Last news in Fakti

3 Март, 2024 11:35 1 966 124

Драматургът Боян Папазов: През 1991 г. БСП искаше 3 март за национален празник заради връзката с Русия

  • боян папазов-
  • бсп-
  • трети март-
  • национален празник-
  • връзка с русия

Папазов коментира речта на президента Румен Радев през 2023 г. на Шипка - "Трети март е червена линия": Той има зад гърба си силата на невежеството. Освен това г-н президента, да ме прости, но аз работя с българския език, това ми е инструментариума, но неговите речи са изтъкани от клишета, не знам кой му ги пише. Няма зрънца

Драматургът Боян Папазов: През 1991 г. БСП искаше 3 март за национален празник заради връзката с Русия - 1
Снимка: БГНЕС

БСП искаше 3 март за национален празник заради връзката с Русия при обсъждането в 7-ото ВНС. Това каза пред БНР тогавашният народен избраник Боян Папазов от СДС, известен наш драматург и сценарист.

В "Неделя 150" той разказа спомени от 90-те години и сподели своето мнение за националния празник Трети март, подкрепено с исторически аргументи.

"Доколкото си спомня Петър Младенов сменя датата март 1990 г. Нещата бяха до голяма степен предрешени. Нямаше начин тогава БСП да не се отърве от 9 септември. Изразявам моето отношение, доколкото съм израсъл в дома на историк и съм писал пиеси за важни моменти за нашата история, което означава, че съм прочел всичко, което се разрешаваше тогава. Съединението – 6 септември, е датата за национален празник, когато нашият народ извършва акт, против желанието на Великите сили", каза Боян Папазов.

И разказа факти, които ги няма в учебниците:

Първо има едномесечно спиране на войната - Одринско споразумение, месец преди подписването на Санстефанския договор, има изчакване от месец да стане 19 февруари, защото той е много важен за царя Александър II. На 16 февруари той отменя крепостното право където 70% от населението са били крепостни, затова го наричат Освободител. Също на 19 февруари той бива коронясан, прави му се ихтибар. Така че всички, които боготворят Трети март трябва да решат за себе си. Това, че няма да има голяма българска държава се решава предварително.

"СДС тогава беше в опозиция и бяхме по малко от БСП и това е обяснението. БСП разбира се искаше 3 март заради връзката с Русия", сподели Боян Папазов за обсъждането в пленарна зала, през 1991 г., датата на националния празник.

Папазов коментира речта на президента Румен Радев през 2023 г. на Шипка - "Трети март е червена линия": Той има зад гърба си силата на невежеството. Освен това г-н президента, да ме прости, но аз работя с българския език, това ми е инструментариума, но неговите речи са изтъкани от клишета, не знам кой му ги пише. Няма зрънца.

Сценаристът и режисьор изрази мнение за липсата на оратори като Валери Петров, Йордан Радичков в сегашния парламент, "това е печално, печално и отново там има хора, които просто не са образовани и това им личи за съжаление".

За обществения разговор за датата на националния празник Боян Папазов смята, че "това е на необразованите с леви убеждения у нас, които – вижте отношението към войната в Украйна, това също говори и това е причината да се активират тези разговори".

Неговият аргумент за национален празник да бъде Съединението – 6 септември, е, "защото го правим срещу желанието на всички велики сили".

"Когато се гласуваше през 1991 г. аз гласувах за Съединението, защото за мен става дума за единение и т. нат. Да не забравяме тези две денонощия преход, които тези хора го правят с цървулите от турската граница до Сърбия и какво става после – побеждаваме, тогава се прочува България – Чардафон Велики и неговата чета, категоричен бе Папазов.

За него "русофилството е също стока".

"Как се продава когато е изгодно и как се задържа когато се чака да ѝ се качи цената. След освобождението чорбаджийската партия - консерваторите клепат революционерите - лудите глави, че са анархисти и Русия се ужасява, и те успява - либералната партия бива временно отстранена. Това нещо го има и по-нататък. И в момента днес имаме партии, които търгуват с русофилството и успешно", смята Папазов.


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 51 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Хохо Бохо

    92 25 Отговор
    Въпреки всичко на Шипка са хиляди, президента е там. На жълтите павета са стотина козяци, далеч от народната любов. Що така ве умнокрасиви? Нещо пак не се получи

    Коментиран от #88

  • 4 връзката е за винаги

    70 19 Отговор
    а ти явно не си българин
  • 5 Е, да

    20 22 Отговор
    Да имат повод да веят руски знамена
  • 6 ЧЕСТИТ ПРАЗНИК БЪЛГАРИ

    78 13 Отговор
    НЕ НА ЛИЦЕМЕРНАТА НАСАПУНИСАНА ШАЙКА КОЯТО ОПОРОЧИ ПРАЗНИКА В СОФИЯ..........!
  • 7 България мрази русия

    31 66 Отговор
    Комунистите и русофилията винаги са били национални предатели.

    Коментиран от #12, #101, #107

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Ха ха ха

    27 52 Отговор
    Цар Александър втори освободи руснаците от крепостничеството, царь Потин отново ги направи крепостни.....
  • 10 Българин 🇧🇬

    55 21 Отговор
    Враговете на Русия са и врагове на България
  • 11 Реалист

    48 14 Отговор
    Туркофилите русофоби в България бяха фашизоиди сега станаха соросоиди.
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Истината

    52 15 Отговор
    Сега българите са крепостни на третополовите от Брюксел и Вашингтон
  • 14 Ком

    55 15 Отговор
    По всички ТВ канали дрънкат глупости мухлясъли мозици. (слугинаж на Сорос)
  • 15 Бесен-_ Язовец

    35 12 Отговор
    Робите сороски в България обсъждат точната дата и в колко часа и коя минута се е образувала новата държава България.

    Коментиран от #23

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Българка

    22 36 Отговор
    Реално БКП и наследниците му подменяр 9-ти септември с 3-ти март. Важно е да коленичим пред Русия/СССР. Независимо от този факт, независимо дали 3-ти март ще остане национален празник, то тази дата винаги ще е празник, символ на края на века турско робство. За мен е редно национален ппразник да е ден/ събитие ,изцяло дело на българския народ. Има ли друга държава да има за национален празник ден, в който коленичи пред чуждия подвиг?

    Коментиран от #109

  • 18 Реалист

    46 14 Отговор
    Франция и Великобритания са били против да се създава нова държава България на балканите. Сега същите плащат за русофобия!

    Коментиран от #36

  • 19 гост

    37 9 Отговор
    Папазов /тур./ /Попов на български/ , Да оставим драматургията на драматурзите, а историята на историците. Само 1 факт: На 16 февруари 1861г император Александър Втори отмеря КРЕПОСТНИЧЕСТВОТО в Русия. През декември 1865 г. едва след убийството на президента Линкълн е приета 13-та поправка в конституцията на САЩ, която отменя РОБСТВОТО на цялата територия на държавата. Пиша го за тези които имат "експертизата" да го разберат .
  • 20 Истината

    22 4 Отговор
    След 9 септември 3 март е бил обявен за празник на "великобългарският шовинизъм" и "остатък от буржоазната празнична система на капиталистическа кампания" и през 1951 г. е отменен с Кодекса на труда. След постепенното реабилитиране на българския национализъм от Тодор Живков, денят започва отново да се отбелязва (но не като официален празник) с решение на Политбюро на ЦК на БКП от 1978 г. по повод 100-годишнината на събитието. След промените от 1989 година, Великото народното събрание през 1991 г., променя Кодекс на труда, като денят е обявен отново за официален празник, като става вече и национален празник на Република България.
  • 21 Фидрих

    31 6 Отговор
    Господина от съюза на държавна сигурност СДС,да каже как така,през 1934 начело с цар Борис трети са стекли над 100000 души,и тогава ли са искали връзка с Русия или просто хората са били родолюбци!!!
  • 22 Папаз,

    28 5 Отговор
    Бай си на бълхите и се радвай, че не си сега драматург!
  • 23 Да ти е честит

    11 23 Отговор

    До коментар #15 от "Бесен-_ Язовец":

    Националния московлийски празник 4в1.

    Коментиран от #32

  • 24 Васко

    11 24 Отговор
    Главния виновник България една от най старите държави в Европа .Да празнува като бивша Африканска държава .освобождение от робство Като национален празник..
    Носи лично един човек ..лицето Бойко методиев борисов Политиците от ПП ДБ искаха решително да премахнат това унижение .Той беше против. Нека избирателите му да помислят малко по тази тема

    Коментиран от #108

  • 25 Смех в блатото

    10 15 Отговор
    И ся кво, излезе, че 3 март бил нещо си по стар стил, обаче свързано с крепостните, а не с България :)))

    И пак комунистите си го избрали, а не както ни лъжат, българите. :)))))
  • 26 Илиян

    23 9 Отговор
    Силно се надявам предатели като този рано или късно да увиснат на въжето....
  • 27 Истината е

    16 25 Отговор
    На 3ти март една империя в битка е победила друга. А ние от едно робство, та на друго.
  • 28 Хохо Бохо

    30 11 Отговор
    Козяците не посмяха да развеят жълто-синият парцал дори и на жълтите павета!
  • 29 безгръбначни

    31 8 Отговор
    По БТВ и НОВА нищо за празника, освен в вовините. Президента и председателя на НС са в Шипка, но по Канал 1 даваха денков и габриел от софия, а в момента двама козяци ни обясняват че сме разделени за 3-ти март и трябва да го сменим с 24-ти вай. От Шипка никакви кадри не се дават, че да не се мерне някое руско знаме и да не се види колко хора се събират. А в този сайт има 2 новини за трафика през прохода, една безлична "Честит празник" неясно на какво празник, и вече 4та статия в която ни намекват за смяна на 3-ти Март, колко подли са били руснаците от време оно чак до днешни времена и т.н. А викат че има свобода на словото и нямало цензура!

    Коментиран от #74

  • 30 Дрън дрън

    26 10 Отговор
    Искаме го заради националната си памет и достойнство, и почит към загиналите, основно руснаци,шапки долу
  • 31 Турците панически сключват

    20 4 Отговор
    Санстефанският мирен договор за да не влезат в Истанбул руско българската армия и да върнат Константинопол на християните
    Сан Стефано е на 15 км от Босфора

    Коментиран от #38, #84

  • 32 Бесен-_ Язовец

    16 6 Отговор

    До коментар #23 от "Да ти е честит":

    На тебе нац празник ти е 2 Февруари знаем знаеееем...

    Коментиран от #72

  • 33 Денков да беше се качиш на Шипка

    15 6 Отговор
    Да види какво го чака, и точно той ли трябваше да приема парада
  • 34 Хохо Бохо

    25 9 Отговор
    Недоразумението председател на хунтата беше освиркано на Шипка, Радев беше посрещнат с овации и пълно мълчание по време на словото му. Гледайте и плачете козяци продажни

    Коментиран от #41, #55

  • 35 боклук безгръбначен

    8 2 Отговор
    Да си чувал за Берлинския конгрес?
  • 36 Левскар

    13 13 Отговор

    До коментар #18 от "Реалист":

    Била е против Русия чети Райхщадското споразумение между Русия и Австро Унгария.Марш руските окупатори от майка България.

    Коментиран от #39, #42

  • 37 Евроатлантизмът в киреча

    17 11 Отговор
    Кво Съединението – 6 септември, ако не бе 3-ти март бе, анколооу.

    На Шипка се веят Български и Руски знамена, не ероатлантически или укронасистки..

    Коментиран от #47

  • 38 Левскар

    12 13 Отговор

    До коментар #31 от "Турците панически сключват":

    Английската флота е в Босфора и пази Цариград да не го анексират руснаците.Затова и те подписват договора, защото ги е страх да се бият с Англия.За България не мислят руснаците изобщо не им пука за нас

    Коментиран от #40, #43

  • 39 Само да питам

    5 6 Отговор

    До коментар #36 от "Левскар":

    Къв си Луевскар фашиски скоро този менте отбор няма да го има.
  • 40 Гоминданец

    8 6 Отговор

    До коментар #38 от "Левскар":

    Ходи Любо младежа ти е приготвил хероина
  • 41 Българин

    14 17 Отговор

    До коментар #34 от "Хохо Бохо":

    Ми, Муторфанова ви е качила на Шипка няколкостотин клакьори. Пак ще се раздават "сандвичи със сирене и луканка".

    Коментиран от #53

  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Българин

    13 14 Отговор

    До коментар #38 от "Левскар":

    Да, на руснаците никога не им е пукало за нас, в смисъл, че никога не са се интересували от нашето добруване. Даже напротив, за целите на руските интереси те са ни мачкали когато и както им трябва.
  • 44 Слава на загиналите за свободата

    17 4 Отговор
    И браво на всички ние, които тачим паметта им, браво на българите, които днес са на Шипка
  • 45 Слугинажът що не е на Шипка

    14 7 Отговор
    Да се беше попаднал там на народната любов
  • 46 666

    1 1 Отговор
    Голяма грешка 106 години.
  • 47 Ювиги

    13 14 Отговор

    До коментар #37 от "Евроатлантизмът в киреча":

    200-300 триста предатели с руски знамена хахаха

    Коментиран от #111

  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 КРОКОДИЛА

    6 0 Отговор
    ЗАРОБИЯ БЕДНИЯ И НЕГРАМОТЕН НАРОД ....................
  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Помияри

    13 16 Отговор

    До коментар #34 от "Хохо Бохо":

    На Шипка само русороби и национални предатели Та затова аплодираха радев а плюха по Денков Същите боклучари дето ревяха за съветските паметници Феновете на Копейкин и пенсионерите на корнелия Никога български националист патриот.Няма да отиде на Шипка да празнува национален празник Освобождение от робство И при това от доказан враг на България. Да живее Европейска България една от най старите държави на континента Държава с велика история и велики владетели .

    Коментиран от #59, #75, #106

  • 56 Голям рев

    10 5 Отговор
    На козяшките глашатаи ривете ли краят идва!!!!!!!
  • 57 Край

    13 8 Отговор
    Безродниците се наврете в ъгъла и си трайте. Цял ден 98% от българите празнуват - 2% родоотстъпници повдигат "дебат" и оспорват празника.

    Коментиран от #65

  • 58 българин

    5 2 Отговор
    ЕДИН НЕЩАСТНИК КОМЕНТИРА....
  • 59 2101

    9 5 Отговор

    До коментар #55 от "Помияри":

    Кой си ти та да обиждаш хората които мислят различно от теб? Да не си евроатлантик?

    Коментиран от #64

  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 Някой

    11 8 Отговор
    Този дата разделя нормалните българи и русофилите Не е достойно да бъде нац празник. Никъде по света няма национален празник който да разделя Вместо да обединява!!
  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 Българин

    10 9 Отговор
    Има и по-гнисна и продажна партия от дпс, това е сдс! Ибриците на великобритания, която упорито саботираше руско-турската освободителна война!

    🇧🇬❤️🇷🇺
  • 64 Българин

    5 3 Отговор

    До коментар #59 от "2101":

    Ако това е признака, значи всички русофили са "евроатлантици". Или по-точно, прикачили си етикетчета на евроатлантици.
  • 65 Българин

    12 15 Отговор

    До коментар #57 от "Край":

    "Цял ден 98% от българите празнуват"

    От моите познати НИКОЙ не празнува. Използват почивния ден да си свършат работа или да са със семействата си, но никой не "празнува" натрапените от руснаците празници.

    Това е истината.

    То и вие не "празнувате" а сте тук да тролите по форумите.

    Коментиран от #67, #77

  • 66 ноември 1989г

    13 2 Отговор
    в България към ден днешен се вихри "демокрация" от комунистическо-мафиотски тип!
  • 67 2101

    11 3 Отговор

    До коментар #65 от "Българин":

    Ако не троля няма пари за хляб, па и за салам.
  • 68 Абе

    7 2 Отговор
    Кой е Боян Папазов?

    Коментиран от #70

  • 69 пенсионер от Варна

    9 4 Отговор
    папазов, т.е. в превод от турски - "попов" е поредният гарбидж с уж "собствено мнение".......
  • 70 2101

    1 0 Отговор

    До коментар #68 от "Абе":

    Дразнител. В този сайт постоянно намират дразнители за да ни нервят. Ама никой насила не ни кара да се дразним.
  • 71 РОДОЛЮБЕЦ

    3 0 Отговор
    Уважаеми Дами и Господа,

    Що така бе?

    Моля, ако имате някакво логично обяснение, да ме осведомите по някакъв начин.

    Искрено вярвам, че има капка достойнство останало у някой у вас и ще дадете отговор, защо не може да се публикуват български стихотворения.
  • 72 Благодаря ти

    0 0 Отговор

    До коментар #32 от "Бесен-_ Язовец":

    Супер ми е отпреде 1в1.
  • 73 Радев

    5 4 Отговор
    превърна трети март в търговска марка, като го регистрира в Патентното ведомство. Срам и позор!
  • 74 М Илиев

    4 5 Отговор

    До коментар #29 от "безгръбначни":

    "24 вай " .....Да предположим , че говориш за 24 ти май ?
    Или ..
    Иначе много руснаци има в " освободителната армия " , само им виж имената : финландци , румънци , украйнци , естонци ...
  • 75 Плюха

    6 2 Отговор

    До коментар #55 от "Помияри":

    по председателя на Народното събрание, не Денков.
  • 76 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 77 Край

    7 1 Отговор

    До коментар #65 от "Българин":

    Още един "анализтор". Дето търси " обединяваща" дата за националнен празник. Какво племе некадърно и нещастно сте. Години наред съм се чудил как сте направени. Обаче гледах порно и видях. В грешен отвор ви образуват.
  • 78 Марда

    2 5 Отговор
    Ибрикчийството е занаят на около 600 години!
  • 79 Като почнеш от "Бай Ганьо"

    3 3 Отговор
    И на 3 март няма спиране.
  • 80 Късметлийско число

    2 3 Отговор
    Работа е там , че народа харесва числото три . Ако има бъде казано , че е дяволското число , веднага ще скочат за промяна на датата.
  • 81 ха ха

    7 11 Отговор
    Разбира се, че 3-март е пробутан от БСП за да промива мозъците на населението в полза на Блатната империя. И памтникът на Шипка е с подобна цел.
    След ПСВ, където България дава безброй свидни жертви, отношението към СССР и Русия изобщо не е добро. Изведнъж през 30-те се пръква идеята да се издигне монумент на Шипка? Няма и 15 години откакто безчет синове са оставили костите си по бойните полета включително и срещу Русия и изведнъж - паметник! След бурните времена Блатната империя се стабилизира и веднага търси стабилизация и авторитет. Петата колона в България бързичко се организира за кауза да поизмие грозното лице. Събират се парички уж от благодарното население, организира се строеж и хоп на върха на планината цъфва тотем на вражеска държава.
    Прозорецът на Овертон само това позволява. Още е твърде рано за комунистическа пропаганда от СССР. Но времето не е далеч.
    Малък, но много прост народ сме!
  • 82 ха ха

    4 3 Отговор
    ...Неговият аргумент за национален празник да бъде Съединението – 6 септември, е, "защото го правим срещу желанието на всички велики сили".
    Нищо подобно! Изпълнено е след сериозни сондажи и консултации с великите сили. Изобщо, не е толкова просто. Добре премерен риск на държавниците. И да напомним, че Великобритания скръцва със зъби на Турция да не напада .

    Коментиран от #85, #86

  • 83 ха ха

    3 2 Отговор
    ...Неговият аргумент за национален празник да бъде Съединението – 6 септември, е, "защото го правим срещу желанието на всички велики сили".
    Нищо подобно! Изпълнено е след сериозни сондажи и консултации с великите сили. Изобщо, не е толкова просто. Добре премерен риск на държавниците. И да напомним, че Великобритания скръцва със зъби на Турция да не напада .
  • 84 Запознат

    2 5 Отговор

    До коментар #31 от "Турците панически сключват":

    Българска армия?! Защо тогава българина чака 500г руснака да го освободи? И никой няма да пусне руснаците в Истанбул(само в розовите ти сънища)😂 , тогава британския флот ги чака в Мраморно море с обърнати оръдия към руския лагер! Руснаците след мирния договор се изнасят като маратонки от Истанбулското предградие!
  • 85 абе хилещия се,

    1 2 Отговор

    До коментар #82 от "ха ха":

    А твоя аргумент е каквото кажат от московието.
  • 86 Истината

    0 2 Отговор

    До коментар #82 от "ха ха":

    Ако Турция реши да нападне не я интересува мнението на други държави!
  • 87 Може, може ама колко може дебелоочие

    0 4 Отговор
    Три юбилейни руски дати и една химера. И какво? ние избираме химерата или руснака ни налага своя празник. Прави са жълтопаветниците като предлагат друга дата за Български национален празник.
  • 88 Хубоу,

    6 5 Отговор

    До коментар #3 от "Хохо Бохо":

    че има хиляди,ама в България сме милиони,сещаш ли се?Аз лично ходя по друго време и на Шипка и на Плевен,за да почета убитите за свободата ни,но не ходя по време на русоробското сборище!
  • 89 Сатана Z

    5 5 Отговор
    Мръсен кимунист,на 3ти март е подписан Сан Стефания мирен договор,с който България става суверенна държава.
    Лицето Папазов да празнува 4ти юли или коч байряма.
    Слава на Руската армия -Освободителка!

    Коментиран от #90

  • 90 Ех ограничен русофиле

    2 5 Отговор

    До коментар #89 от "Сатана Z":

    Ако България на 3 март 1878 година е станала суверенна държава, от кого на 22 септември 1908 година в Търново обявяваме независимост?
  • 91 идея си нямах

    3 1 Отговор
    Кой е Боян Папазов.
    Цъкнах в Уикипедия и какво да видя.Че той бил от нашите комсомолци.

    Коментиран от #92, #113

  • 92 Е и, какво

    2 0 Отговор

    До коментар #91 от "идея си нямах":

    Като установи че е бил комсомолец/ беше задължителено/ анолира историческите факти ли?

    Коментиран от #102

  • 93 дико

    2 1 Отговор
    тоя "драматург" е хюмне, драматургично свързано с режисьора от американското посолство
  • 94 ОСТАВКА ЗА КАРМАЗЪ ФАТМАК!

    3 5 Отговор
    другарят П€Д€ рад€в Н€ € РУСОФИЛ, А € РУБЛАДЖИЯ (ТРОЙНОЙ АГ€НТ-ФАТМАКА)!
  • 95 пенко

    3 0 Отговор
    ПУНЧО ---НИЕ ВСИЧКИ БЪЛГАРИ ИМАМЕ ВРЪЗКА С РУСИЯ ---- ОТ ТАМ СМЕ ПРЕМИНАЛИ , ЗА ДА СЪТВОРИМ БЪЛГАРИЯ --А ТЕ СА НИ ПОМАГАЛИ СРЕЩУ ПОДЛАТА ВИЗАНТИЯ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • 96 Павел пенев

    4 1 Отговор
    Кой е чувал за този Боян Папазов, какво е сътворил този български нихилист от СДС, за него 3 март не е ли празник. Нека празнува курбан байряма този идиот.

    Коментиран от #99, #100

  • 97 да ти уринирам на главата

    2 4 Отговор

    До коментар #12 от "Хохо Бохо":

    Събрали сте се 20 антибългарски noмияpa за две дати в годината един път на Шипка и един път на Бузлуджа,а през останалото време не смеете да си покажете носовете навън защото ще ядете песниците от всеки на улицата,ваща семка мръсна !

    Коментиран от #114

  • 98 Колко ти останаха в устата

    0 2 Отговор

    До коментар #12 от "Хохо Бохо":

    Като AfD, нацисти некъпани. Днес показваха копейки от шипка с татусу пък без зъби не от старост.
  • 99 Абе на пенчо внучето

    0 1 Отговор

    До коментар #96 от "Павел пенев":

    А ти какво празнуваш днес?
  • 100 Как се казва дядо ти

    0 1 Отговор

    До коментар #96 от "Павел пенев":

    Пен или Пене ?
  • 101 Ми да...

    3 4 Отговор

    До коментар #7 от "България мрази русия":

    Това е факт, 3ти март не е националният празник на България, и никога няма да бъде, това е дата на която всички руски подлоги и предатели се събират да покажат на кремълските си господари че са им верни до гроб, и работят България пак да стане задунайска губерния.

    Коментиран от #104

  • 102 идея си нямах

    5 1 Отговор

    До коментар #92 от "Е и, какво":

    Абе знаем кои комсомолци през 1958-ма година учеха в английска гимназия.

    Коментиран от #112

  • 103 И аз така мисля

    4 0 Отговор
    Не бе Папазов! Заради връзката с нагло -саксонците!
  • 104 Поклон и признателност

    8 2 Отговор

    До коментар #101 от "Ми да...":

    Напротив,о неразумни июроде! България винаги ще бъде признателна на Русия,до като я има! Дано да пребъде на всеки България,въпреки неблагодарниците като тебе!
  • 105 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 106 Помияри

    4 0 Отговор

    До коментар #55 от "Помияри":

    са само почитателите на Сапунката денкоф
  • 107 СоросБилГей

    3 1 Отговор

    До коментар #7 от "България мрази русия":

    Напротив, миличък. Вие, моите подлоги, единствено вие мразите Русия. На дяда мушмурока! Дядо ще го награди с някое, ръждиво гологанче!
  • 108 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 109 Ъхъ!!!

    1 0 Отговор

    До коментар #17 от "Българка":

    Точно така, както ти коленичиш на околовръстното, на тириджиите.
  • 110 Стенли

    2 0 Отговор

    До коментар #51 от "РОДОЛЮБЕЦ":

    Ами нали политкоректни как няма да трият?!
  • 111 СоросБилГей

    4 0 Отговор

    До коментар #47 от "Ювиги":

    Да, миличка, Нашият празник е на ІІ февруари! Нека всички знаят това! А кат стопли дядо ща та изведе на прайд феста, да ми се кълчоткиш и кикериш, на най - високата платформа. Сички да та видят и завиждат!
  • 112 Е и, какво

    0 3 Отговор

    До коментар #102 от "идея си нямах":

    Сега имаш ли си идея защо си русофил а той и аз сме реалисти и не изопачаваме или не пренаписваме историята конюктурно или партийно.

    Коментиран от #116

  • 113 И аз нямах идея кой е Боян Папазов

    0 1 Отговор

    До коментар #91 от "идея си нямах":

    Но за теб все още нямам идея, кой си и много хора няма да имат.
  • 114 СоросБилГей

    3 0 Отговор

    До коментар #97 от "да ти уринирам на главата":

    Вече си идеологически и умствено достигнал върха на еволюцията си. За награда даяда пък ще му тропа вустенцата сутрин, обед и вечер! Така няма да се грижиш за прехраната си. Дядо за всичко е мислил и струвал да те обезпечи и подсигури! Мой приоритет е хранителната ти независимост да е осигурена.
  • 115 ХАХАХА

    3 0 Отговор
    Поредният недотавен "интелектуалец "
  • 116 идея си нямах

    4 0 Отговор

    До коментар #112 от "Е и, какво":

    Ама и ти ли си чедо на шумкари,бъдещи ветропоказатели?

    Коментиран от #122

  • 117 Драги драматурже,

    3 2 Отговор
    да ти припомням ли, че преди 1991 трети март беше обикновен работен дан? А що се отнася до връзките с Русия - ами през 1988 година Народна република България беше сред първите 25 страни в света по жизнен стандарт . Днес връзки с Русия на държавно ниво няма. А на кое място В СВЕТА по горния критерий е Република България?
  • 118 Крали Марко

    5 1 Отговор
    Поклон Руски братя за смелоста и саможертвата. За съжаление България днес се състои от три големи етно групи и поне още толкова по малки. Антагонистичното противопоставяне е нагнетяващо. Всеки мрази всеки. Това води до никъде. Никога няма да сме единни. България без Русия никога повече нямаше да съществува. Сега сме с лице на изкуствена държава която може да бъде раздробена на парчета по всяко време. Англия никога не ни е била приятел.
  • 119 Булпсихопатъ

    0 0 Отговор
    Да ,бе. Какво му беше на 9 септември , паразите?
    Културен аташе в САЩ (1993 – 1996). Някой се е облажил.
  • 120 Стенли

    2 1 Отговор
    Истината е една че без Русия ние сега щяхме да бъдем една турска провинция

    Коментиран от #121

  • 121 Лъжата продължава

    2 0 Отговор

    До коментар #120 от "Стенли":

    Името на историческия връх "Шипка" в действителност е връх "Свети Никола". А истинският връх е по-нисък и се намира по склоновете на габровския дял на Стара планина. Комунистите от грандомания и атеистичност преименуват по високия връх във връх шипка. И сега там няма никакви кости на войници.
  • 122 Е и, какво

    0 0 Отговор

    До коментар #116 от "идея си нямах":

    Сега имаш ли си идея защо си русофил? Не бягай от отговор.
  • 123 Куку

    1 1 Отговор
    Точната истина,превърнаха Шипка в място за поклонение на дърти комунисти и путиноиди!
  • 124 ДеКа

    1 0 Отговор
    Защо не се проведе разговор между така наречените историци и да се каже всичко за 3 март и мирния договор излъчван на живо?И да се каже какво означава тази дата за БЪЛГАРИЯ
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове