Last news in Fakti

11 Февруари, 2024 20:50 1 542 29

Сергей Станишев призова за обединение: Ръководството на БСП работи за самоунищожаването на партията

  • сергей станишев-
  • бсп-
  • корнелия нинова-
  • румен радев

Левицата е разделена, скарана и ще имаме много по-малко депутати, ако остане така, заяви бившият лидер на ПЕС

Сергей Станишев призова за обединение: Ръководството на БСП работи за самоунищожаването на партията - 1
Снимка: БГНЕС

"Левицата е разделена, скарана и ще имаме много по-малко депутати, ако остане така. Единственият изход е обединение между БСП, "Левицата" и други леви партии. Ако не направят обща листа, ще бъдат бити поотделно", заяви в ефира на bTV лидерът на БСП и на ПЕС и евродепутат от Прогресивния алианс на социалистите и демократите Сергей Станишев.

"Призовавам за обединение. Само обединени можем да постигнем добро представителство на европейските избори", апелира той.

"Това, което виждаме в БСП за съжаление е, че ръководството на БСП със самоупоение и с някакъв възторг работи за самоунищожаването на БСП, със самоубийството на БСП“, обясни той.

Той даде и примери: “Кметът на Перник Станислав Владимиров бе преизбран с 80% резултат бе отлъчен от БСП и издигна свой кандидат, който получи 3%. Европейското ниво. От години се води неогласена война с партията на Европейските социалисти. Делегацията на БСП е обявена за враг. Нинова ни обяви за послушковци, които гласуват каквото ни каже Европа. Съветниците на БСП в Столична община са обявени за "персона нон грата“, свалено е политическото доверие и предстоят наказания“, каза Станишев.

"ЕС дава сериозен ресурс за земеделие, но и отваря неконтролируемо пазара"

"Наистина политиката за подкрепа на селски райони и преки субсидии за земеделието в ЕС е една от водещите политики на Европа“, заяви той.

"Между 30 и 40% от целия бюджет на ЕС отива за това. Но когато с едната ръка даваш много сериозен ресурс, за да поддържаш не само земеделието, а и селските райони – инфраструктура, начин на живот, което е част от европейския модел. С другата ръка отваряш неконтролируемо пазара. Въвеждат се много високи изисквания за екология, емисии към своите земеделци, но това не се спазва от производителите в други райони – Латинска Америка, Украйна. Фактически се убива собственото земеделие“, обясни Станишев.

Според него всяка една политика на ЕС е с благородно намерение, за да стане по-зелен ЕС и светът. "Трябва да претърпи проверка с реалността, защото никоя политика не може да бъде успешна, ако тя няма подкрепа на населението. Тогава ще се блокира и Зелената сделка и много други инициативи, които са необходими“, категоричен е Станишев.

"Социалистите в ЕС успяхме да се преборим в Зеления пакет да има много сериозен социален фонд, но според мен това е само първа стъпка, защото тя е недостатъчна и не може да компенсира тези изпитания, през които ще минат хората“, подчерта той.

"ЕС и националите правителства трябва да покажат, че правят политики с грижа за хората и човекът е в центъра, а не абстрактни пазарни сили, които могат да унищожат земеделието, енергетиката“, смята Станишев.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 13 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ТаУмВзе

    19 3 Отговор
    И тоя не е във БЕЛЕНЕ!

    Коментиран от #19

  • 2 Хохо Бохо

    15 13 Отговор
    Ръководството на БСП работи за самоунищожаването на партията, а Копейкин вече го постигна с неговата партийка...
    Учете се от него!

    Коментиран от #17

  • 3 Град Симитли

    15 2 Отговор
    Начи, трябва да се прави точно обратното, на туй, за което "призовава " тоЪ тип
    и нещата ще са правилни!
    Да го "призоват" анадолските...м...!
  • 4 Станишев е украинец

    23 2 Отговор
    Няма нито един ден трудов стаж!
    Цял живот работи като политик.
  • 5 Ами да

    9 12 Отговор
    Няма шанс за БСП! Което е заслужено и добре за България!
  • 6 да да

    16 2 Отговор
    Ама, да се разкараш от тука ...Ти си никой мухльо....
  • 7 серГЕЙчо

    17 5 Отговор
    цялото управление сте милионери и приватизатори, кое ви е социалистическото ?

    Коментиран от #13

  • 8 Орел

    9 11 Отговор
    О, не! Курнела работи за увеличаването на млеконадоя на биволиците в Крушовица.
  • 9 Чакръкчиев

    6 6 Отговор
    Няма как! Идеята е разединение. От 9% електорална подкрепа до под чертата. Корнелия се гаври се симпатизантите на Партията. Освен кибапчийницата лятото под Бузлуджа всичко друго е анти- политика и партийни маневри. Предстои политически фалит, ако се остави Партията на течението и електоралната инерция. Последната вече не е даденост!
  • 10 Иво

    16 2 Отговор
    Този нещастник Станишев ,жестоко се лъже ,той и останалите като Елена ,Витанов , няма да измамят социалистите и помиришат ЕС ,да бягат при богатите леваци !!
  • 11 хххх

    5 5 Отговор
    Преддайте се на Мая Манолова джендърчета!
  • 12 ммм

    8 3 Отговор
    Станишев им донесе лош късмет, защото се опита да наложи конвенцията.
  • 13 Марда

    6 3 Отговор

    До коментар #7 от "серГЕЙчо":

    Сичкото буржоазно ентелегентс се оказа живо и здраво и сига са реститути, рентиери- видни капиталисти, по татово време с червени книжки! Как да са класират на първа линия след "демокрацията" ако са били у трапа!? Всичко е вятър и мъгла вече в сини краски!
  • 14 Проклет да си станишеф!

    12 2 Отговор
    Станишев компрометира лявата идея в България, после за награда го назначиха за шеф на европейските социалисти, та да ликвидира окончателно доверието в социалистите като защитници на справедливостта и трудещите се.
    Десен паразит върху лявата идея - слуга на нечисти частни интереси. Обикновен предател. Мръсните му ръчички трябва да стоят далече от всичко ляво!
  • 15 Помак

    1 7 Отговор
    Никои не може да спаси Бсп...Нинова е ликвидира е Серго е ...рас това го знаят всички !
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Партия Възраждане

    6 9 Отговор

    До коментар #2 от "Хохо Бохо":

    ще е номер едно на изборите! Възраждане ще управлява България,а нпо тата ще бъдат забранени!Търсете си работа соросчета не годни!

    Коментиран от #21

  • 18 Приземен

    8 2 Отговор
    Съсела почна да гризе клона на Нинова!
  • 19 Когато Възраждане

    6 2 Отговор

    До коментар #1 от "ТаУмВзе":

    дойде на власт, всички българи вземали пари от чужди нпо та за подривна работа срещу Държавата,че бъдат вкарани в затвора за предателство!
  • 20 Минало бешело

    4 4 Отговор
    Има ли още някой в тази територия, който не знае какво представляват партийците от БСП? Леви във всичко, но не и в политиката. Прави във всичко, но не и в посоката на развитие.
  • 21 Да!

    4 8 Отговор

    До коментар #17 от "Партия Възраждане":

    Партия Възраждане ще вкара половината българи в Белене и ще покани, и посрещне с хляб и сол агресора Путин в България...

    Коментиран от #26

  • 22 Ицо

    8 4 Отговор
    Браво Нинова !! Предстоят важни избори ,отървете се от Станишевата банда предатели ,те забогатяха и забравиха за проблемите на бедните ,болните ,децата ,пенсионерите и верните социалисти!!
  • 23 А50

    6 6 Отговор
    Ниновица се сдуши с кирчовци и правителство направиха навремето, а сега я боли че я заобикалят и има сглобка без да е намазала Никой не подкрепям, но Нинова е дебил
  • 24 Читател

    3 1 Отговор
    Нинова ще прати и БСП при предишната и партия СДС,за нея е важно че тя е милионер от години, мъжът и в Лукойл а синчето работи в САЩ в банка Абе няма думи за това.Иначе говори колко е загрижена за пенсионерите.
  • 25 Сергей Станишев

    1 2 Отговор
    Е вредно подло същество. Още ли не е изключен от БСП?
  • 26 Добре де убеди ме

    1 1 Отговор

    До коментар #21 от "Да!":

    да гласувам за Възраждане. Щом така са обещали
  • 27 И пак, и пак

    1 0 Отговор
    И за какво БСП да се обединява с леви резби? Пак ли да гласуват за Конвенцията , пак да изпортят земеделието у нас и в ЕС и пак да полагат зелените талибани.
  • 28 ЩЕ СЕ ОБЕДИНИМ С ГЕЯ

    1 1 Отговор
    И КО ША ПРАИМ ПОСЛЕ ?
  • 29 Прав е

    1 0 Отговор
    Но Нинова е решена да съсипе тая партия
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове