната пропагандаторка на хомосексите, за да разбием смъртоносно отровните за Майка България и за целия Цивилизован Свят руски лъжи, че това пак било изобретение на Запада .

    Русия, а не Запада унищожава традиционното християнското семейство като : първо - ликвидира религията в СССР и второ : чрез пропагандирането и разпространяването на хомосексуализма .

    Путинофилите са много зле по темата за хомосексите, те и представа си нямат, че именно тяхната страна РУСИЯ Е ПЪРВАТА ПРОПАГАНДАТОРКА НА ДЖЕНДЪРСКАТА ХОМОСЕКСОВА ИДЕОЛОГИЯ !

    Тия са содомити ,зоофили , мъжелобци и кръвосмешители . Още през 1903 г. проклетият им цар е декриминализирал зоофилията, че тия там във вечния северен мрак , да могат да се порадват и те на нещо, обладайки свине , кози и кучета .

    А в настоящия Семеен Кодекс на Мордор, сексът между роднини изрично е разрешен. Тоест кръвосмешението е позволено, не е криминализирано и затова те са изродили така – до тази крайна степен на умствената деградация .

    Коментиран от #26

  • 19 кюмюра от Драгалевци

    14 23 Отговор
    Г-жо Камчева , българското правителство и неговите пращящи от акъл избиратели искат час по скоро на нахлузят широките гащи и да направят сюнет . Ние не им пречим , просто нека едиствено го заявят публично .
  • 20 Лошо

    23 31 Отговор
    Не България, а ЦРУ затвори църквата! Диваци и антихристи управляват колонията! Много е тежко по време на АМЕРИКАНСКОТО РОБСТВО, за всички християни! Масови гонения на християни!
  • 21 Аз.казах

    31 19 Отговор
    Няма нищо по хубаво от изгонен руски поп и тая да не говори глупости, защото точно те разпардушиха православната църва в сички православни страни.
    Даже промениха името , а то трябва да бъде правослови е
    Но и наште учени не смеят да кажат ,че Българите са започнали първи да я наричат правословна. Римската империя са я наричали просто християнска църква. За 500год се опитаха да променят всичко свързано с православието.
    Те се опитаха и азбуката да откраднат. Кокто след освобождението откраднаха историческият архив на Българите. Само не мога да разбера как има толкова много хора които им се кланят и вместо да имаме едно на ум те ни вкарват в най дълбоката безна.
  • 22 измекяр соросоиден

    10 17 Отговор

    До коментар #4 от "горките хора":

    Тебе забравиха да питат къде да се молят ! Ходжа гледай си твоите проблеми !
  • 23 Никой

    20 12 Отговор
    Имат много поздрави от руския архимандрид поп Васиян от София прайд. Много лордове има в руската православна църква. Щом вярващите си го искат, да го посетят в родината му.
  • 24 90 процента от

    26 14 Отговор
    тия миряни да си стягат куфарите и обратно в русия...
  • 25 Русия най големия враг

    31 14 Отговор
    В историята на България.
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 !!!?

    25 10 Отговор
    Някой русофили предпочитат платоническа връзка, други наблягат на духовната връзка !!!?

  • 28 ха ха ха аха ха хо хо хи хи ха

    25 15 Отговор
    Кой българин ма дрогарке е свързан с ватната църква освен копейките на които им плащат за тази свързаност.
  • 29 един от стадото

    20 11 Отговор
    да се жалват на арменския поп. Или на Япончик станал поп на цяла Русия. И да върнат каруците със светите книги пратени ни от нас. И азбуката ни. Нали била писана в македония
  • 30 Адолф Путлер:

    26 9 Отговор
    Славянската азбука е дошла в Русия благодарение на македонците.
    Какво ще кажете за тези думи на Вовата, господа Патреоте?
  • 31 ареее

    23 11 Отговор
    Я миряните с чемоданите и при КТБ гундяите.
  • 32 Българка

    25 12 Отговор
    В България има място само за български църкви, в които служат българи независимо каква вяра проповядват.
  • 33 Пожара

    6 10 Отговор
    Теа пембеньаци са ка гладните псета кои одат да ручат дарадонките на господаро си! Явочната квартира затвори,денги нет, само амереканцки гнет! Че направиме нова црква на куклукс клан, там че се молите оваргаляни у асвалт и перушини! Внетен ли сме?
  • 34 хъммм

    14 7 Отговор
    КГБ на Путя да праща.още офицери на ФСБ, че само едни копейки не стигат.
  • 35 Хаха

    13 13 Отговор

    До коментар #1 от "Кирил":

    Какво ти пречат бе, шнорхел!? Какъв досег имаш ти с църкви и храмове? Ще си доволен явно на тяхно място да настани някоя "правилна" атлантическа, задокеанска евангелистка секта и ще ходиш там да се молиш, така ли!?
  • 36 Пешо

    21 10 Отговор
    "Катерина Камчева, учител по философия, която е дошла пред руската църква, за да положи цветя."
    Руската църква умря полагайте и цветя и венци .
  • 37 Просто човек

    19 11 Отговор
    Отивайте да се молите в масква...предатели
  • 38 пешо

    21 9 Отговор
    който иска руска църква да си ходи в русия
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Ха,ха,ха

    16 9 Отговор
    Цветя се полагат на умряло."Учителката по философия" нещо се е объркала в сервилниченето .А И КАКВИ ЛИ ГИ ПРЕПОДАВА НА УЧЕНИЦИТЕ СИ?
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Комунисти и Бог?!

    13 6 Отговор

    До коментар #4 от "горките хора":

    Защото са от петата колона🤣
  • 43 КГБ свърталище

    18 13 Отговор
    Църквата е Божий дом а не Руски пропаганден център В България има достатъчно църкви и вярващите нямат претенции в коя от тях ще измолят Божия милост

    Коментиран от #48

  • 44 ГОСПОЖА/ДРУГАРКО "УЧИТЕЛНИЦЕ"

    18 9 Отговор
    Чемодань,вокзаль,Белоруская гара и върви да се молиш в Москва в "Свети Василий Блажений".
  • 45 Еми да си я вземат и да я карат в Москва

    18 10 Отговор
    И Моча-също. И останалите бетонни боклуци-също.
  • 46 Руснак

    11 13 Отговор
    Неблагодарно племе сте лошо, разединено и презряно от всички и затова все ще сте в национални катастрофи и винаги в робство.

    Коментиран от #51, #66, #68

  • 47 Не е по темато,но

    7 7 Отговор
    IP адреса ми е блокиран от месеци и години в "българските " сайтове - ДИР,Агенция Блиц, Гласове - руските рупори в България.НЯМАЛА ЦЕНЗУРА,А? А иначе реват за демокрация,когато им е удобно.
  • 48 Хаха

    7 8 Отговор

    До коментар #43 от "КГБ свърталище":

    Да бе.... Задокенските секти и саудитските уахабитски джамии "въобще" не са пропагандни средища... Там по един мормот "завива" Чоколад...
  • 49 ПОП ВЕЧЕРИНКО🌙

    8 2 Отговор
    ИСКАМЕ ...ЩИРЛИЦ ЗА СВЕЩЕНИК
    АМА ПОНЕ ДА ДА ПЕЕ ПСАЛМИ
    НА БЪЛГАРСКИ....МОЛЯ🙏
  • 50 Българин

    6 1 Отговор
    На въпрос в интервю за Мартин Карбоски, публикувано в канала му в YouTube, "Ако сте български гражданин, за кого бихте гласували?", Митрофанова отговаря: „Ако съм български избирател, аз бих гласувала за този, когото разбирам... Вероятно бих гласувала или "не подкрепям никого", или за Костадинов“.
  • 51 Копеко запомни

    12 6 Отговор

    До коментар #46 от "Руснак":

    В България робство е нямало Българина никога не е бил роб като вас Крепостник Преди това Монголско Затова сте с дръпнати очи И накрая Царя освободил ви от рбството за благодарност го убивате
  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Алигатор

    6 2 Отговор

    До коментар #2 от "Ще им":

    Ама не руски джендър , а български поп .
  • 54 о неразумне люде

    6 11 Отговор

    До коментар #4 от "горките хора":

    Църквата е само една..Един, Света, Апостолска, Суборна..Прикуждането на духовник е действие срещу цялата Църква

    Коментиран от #72

  • 55 Коментар #32 българка

    10 7 Отговор
    Тази жена не знае какво говори. В България имало място само за българската църква. Може ли след това безумно изказване да отговори какво ще стане с джамията, синагогата, католическата църква в София. Злобата отнема разума на човека и го лишава от всякаква логика.

    Коментиран от #61

  • 56 pyzzoфили

    7 2 Отговор
    дефектни така ще е!

    Коментиран от #58

  • 57 Ха ха ха

    6 12 Отговор
    Нито един факт няма че са шпиони.
    Помияри козяшки

    Коментиран от #67, #70

  • 58 Казяля

    3 4 Отговор

    До коментар #56 от "pyzzoфили":

    протрита посолственв изтривалка
  • 59 345

    2 5 Отговор
    И аз си искам църквата
  • 60 Смерш

    8 3 Отговор
    Да назначат български свещеници. Светия синод да я изземе. Като нищо може да я конфискуваме като руски актив.

    Коментиран от #62

  • 61 345

    3 2 Отговор

    До коментар #55 от "Коментар #32 българка":

    Злобата човешка е ненадмината
  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 Диамантената ръка

    11 3 Отговор
    Толкова други църкви има в София, а и тази не е заключена от данс, а от попа с пагони. Да пратят истински свещеници там ако имат, а не от кгб...
  • 64 УПРАВЛЯВАЩАТА СГАН

    3 4 Отговор
    НЕ МОЖЕ ДА ЗАТВОРИ АДА ПРЕДИ ДА ВЛЕЗЕ ВЪТРЕ !
  • 65 КОЙТО ПЛЮЕ ЦЪРКВАТА СКОРО ДА ВЛЕЗЕ С КРА

    1 4 Отговор
    КАТА НАПРЕД ВЪТРЕ ! БОЙКО , БОЙКОООООО - НАЛИ СИ ВЯРВАЩ БЕ БОКЛУКОООООО !
  • 66 СЕРП И МОЛОТ-СМЕРТЬ И ГОЛОД

    9 2 Отговор

    До коментар #46 от "Руснак":

    Просто си махнете калните лапи от нас. Стотици години ни грабите подтискате убивате. Вие сте единственото племе дето рушеше църкви и убиваше духовници. Камбаните ги хвърляхте направо от куполите. Вън от България ватирани душмани.
  • 67 Па па па

    9 1 Отговор

    До коментар #57 от "Ха ха ха":

    Той патриарха им доносник и шпионин от КГБ ти за тези негови пионки се съмняваш. Щом Митрахванала реве толкова много значи има защо. Да пратят нормални попчета ..толкова е просто. Но православни обучени шпиони и вербовчици трудно се намират. Вън от България. И Митрахванала също.
  • 68 Джуджака

    10 1 Отговор

    До коментар #46 от "Руснак":

    В робство попадаме след ващо кухо освобождение от фашизма. По време на турската Империя пътуването извън страната не е било забранено и частната собственост не е била събрана в ТКЗС или Колхоз. Вие винаги сте били роби на болни амбиции да сте велики. По българските пазари не са се продавали роби както крепостничеството при вас. И най лошото при вас руснак руснака е продавал за роб.
  • 69 Поп шпионин

    4 0 Отговор
    Ами да пратят обикновен поп, а не Шпионин от КГБ!

    Коментиран от #73

  • 70 Има оръжия и радиостанцияпопа

    2 0 Отговор

    До коментар #57 от "Ха ха ха":

    Попа е имал калашник!
  • 71 АГАТа Кристи

    2 0 Отговор
    Мутрофанова : "ние не сме варвари"....
    Преведено за русофилите - вие, българите сте варвари !
  • 72 Другари,

    3 0 Отговор

    До коментар #54 от "о неразумне люде":

    Комунизмът няма място в църквата!
  • 73 ИМПЕРИАЛИСТ

    3 0 Отговор

    До коментар #69 от "Поп шпионин":

    Петербургската академия на науките е била в основата на славянската мистификация, която мистификация успешно е служила за изпълнение на завоевателните стремежи на Русия, като нейни платени агенти допринасят за включването на българите към „славянското семейство”. По-късно, по същите причини, се създава комунистическата доктрина, а в момента усилено са лансира ПРАВОСЛАВНАТА. Разбира се, при всички тях, Русия е шефа. За приноса на „Академии наук СССР” за отродяването на Българите от Македония и създаването на „македонски” език е излишно да се споменава.
  • 74 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 75 ДА ПРЕСТАНЕ ДА ПУШИ ТРЕВА

    2 0 Отговор
    Катерина Камчева, учител по философия се е побъркала. Да престане с руската дрога .. философията й е тоталитарна.

    Коментиран от #76

  • 76 ДАСКАЛИЦАТА ДА СИ ОПИЧА АКЪЛА

    2 0 Отговор

    До коментар #75 от "ДА ПРЕСТАНЕ ДА ПУШИ ТРЕВА":

    Даскалицата Катерина Камчева, учител ка по философия протестира, защото вече няма да получава хонорарите си от попчетата в руската църква за подривна дейност и уронване престижа на българската нация. да и припомня руския патриарх когато посети президента румен радев тропаше със свит юмрук по бюрото му, гневен. Щом това и харесва да защитава шпионите. никой не е против руската църква обиталище на шпиони- КГБ

    Коментиран от #77

  • 77 Карлуково

    0 0 Отговор

    До коментар #76 от "ДАСКАЛИЦАТА ДА СИ ОПИЧА АКЪЛА":

    И ко прайм тогаж, със светия синод? Или някой си мисли, че те са от доброто старо цру? Бухаха
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове