Last news in Fakti

11 Март, 2024 09:46 2 701 34

Мажд Алгафари за бежанците: Тежко ни – това, което влиза в България, трябва да ни притеснява

  • мажд алгафари-
  • бежанци-
  • българия-
  • притеснение

"Според мен профила на бежанците някак се промени. Ако преди 3-4 години най-често употребяваната дума от тях беше Германия и искаха да продължат пътя си натам, но сега – те са в работно облекло и си носят храна, което означава, че работят по строежите“, коментира темата и арабистът Владимир Чуков

Мажд Алгафари за бежанците: Тежко ни – това, което влиза в България, трябва да ни притеснява - 1
Снимка: bTV

Тежко ни – това, което влиза в България, трябва да ни притеснява. Това каза в предаването „Тази сутрин“ Мажд Алгафари, който от години работи с бежанци.
„Хората, които влизат у нас, са с криминално минало – вече имат някакво престъпление зад гърба си. Това е точно тази част от бежанците, които не са желани от западните държави“, уточни той.

Мажд Алгафари обясни, че когато дадена държава ни връща бежанец, на България не се предоставя никаква документация дали този човек има някакво досъдебно производство, т.е. дали е криминално проявен. Според него страната ни не изисква тези досието.
„Не съм работил по последните два случая с агресия, но съм запознат с тях. Става дума за конфликт между две групи. Проблемът при арабите е, че са с гореща кръв и скачат по десет наведнъж, а не по един“, поясни той.

Мажд Алгафари смята, че не бива да се сравняват градовете дали са най-безопасни или по-малко безопасни от гледна точка на бежанците. Според него е важно тези инциденти въобще да ги няма.

„Искам да обърна внимание на нещо друго. Живея в квартал „Овча купел“ вече 10 години и буквално всеки ден пътувам в градския транспорт с хората, които ние приемаме в държавата си. Според мен профила на бежанците някак се промени. Ако преди 3-4 години най-често употребяваната дума от тях беше Германия и искаха да продължат пътя си натам, но сега – те са в работно облекло и си носят храна, което означава, че работят по строежите“, коментира темата и арабистът Владимир Чуков.

Той разказа още, че преди години бежанците са заработвали парите, които плащат на българските трафиканти, в Турция. Сега обаче картината леко се е променила и тези мигранти работят в България, за да продължат пътя си към друга държава в Европа.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 21 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Последния Софиянец

    25 8 Отговор
    Който се чувства мъж да дойде с мен в доброволните отряди.

    Коментиран от #6

  • 3 питам

    11 16 Отговор
    Тоя отворко не е ли един от тях?
  • 4 бандит методиев борисов

    25 0 Отговор
    като виден българоубиец ви осигури хиляди от мойте братчета
  • 5 4000

    15 12 Отговор
    Вдига пушилка сириеца.Проблем в България са мутри,джипси и политици.

    Коментиран от #28

  • 6 Хахаха

    9 8 Отговор

    До коментар #2 от "Последния Софиянец":

    Ти за мъж ли се имаш бе?
  • 7 марш ве

    22 8 Отговор
    По тази логика и ти не трябва да си в българия. А за наръганото момче нещо да кажеш или пробитата прокуратура те изпра.
  • 8 ТаУмВзе

    29 6 Отговор
    Кво да ни Притеснява, когато сме Приключили вчера! Ислямистите са за Десерт. Къде е тва същество Денков на измънка нещо си.
  • 9 ТаУмВзе

    10 1 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Тогава що Плащаме на Ушев, когато си у некъв отряд за Разходки. Баце, не виждал тия кво правят със Нож! Ако не лъжеш де. Хахаа

    Коментиран от #11

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Последния Софиянец

    13 3 Отговор

    До коментар #9 от "ТаУмВзе":

    Един мой работник от Тунис ми скочи с нож и после го карахме в Пирогов.
  • 12 да ходи на границата

    16 1 Отговор
    да ги пресява . Центровете за настаняване са от бай тошово време . сега да направи тип охраняван лагер . и украинските мигранти са пяници, крадци , дрифтаджии . Слагаш ги да спят и работят . работилница в лагера . Тогава като видим 5-6 афганистанци посред софия ще знаем че са нелегални . или в тях или в лагер . Пълното бездействие е от 6 години . резил . лъготят за соцялна програма, паспорти . хаос .
  • 13 ДРТ ПРЧ

    28 3 Отговор
    ИМАМ ОПИТ ОТ РАБОТА СЪС ТЕЗИ ХОРА-СИРИЙЦИ, АФГАНИСТАНЦИ И ДРУГИ АФРИКАНЦИ. НЕ СЕ РАЗЛИЧАВАТ ПО НИЩО ОТ НАШИТЕ РОМИ. ПОГОЛОВНО НЕГРАМОТНИ, БЕЗ ПРОФЕСИЯ И БЕЗ ЦЕЛ В ЖИВОТА. ДОРИ НЕ ЗНАЯТ РОЖДЕНИТЕ СИ ДАТИ. ЗА ТЯХ "ЗАПАДА" Е ХИМЕРА, НЕЩО КАТО РАЯ НА СВЕТА. ОТ КОНТАКТА МИ С ОКОЛО 80-90 ЧОВЕКА САМО ВЕДНЪЖ ПОПАДНАХ НА ВИСШИСТ С ПРОФЕСИЯ-СТОМАТОЛОГ. ВСИЧКО ДРУГО Е "ТАЛАШ" КОЙТО ОТИВА ЗА ДА ТОЧИ СОЦИАЛНИТЕ ФОНДОВЕ. НА ВЪПРОСА КАКВО ЩЕ РАБОТЯТ В ГЕРМАНИЯ ТЕ СЕ СТЪПИСВАТ И НАЙ ЧЕСТО ОТГОВАРЯТ "В СТРОИТЕЛСТВОТО". ЖАЛНА ИМ МАЙКА НА ГЕРМАНЦИТЕ С ТАКИВА НЕГРАМОТНИ СТРОИТЕЛИ
  • 14 Поне Мажд да го каже

    17 2 Отговор
    Ако има кой да го чуе! Българи, събудете Се!
  • 15 да пита бойко кой ги

    6 2 Отговор
    направи потоците бежанци . войните . сега идат от газа и израел . това е проблема .

    Коментиран от #21

  • 16 Поне Мажд да го каже

    7 2 Отговор
    Ако има кой да го чуе! Българи, събудете Се!
  • 17 ЛУД УМОРА НЯМА - САМО СЕ ПОТИ

    14 2 Отговор
    Защото в Булгаристан, всъщност НПО не е неправителствена организация, а НАДправителствена, престъпна, организация !!! Само да вметна: колко украинци са депортирани обратно в Булгаристан по силата на дъблинското споразумение и въздушно-капковия Шенген??? Дори и Институтът за напразни изследвания ИМА отговор на този въпрос !!! „Колко пъти ГО КАЗАХТЕ в прав текст - приоритетите ВИ са Украйна и миграцията. Ако сте очаквали друго, проблемът си е ваш“ !!!
  • 18 Настолен указател за напреднали

    12 0 Отговор
    Това е моментът, в който сме покорени, овладени и изтласкани от собствената си ТЕРИТОРИЯ !!! Защото това Е абсолютна война !!! Нека си спомним, как се наричаше едно време пресичането на границите на една държава, незаконно, от групи млади мъже, които целят да се възползват от ресурсите й? А май беше престъпление и агресия и се стреляше на месо ???!!! А днес, „правителството“ отново ще заеме страната на тези прекрасни, мили, работливи и интегрирани хора !!! Ако все пак не бяхме страхливи и слаби, каквито ВИНАГИ сме били, те въобще нямаше да са тук !!! Навсякъде по веригата си проличава слабостта на мат‘ряла, когато се налага да се защитаваме !!!
  • 19 Анонимен

    12 1 Отговор
    Платената дребна злобна грозна щеше да изяде гостът като каза истината.
  • 20 Христо

    15 1 Отговор
    Стига с това клише "с гореща кръв" !

    Това означава само, че това са хора без задръжки.

    И това се и поддържа от тяхната култура - учат ги от деца да рипат с юмруци или нож на всичко, което не им харесва
  • 21 Христо

    10 2 Отговор

    До коментар #15 от "да пита бойко кой ги":

    Не е проблемът Газа и Израел. Мюсюлманите и африканците имат голяма раждаемост и завладяват нови територии.

    Коментиран от #29

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Анонимен

    6 1 Отговор
    Взимащата от Америка за унищожение на България пари в момента,в който чу как вкарват престъпници в България се нахвърли върху този.Права си е жената нали за това и плащат.Да разпространява политиката на фондацията.
  • 24 Смени си името

    2 6 Отговор
    С българско и тогава може и да ти позволим да се изказваш!
    Тая фамилия е вредна, пошла и алчна и за съжаление се разраства!
  • 25 Аве папагал...

    2 2 Отговор
    Тоя не може да няма агентурно минало и зависимости с плашипутарниците на денят !
  • 26 той Тоя въпрос

    0 0 Отговор
    го дърпа Баба брат му - на Фатик брат му . Каквото каже , това става . Помним Родриго от Белязания . Тони го прободе . Е така и в бг някой го мушкат . На пирамидата на върха казват как се вкарват бягащи от войни и газа . И как да отиват във ФРГ . Самите мигранти са младежи , неговля бульгарсски . хахаха
  • 27 Като дойдат

    6 0 Отговор
    тук веднага по бързата процедура 1г. затвор за нелегално преминаване на границата по нашите закони. Щом ни ги пращат, значи е доказано, че са влезли нелегално от България, излежаване на присъдата в лагерите при ежедневна работа по очистване на Странджа от техните боклуци. През това време уреждане на документите за екстрадация в родната страна и сбогом завинаги. Вместо да плащаме по 24000€ годишно за всеки върнат дай му там 1000€(това не е задължително) и еднопосочен билет за родината.
  • 28 така ли мислиш?

    4 1 Отговор

    До коментар #5 от "4000":

    едното не изключва другото. И мутрите като боко и шиши, и невидимите и навлизащите неизвестни същества са проблем.

    Коментиран от #33

  • 29 А за това са

    6 0 Отговор

    До коментар #21 от "Христо":

    виновни помощите които се дават на гладуващото население в Африка. През 1950г. цяла Африка е 228млн, сега са над 1,3млрд., само Нигерия е над 200млн. Спиране на помощите и да се научат да работят, законите на Дарвин ще намалят населението. Арабите идват да правят това което е забранено в техните държави - алкохол, жени, наркотици. В момента война има само на територията на Украйна и Газа, какви са тия бежанци от войните от другите държави?
  • 30 Бургас

    1 0 Отговор
    До коментар 27

    БРАВО!!!
    Подкрепям мнението Ви!
  • 31 Макс

    1 0 Отговор
    Не. Трябва да ви притеснява това , което излиза от държавата .
  • 32 Българка

    3 1 Отговор
    Всеки Народ си заслужава съдбата. Мигрантите в София се разпасали и няма кой да ги спре. И още по зле ще става! А самолетите все повече и повече свалят обратно мигранти от Брюксел и Виена. Центровете за мигранти вече пращят по шевовете, обаче Директорката на ДАБ мълчи нищо не казва! Не смее да се покаже по медиите! И какво да каже? Ей това направиха Денков и Габриел с подписаните договорености с австрийското Правителство.Сега мълчат. Пълен срам.
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол