Last news in Fakti

2 Юли, 2024 18:15 1 451 29

Георги Свиленски призова социалистите да подкрепят Корнелия Нинова за следващ мандат начело на БСП

  • георги свиленски-
  • корнелия нинова-
  • председател-
  • бсп-
  • политика

Социалистите утре няма да подкрепят правителството на ГЕРБ

Георги Свиленски призова социалистите да подкрепят Корнелия Нинова за следващ мандат начело на БСП - 1
Снимка: бТВ

Уважаеми социалисти, издигайте масово Нинова за председател, нека да види сегашното ръководство, което е погазило устава, кой искате да е начело на партията. Корнелия Нинова може да се кандидатира отново за председател на БСП. Социалистите утре няма да подкрепят правителството на ГЕРБ.

Това каза в предаването "Лице в лице" по бТВ депутатът от БСП Георги Свиленски. Той коментира и решението на Контролната комисия на Столетницата, че Корнелия Нинова не може да бъде избирана за трети път за лидер на БСП, като посочи, че новото ръководство иска да отстрани Нинова по служебен начин.

Тъй като социалистите питат, да обясня, че

Корнелия Нинова няма право на трети мандат, но има право на следващ мандат.

В устава на БСП ясно е записано, че председателят на БСП няма право на трети мандат след два последователни пълни мандати. Корнелия Нинова няма нито два последователни мандата, нито вторият мандат е пълен. Корнелия Нинова е избрана на 12 септември 2020 г. Четирите години на втория ѝ мандат изтичат на 12 септември 2024 г., заяви Георги Свиленски.

Това решение на Контролната комисия е абсолютно неуставно. Корнелия Нинова има право да се кандидатира като всеки социалист. Казвам, че тя няма два пълни мандата и че вторият ѝ мандат е прекратен с подаването на оставката ѝ на 11 юни. Ако мандатът ѝ не е прекратен, значи тя към момента е председател на БСП, подчерта депутатът.

В БСП няма разцепление няма, но има разединение.

Това се случи след резултатите от изборите, след подадената оставка от Корнелия Нинова, което се очаква от всеки лидер след подобни резултати. Появиха се амбиции от хора, които бяха от лявата и дясната ѝ страна и участваха във правенето на политиките и вземането на решения. Изведнъж само Нинова остана виновна и те си разпределиха постовете. Само че лидер не се назначава, лидер се изгражда. Няма как някой да не нарича новия лидер, заяви Свиленски по повод Атанас Зафиров.

Социалистите виждат това, те са разочаровани и омерзени от това, което се случва. Говорят с болка. За 30 г. не съм виждал такова огорчение у обикновените социалисти. Те виждат желание за мъст, желание за реваншизъм. Чудя се за какво, защото Корнелия Нинова за 8 г. успя да опази партията от външен и от всякакъв друг натиск, добави депутатът от БСП.


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 22 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Русофилчо

    23 8 Отговор
    БСП = Величие 2
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 ТаУмВзе

    19 5 Отговор
    Кака корни вече се е Наяла, са следва други пациенти да папкат клекнали, докато крепят който дойде във Цирка Зоопарк, наречен за звучност Парламент. ХАХХАХАХ
  • 4 баджанака

    26 6 Отговор
    Откритието на драгалевския мавър ако врътне още един мандат и ще приключи БСП.
  • 5 Крум

    31 7 Отговор
    Гоше то хубаво, ама тогава следващия парламент ще го гледате отвън.
  • 6 Венци

    10 1 Отговор
    Полковника е профажник.
  • 7 БСП евангелие

    13 7 Отговор
    Ако мандатите се броят - според ниновия устав , тя няма право на трети мандат (и Путин нямаше право за трети мандат, но си прередактира конституцията), но ако мандатите не се броят, за пореден следващ мандат ограничения няма.
  • 8 БСП

    15 24 Отговор
    ФАКТ.НИНОВА Е НАЙ ДОСТОЙНА! ДРУГИТЕ СА ПОДЛОГИ ЛИЦЕМЕРИ ТЬРГАШИ.
  • 9 ПРИЗИВИТЕ СА ХУБАВО НЕЩО!

    14 1 Отговор
    ПРИЗИВИТЕ СА ХУБАВО НЕЩО! Но.... Къде е Платформата - Целите и Задачите, които това управление ще трябва да постигне! И какъв е начина по който ще се постигнат ТЕ! Аз лично не Виждам и не Чувам Нищо по този Основен Въпрос!
  • 10 Як, тибетски

    21 4 Отговор
    Тоя що му се ще да дозатрият БСП, не е ли от тях?
  • 11 Госあ

    13 5 Отговор
    Много тъпо парче ! Тая партия да отива при сдс…в небитието
  • 12 Иванчева

    16 5 Отговор
    Свиленски,не с устава на БСП,а с дела се печелят избори и се оборват опонентите та били те и ВО.Да,ама сте нефелни и неможачи!Ти,Ченчев,Проданов и каката не ставате за нищо.Ако милеете за партията да ви няма.Осем години показахте,че нищо не можете освен да се зъбите,гоните,манипулирате и накрая О.Явно сте решили до край да съсипете всичко и да няма БСП.Не ви ли е срам да обвинявате всички за манипулации,а забравихте ли вие,какви ги вършехте в НС с кворомите?Срам няматели?Смирете се и се извинете!!!!!
  • 13 ФЕЙК

    10 4 Отговор
    Свиленски, не ти върви с жените. Колкото и да ги обичаш те все те изоставят ! Помисли си защо !
  • 14 1223344

    17 6 Отговор
    Глупак. Откакто Корнелия подаде оставка и после я оттегли не гласувам за БСП, Докато Корнелия е начело все така ще бъде.
  • 15 Казвам

    3 6 Отговор
    Без импексова комунистите ще са част от прайда догодина, помнете ми думата.
  • 16 Марда

    15 3 Отговор
    Тоя, па смешник! И той и Корнелия далече от партийната власт. Закопаваха Партията до санитарно дъно. Искал подкрепа льольото!
  • 17 Иван

    0 2 Отговор
    На хората им е трудно да бъдат добри и т.н., няма резултат - правихме опити - но - то си е диво.

    Но трябва да се умува, дали не е по-добре - капитализма - все пак.
  • 18 Байкор

    4 4 Отговор
    Аз съм за, тази Нинова работи много добре. Трябва да се закрие тази идиотска партия най после и тя е човека
  • 19 Свърши лапачката

    9 2 Отговор
    Точно така!Изберете си я, за да доунищожи БСП!😂
  • 20 Хехе

    9 2 Отговор
    Абе ти вредлиси ?! Какви са тия шмекерии, щото по цял ден си до курнелата ли?! Стига сте пречили на историята да изправи реда си! Тая съсипа партията. Няма и право по устав повече да е началник. Да си ходи при Рафаилчо в щатите. Там ще си харчи спечеленото от предателството и интифата с юдите.
  • 21 не съм за БСП

    4 3 Отговор
    Но съм за лоялността, за коректността, за взаимното уважение, за признателността, та дори и за благодарността. Подобни характеристики, от достойна за уважение ценностната система, не се виждат в новите водачи на БСП.
    Ох, това БСП - хем ги има, хем ги няма. Но има видима, крещяща разлика между "преди" и "сега". БСП без Нинова е нещо, като нищо. Тя винаги е била достоен опонент, но и достоен съпартиец. Гледам ги сега, особено един, на който скоро му научих името - Зафиров, и се чудя. Как допуснахте, глупави ли сте, що ли, как разрешихте на Нинова да се оттегли ?!!! Та тя ви е силата, разумът и честният водач. Тя ви е незаменимият оратор, който дали със сарказъм дали с усмивка, дали с неопровержими факти, но винаги успяваше да грабне вниманието на всички. Жалко, че е от БСП.
    А още по-жалко е, че сега
    някакъв, просто някой си, седи на нейното място, и се прави на велик.

    Коментиран от #28

  • 22 Баа Цоцулана

    0 0 Отговор
    а сия ново пет?
  • 23 Оги

    2 0 Отговор
    Гошката в влюбен, простете му.
  • 24 Е, хубава работа

    4 0 Отговор
    Умен човек, но ръси глупости, или вече е прекалено зависим,
  • 25 Що за глупост

    4 0 Отговор
    Предпочита да срине партията, но да е Нинова....
  • 26 Идете си с мир

    5 0 Отговор
    И стига с тая Нинова, никой не е незаменим
  • 27 Факти

    2 0 Отговор
    Нинова си подаде одтавщата заради катастрофата на изборите. Това е! Край! С какви очи ще се кандидатира отново. Този Свиленски не се ли чувства виновен за дереджето на партията. Цялата кохорта около Нинова да си ходи. Няма един свестен и харизматичен човек там.
  • 28 превърна БСП в лична партия

    1 1 Отговор

    До коментар #21 от "не съм за БСП":

    Махна всички, които можеха да и бъдат конкуренти. Обгради се с лакеи. Да се маха, ще дойдат млади хора. Да се направи обединение на всички леви формации, да се промени политиката им. Да излязат от ПЕС, стига с тая Европа, държавата загива, хора не останаха на територията.
  • 29 Светулка

    0 0 Отговор
    И какво ви пречи Нинова толкова години ръководи партията успешно но за някои е черната овца.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове