Last news in Fakti

10 Март, 2024 11:41 4 079 87

Арестуваха тартора на групата, нападнала британски студенти в София. Оказа се непълнолетен

  • масов бой-
  • непълнолетни-
  • софия

Под надзора на прокуратурата ще го обвиним в грабеж, тъй като са отнети вещи от пострадалите, заяви старши комисар Мирослав Данаилов

Арестуваха тартора на групата, нападнала британски студенти в София. Оказа се непълнолетен - 1

Задържано е 16-годишно момче, което е водило групата българи, които са нападнали британските студенти на бул. „Витоша“ в София. Нападението беше извършено на седми срещу осми март, припомни bTV.

Непълнолетният младеж е известен на полицията.

„Групата лица, които е предвождал, също са непълнолетни. Под надзора на прокуратурата ще го обвиним в грабеж, тъй като са отнети вещи от пострадалите. За да покажем, че сме безкомпромисни към саморазправите – особено на етническа, религиозна или расова основа“, обясни старши комисар Мирослав Данаилов.

„До грабежа се стига след преекспониране на предишни два инцидента. Между събитията обаче няма абсолютно никаква връзка. Първият от тях се случва на шести срещу седми март. В него потърпевши са също непълнолетни - две момчета и две момичета българи. Те са били нападнати от лица с арабски произход. Двете страни обаче са се познавали, да не казвам дори че са имали приятелски отношения“, посочи Данаилов.

По думите му конфликтът е личностен – инцидент с битов характер.

„СДВР със сигурност има ресурс, възможност и компетенции да реагира“, допълни още той.


Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 42 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Да, бе

    162 10 Отговор
    Само българин да не си на територията..

    Коментиран от #6

  • 3 Това

    128 7 Отговор
    някаква шега ли е?
  • 4 Шизолумпен

    146 18 Отговор
    Тъй тъй. Българетата требе да бачкат на кюмурите и да ги изхранват, не да ги бият. Ченгетата са съучастници в насилствената ислямизация на България. Сглобката ни превръща в гето от близкия изток и работи за присъединяването ни към Турция. А вие се занимавайте с русофобия и русофилия докато ви слагат фесовете ромите от гербппдбдпс.
  • 5 ВИЖДА СЕ

    106 16 Отговор
    Направо трябва да ги застреля те. Тук ще се изгради нов ислямисти вилает. Това искат от ЕС.
  • 6 що така реши

    67 9 Отговор

    До коментар #2 от "Да, бе":

    16-годишни тартори има сред неграмотните избиратели...
  • 7 Да ги

    100 3 Отговор
    връщат тия клошари, от където са дошли!
  • 8 Битов

    76 3 Отговор
    бил конфликта , а "виновникът" малолетен.....
  • 9 Българка

    115 7 Отговор
    НЕ и НЕ! Конфликтът не е с битов, а с НАЦИОНАЛЕН характер. Колко групи нелегални мигранти безпрепятсвани са преминали границата ни? Колко от тях са в София и всяват страх, мизерия, кражби, нападения, обиди към българското население? И защо няма осъдени и вкарани в затвор или депортирани към родните им места? До кога политици и институции ще гледа с широко затворени очи и слушат със запушени уши за все по-големия страх и гняв срещу безобразията на мигрантите?
    И като резултат от гореописаното е нелепият конфлик, при който английски граждани са припознати като арабски мигранти

    Коментиран от #67

  • 10 Пловдив

    120 14 Отговор
    Българите ги арестуват и обвиняват в измислени престъпления, а пришълците - "преекспониране, битов конфликт", с две думи - нищо... Скоро ще ревете за Путин да дойде и да ви отърве от това, което се задава!

    Коментиран от #21

  • 11 ТаУмВзе

    75 3 Отговор
    Ушев, не се усеща че утре са Неговите Деца!
  • 12 киро

    87 14 Отговор
    Като са британски студенти защо не учат в Англия нали там е най-добро обучението но те май са друговерци сороски любимци
  • 13 Фен

    58 6 Отговор
    А трябва, медал да му дадат!
  • 14 Ай стига бе

    105 7 Отговор
    Значи българите нападнали чужденци ще ги обвиним и в грабеж и в какво ли още не. Може да ги обвините и за войната в Газа. Абе, направо им дайте доживотна присъда. А арабите нападнали български младежи със сигурност няма да бъдат открити. Защото никой не ги и търси. Нас българите не ни броят за хора.
  • 15 Във форумите

    87 10 Отговор
    постоянно се коментира, че българите били страхливи, не се защитавали един-друг, но в настоящата случка се вижда причината. Властите толерират чужденците и ромите, винаги виновни са българите и като такива ще отнесат наказанието.

    Коментиран от #54, #55

  • 16 ЖЕКО

    80 12 Отговор
    БРАВО НА МОМЧЕТО ВСИЧКИ АНГЛИИСКИ ОТРЕПКИ ТРЯБВА ДА НАПУСНАТ БЪЛГАРИЯ, И НЕКА НАПАДЕНИЯТА ПРОДЪЛЖЪТ
  • 17 Посланието е ясно -

    70 7 Отговор
    "Не пипайте мигрантите, щото са ни важни." Кафа от родната милиция! Пъво отричаха за "инцидента", сега "профилактират" българските младежи. После искат да им плащаме по-големи заплти, като, че ли има полза някаква от тях за гражданите.
  • 18 Има

    7 58 Отговор
    Институции за малолетни.Трудово възпитателни училища.Да се научат да не бъдат расисти и да не са толкова агресивни.

    Коментиран от #30

  • 19 петко от доганхисар

    62 2 Отговор
    Следващата новина: Загина/ха служители на либералите, арестували съдиите, които наказват "студентите" от ЕС, които ни докарват с белезници направо от затворите там.
    Или излизане от този сатанински съюз, или ликвидиране на цялата уравляваща слугинска паплач, която не успее да избяга при господарите си!
  • 20 Рускиня

    11 44 Отговор
    Този известен на полицията защо не е в ТВУ, а на свобода?
    Какво като е непълнолетен? Извършва престъпления како пълнолетен и съответно да получи на казание за пълнолетни!
    Излага България пред ЕС и свта!

    Коментиран от #22

  • 21 Хараламби

    39 1 Отговор

    До коментар #10 от "Пловдив":

    Познавам един непълнолетен майна. Лют фен на Сталин, не на Путин. без татуси, без анаболи и с големи юмруци. Не може да диша днешните полицаи - били слуги на "враговете на народа" ни.
  • 22 Ами ...

    27 2 Отговор

    До коментар #20 от "Рускиня":

    Щото е избирател на вашите мутри.
  • 23 Яяяв

    53 3 Отговор
    Недоносляци къде са ви арестуваните маймуни дето цяла вечер ги охранявахте ? Вън тая паплач да ходят от където са се появили
  • 24 Гоше

    38 6 Отговор
    Българите нямат право да се защитават
  • 25 така се прави

    55 6 Отговор
    Същото се случва и в Германия. Оплачеш ли се от мигрантите и безобразията им, ставаш подсъдим. Мигрантите имат всички права, които местното население няма. Това е причината германците да си купуват украински паспорти, та дано получават пари без да работят и държавата да ги обгрижва, а когато извършват престъпления никой да не им търси отговорност. Така ще и при нас - ще имаме право единствено да работим от сутрин до вечер, за да издържаме неканените гости, ще треперим за децата си, а когато мръкне няма да си показваме носа навън, защото гостите ще купонясват по улиците на градовете и селата ни. Пълен бойкот на евроизборите, всички злини в България дойдоха от ЕС, като се започне от енергетиката, образованието, здравеопазването, правосъдието, сигурността и се стигне до отбраната. До-лу сата-нинския ЕС!!!
  • 26 Абе подигравете ли се с нас???

    59 6 Отговор
    Значи ако Българин нападне е на етническа, религиозна или расова основа. Ако пришълец нападне НЕ е нищо от изброените!
  • 27 всяка вечер се прибирам късно

    42 7 Отговор
    Всяка вечер се прибирам след 10ч от работа и е пълно с непълнолетни ДРУСАНИ келеши, гаменчета, БЪЛГАРИ. Налитат на бой, бият се помежду си, вандалстват. Това е в Овча купел, където са мигрантите, точно по Монтевидео. На няколко пъти съм имал "закачки" с такива, и имам късмета, че вероятно заради физиката и възрастта ми се отдръпват. Вече нося спрей ако се наложи, защотото ако плесна някой, може да го увредя и после да ме съдят. Искам да обърна внимание на всички тия БЪЛГАРИ патриоти, дето децата им са по улиците в късните часове? Вие знаете ли какво правят тия деца? Знаете ли, че вандалстват, трошат спирки, коли, рисуват по сградите, друсат се, пушат, пият и безчинстват? Къде сте вие големите родолюбци, че децата ви са навън?!?

    Коментиран от #66

  • 28 Гошо

    34 5 Отговор
    Е на тоя старши комисар е нужен бой а здрав бой

    Коментиран от #35

  • 29 Вужъст

    35 4 Отговор
    Как искат да омешат нещата и да омаловажат талибанските нападения!?
  • 30 ИМАШЕ

    23 2 Отговор

    До коментар #18 от "Има":

    Някога е имало. Кажи ми къде сега има ТВУ?
  • 31 Анатоли

    6 25 Отговор
    браво на МВР
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Анонимен

    31 1 Отговор
    Естествено,еничари
  • 34 Бай Ганьо

    46 3 Отговор
    Хайде сега един масов протест пред полиция и прокуратура да пуснат нашите младежи и да хванат тарамбуките, които са се заснели как бият българи на Витошка. Щото без тяхното видео нямаше да го има и това. Да вземем да спрем да бием последствията, белким се сетят причините!
    Щото нямате толкова полиция, че да овардите всички чужденци. А принципно тарамбуките трябва да ги депортират при Денков. Тоя мишок подписа без да чете и се изниза като газ от гащи...

    Коментиран от #58

  • 35 Фридман

    36 1 Отговор

    До коментар #28 от "Гошо":

    Е такива старши комисари осигуряваха охрана от МВР на Мартин Божанов
  • 36 Анатоли

    18 1 Отговор
    имаше тву едно Време
  • 37 Българка

    30 1 Отговор
    Родната милиция, Каскетурата, оглавявана от деветото джудже, ако си вършат работата, за която НИЕ ИМ ПЛАЩАМЕ- ловят и вкарват в съд с обвинителни актове мутрите и престъпниците, няма да има саморазправи или поне драстично ще намаляват. И КОЙ е виновен за убийството на Къро, Трактора, Нотариуса? КОЙ има полза от тяхното за винаги мълчание? Сега можеше да са живи и свидетели срещу баш мафиотите -кукловоди
  • 38 ИЗБИРАТЕЛ

    29 4 Отговор
    А мигрантите кога??
  • 39 ГЕРБ ДПС СДС ПП ДБ

    25 3 Отговор
    И да не забравете да гласувате пак за нас горепосочените
  • 40 Левски

    37 5 Отговор
    Докато ни плашат с руснаци, арабите ни превзеха!
  • 41 Родната полиция

    38 2 Отговор
    Ако е българин ще го хванем защото няма право да бара мигрантите Но когато става дума да задържаме мигранти работата е друга . Трябва да уважаваме мигрантите.
  • 42 Българин

    29 2 Отговор
    Децата бранят държавата, а онези ходилите в казарма не мецват
  • 43 шааа

    38 3 Отговор
    "инцидент с битов характер"

    Те така инцидентите с битови характери постепенно стават с убитови характери. Младежите са взели нещата в свои ръце, щом компетентните институции спят или се правят, че спят. Поздравления за младежите. И срам за институциите.
  • 44 ОБЪРКАН

    35 0 Отговор
    Нотариуса не успяха да го арестуват 15 години, а момчето го намериха за 15 часа.
  • 45 Дон картоф

    6 30 Отговор
    Стига квичахте, бре! Ганьо все си мисли, че има световен заговор срещу него... Мале, Мале....

    Коментиран от #73

  • 46 така е!!

    27 2 Отговор
    Инцидента е битов!Спор за жена.Това му нареждат-това говори милиционера.Иначе му спират кариерата и отива в Дуранкулак или Дръндар.
  • 47 Маринов

    32 3 Отговор
    Денков и Габриел подписаха в Австрия, целия ЕС да ни връща престъпници, изнасилвачи, убийци в неограничено количество. Всеки ден поне по два самолета кацат в София и Пловдив. НАЦИОНАЛНИ ПРЕДАТЕЛИ!
  • 48 бобо

    26 5 Отговор
    Британски студенти, вие наистина ли така смятате!? Колко сте жалки в лъжите си...
  • 49 Мхм

    24 3 Отговор
    Тоест британските студенти са нападнати от лефскарските полумаймуни а не че ония били обарвали момичета в центъра.
  • 50 Джон

    18 2 Отговор
    Арестуваха тартора (него).... Полицията е подлог и извършва действието.Нека не се учим на български език...
  • 51 Красимиреее

    14 1 Отговор
    Флупендер неграмотен!
    Научи се как се използва пълен член, неумнико.
    Нали на жорналис ужким се правиш!
  • 52 Битовизми сър

    23 3 Отговор
    Споко и на полицаите ще им писне. Имаше един случай от битов характер в Бургас, един инженер като мина с автобуса върху една патрулка и двамата вътре в патрулката загинаха. Друг битов случай имаше на границата, там един архитект беше застрелял един полицай. Като се случи подобен битовизъм и с някой техен близък, я щерка, я майка, ще откачат и те. Въпрос на време е
  • 53 Теслата

    29 3 Отговор
    Аз за един приятел да питам " До грабежа се стига след преекспониране на предишни два инцидента." "В него потърпевши са също непълнолетни - две момчета и две момичета българи. Те са били нападнати от лица с арабски произход" НИКЪДЕ НЕ ПРОЧЕТОХ какви мерки са взети след ПРЕДИШНИТЕ ДВА ИНЦИДЕНТА. Чакам отговори от Комисарчето и МВР.
  • 54 Вла

    12 2 Отговор

    До коментар #15 от "Във форумите":

    Просто е много тъпо докато биеш някой да му вземеш телефона. Наказанията за грабеж са много по-сериозни, отколкото за побой.
  • 55 Анатоли

    14 0 Отговор

    До коментар #15 от "Във форумите":

    Ром е Алкохол Рим е столица на Италия
  • 56 Факт

    2 23 Отговор
    Откога да обарваш жени е лошо.Ако не им харесва то какви жени са те тогава.

    Коментиран от #65

  • 57 Емо

    13 2 Отговор
    Това беше подписано лични от Борисов още през 2019-та. По заповед на леля му Меркел. Както и либерализацията на цените на тока за битови абонати от 1.7.2024 г.
  • 58 Вла

    15 2 Отговор

    До коментар #34 от "Бай Ганьо":

    Днес има протест от 18.30 пред министерството на вътрешните работи.
  • 59 Емо

    13 3 Отговор
    Това беше подписано лични от Борисов още през 2019-та. По заповед на леля му Меркел. Както и либерализацията на цените на тока за битови абонати от 1.7.2024 г.
  • 60 Василев

    19 2 Отговор
    Оставка на герберасткото министърче на милиционерите.
  • 61 Мдаа

    6 5 Отговор
    Луковчетата маршируват.
  • 62 Жътва е

    5 6 Отговор
    Настана Златни време за фашистите на Варненския джоревец.
  • 63 Шаран БГ

    18 2 Отговор
    Не само Академика , всички "демократични" правителства, работят против собствения си народ !! Току-така около 3 /три/ милиона здрави прави трудоспособни хора не се прокуждат вън от страната. Да не говорим за лекари, медицински сестри, учители. Едва в последните години чорбаджиите се усетиха, че без даскали и доктори сме за никъде и понадигтнаха "савака"
    И "демократичните" поколения какво да научат, на какви морални ценности да бъдат възпитани. Нито учебни заведения , нито църква могат да постигнат нещо положително, когато подрастващите виждат какво става извън домовете им, какво бълват медиите !!
  • 64 Трак

    25 4 Отговор
    СДВР са пълни деграданти и бо-к-луци !! Не е битов и личностен скандала с арабесите а е расов и етнически . Арабите водени от расова омраза към българите и закачали приятелката на момчето са го нападнали нея и него . И СДВР да не прави поредни опити да омаловажи случая и да не дрънка лъжи че момчето се познавал с тря араби и видиш ли дори били приятели . СДВР София трябва моментално да се разпусне и уволни

    Коментиран от #70

  • 65 Зависи

    7 0 Отговор

    До коментар #56 от "Факт":

    кой ги обарва .
  • 66 зико

    6 1 Отговор

    До коментар #27 от "всяка вечер се прибирам късно":

    А в бъдеще кой ще работи в тази държава?Добре,че съм малко преди финала и няма да дочакам да видя как се гърчите без пенсии и в мизерия.
  • 67 ми те в aнглия

    15 0 Отговор

    До коментар #9 от "Българка":

    Повечето ca тaкивa. Виж им премиерa. Кофтито у нac е, че aко cъм caм c женaтa или детето и излезе тaкaвa групичкa, не могa дa използвaм КНО, a трябвa. Не зa друго, a зaщото aко знaят, че може дa cе cлучи, те caми ще cе въздържaт от изцепки, зaщото зa рaзликa от прокурорa, девет милиметровия не питa бaндaтa непълнолетнa ли е.
  • 68 коментарите са

    3 13 Отговор
    Само лай на копейки.
  • 69 Издигат по принципа на л..то

    13 1 Отговор
    Безкомпромисната мишка колко мигранти е арестувала?
  • 70 Много си се объркалО

    3 17 Отговор

    До коментар #64 от "Трак":

    Истината е, че приятелката на момчето си е имала вземане даване с арабите(усладило и се е и е разбираемо) при което мекопишковецът се е почувствал излъгани и е отишъл да им потърси сметка.
  • 71 В психологията няма определение

    7 0 Отговор
    Отхвърлен мъж от жена в какво психологическо и психическо състояние се намира мъжът
  • 72 Кви британски студенти

    14 1 Отговор
    от Пакистан бре ?
  • 73 Пепи

    7 3 Отговор

    До коментар #45 от "Дон картоф":

    Стой на дивана докато някой мигрант ти го накартофи докрай на теб и семейството ти.
  • 74 Ъхъъ

    14 1 Отговор
    За да покажем, че сме безкомпромисни към саморазправите – особено на етническа, религиозна или расова основа“, както бил обяснил старши комисар Мирослав Данаилов трябва спешно първо да обявим Израел за Нацистка държава !!!
  • 75 Много мразя

    15 1 Отговор
    "британските студенти" в София ! Защо визи няма за тях а? А за българите във Великобритания има ? И защо отказват да ходят на бригади в селското стопанство гнидите ?
  • 76 Всички "британски студенти"

    7 1 Отговор
    Трябва да ги пратим на дуално обучение !
  • 77 Макробиолог

    11 0 Отговор
    От битов характер или не,е все едно.Такъв тип граждани си имаме пре,пре достатъчно ,не се нуждаем от внесен мятериал.
  • 78 Почти приятели, а.

    7 0 Отговор
    Уволнен си, Данаилов!
  • 79 До 30! Имаше ТВУ в Бойчиновци от 1957 до

    7 0 Отговор
    2000г от 1100 "Питомци" , бяха останали 28! "Поправителния дом Макаренко" ! Останалите 28 бяха преместени във Врачанския затвор! Бивша казарма до 1956г!Сега жителите на Бойчиновци живеят в срах, че там ще докарат поне 1000 мигранти върнати от Западна Европа??? Сградата, е Голяма, С два реда огради и кули с полицай в тях!! Тея в Бойчиновци пак ще издърпат късата клечка! 4 мандата общината се оправлява от едно ОПГ на ГЕРБ, последния мандат са се пребоядисали, на Някаквиси!! Късмет за община Бойчиновци!!
  • 80 Да кажем твърдо НЕ на

    13 0 Отговор
    британските студенти в София ! Визи за всички британци !
  • 81 Не стига че ни пращат бежанци

    14 1 Отговор
    А и ги пишат "британски студенти"
  • 82 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 83 Митко

    7 0 Отговор
    Не бяха ли палестински цигани?
  • 84 Велев

    3 0 Отговор
    Мръсни предатели! Предавате род и родина! Кой парите вие всъщност? Крадците от парламента и чужденците ли??!
  • 85 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 86 Мишо

    0 0 Отговор
    Да, така е по лесно, да накажем нашия и да освободим от отговорност чуждите. Така е политически коректно. Нали Г’снин полицай.
  • 87 Тошко

    0 0 Отговор
    А къде са арестуваните чужденци и мигранти?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове