31 Юли, 2024 14:47 4 226 27

Цветан Цветанов: Когато Пеевски или Доган вземе превес, Борисов веднага ще припознае печелившия

  • цветан цветанов-
  • делян пеевски-
  • ахмед доган-
  • бойко борисов-
  • печеливш

Бившият вътрешен министър смята, че е най-добре предсрочни парламентарни избори да се проведат с нов министър- председател. "А не с  Главчев. Той показа слабост и некомпетентност във външната политика, както и назначи преди месец ярки политически фигури на ДПС".

Цветан Цветанов: Когато Пеевски или Доган вземе превес, Борисов веднага ще припознае печелившия - 1
Снимка: БГНЕС

"При една ситуация на бързи избори ДПС може да не бъде политически субект в парламентарната надпревара. Възможно е кръгът около Пеевски и този около Чакъров да бъдат в различни конфигурации с други партии – мандатоносители и с наименованията на коалиции, които обаче няма да бъдат "ДПС".

Такава прогноза направи пред БНР Цветан Цветанов, председател на партия "Републиканци за България", бивш вицепремиер и министър на вътрешните работи.

"Делян Пеевски и Джевдет Чакъров имат различни концепции. Чакъров и хората, които подкрепят Доган, искат малко повече отсрочване на датата за избори. Пеевски иска бързи избори. В момента има паритет в гласуването на колективните органи на ДПС. Според техния устав трябва да има квалифицирано мнозинство, за да се вземе решение. В Централното оперативно бюро също има паритет, доколкото съм информиран.

Хората, които подкрепят Доган, смятат, че във времето ще постигнат квалифицирано мнозинство и ще могат да направят промяна в председателското място.

Убеден съм, че тези, които са били в последните няколко парламента има за какво да се притесняват от Делян Пеевски. По всяка вероятност той борави с информация, която е дискредитираща за важните политически фактори в държавата".

Цветанов посочи още, че при кризисни ситуации с неясен изход Бойко Борисов винаги е смирен.

"Когато Пеевски или Доган вземе превес, Борисов веднага ще припознае печелившия".
С връчването на мандат на ИТН се наблюдава опит за съставяне на правителство с кратък срок на действие и с определени цели, както и достатъчно отлагане на на изборите, смята бившият вицепремиер.

"Политиците и обществото се нуждаят от малко време, за да могат да бъдат успокоени страстите и да започне да се говори по-смислено по конкретни политики, а не с личностни нападки".

Цветанов определи като "шоу" 48-я, 49-я и 50-я парламент. Бившият вицепремиер отбеляза, че не е прието необходимото законодателство, за да получи страната ни второ плащане по ПВУ.

Цветанов смята, че е най-добре предсрочни парламентарни избори да се проведат с нов министър- председател.

"А не с Главчев. Той показа слабост и некомпетентност във външната политика, както и назначи преди месец ярки политически фигури на ДПС".

Според Цветанов Рая Назарян би продължила линията на Димитър Главчев. Бившият вътрешен министър дори смята, че е необходима смяната ѝ и "избор на консенсусен председател, който в последствие да бъде министър-председател".

Пропуснахме последните парламентарни избори чисто тактически, обясни още Цветан Цветанов.

"Вече имаме добра основа. Започваме консултации с политически формации, с които може да се явим в коалиционен формат на предстоящите избори. Ще участваме задължително в тях".


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Цветка Кокетка

    26 5 Отговор
    пъпеш не тиква
  • 2 Да го

    23 2 Отговор
    повлече и него , както не веднъж го е правил другаря ти !
  • 3 Трябва

    39 8 Отговор
    за винаги да елиминираме Толупа 🎃 !
  • 4 ТаУмВзе

    25 4 Отговор
    И тва същество не е у БЕЛЕНЕ по ГУМЕНКИ! После, що сме Приключили Вчера ли“ Нагледно е бре!
  • 5 Град Козлодуй

    29 9 Отговор
    БМБ е престъпник
  • 6 вече е стар за политика

    14 11 Отговор
    да се оттегли като байдън . с много килограми . болен . пеевски е млад и здрав . но не го искат за данс . нищо че е бил следовател . доган и пеевски са с турска и противно на израел са за по-безопасно живеене . бойчо е войнолюбец .
  • 7 оня с коня

    24 3 Отговор
    Цветанов прогнозира че Бат Бойко ще припознае Печелившия,независимо дали е Пеевски или Доган.За Това наистина много малко хора биха се сетили,освен такива като мене които обръщат внимание на Простичките но абсолютно ясни думи на ББ- че не се меси в нещата на Други партии/не иска и в неговата партия да се месят/,затова и съвсем логично ще изчака ДПС да се самоопределят,за да има С КОГО да води Разговори.А дали Главчев или някой друг ще бъде Нов служебен Премиер- не Той,а БОРИСОВ ще реши .Колкото до перспективите пред мижавата му партийка - Кой го интересува подобно Инфо?
  • 8 12340

    16 5 Отговор
    Юда ЦъфтаноФ!
  • 9 физкултура

    17 6 Отговор
    Борисов веднага ще припознае печелившия
    А ЦЦветанов с коментара си взима ли страната на една от двете ДПС групити, или сам е смирен и сам ще припознае печелившия.
  • 10 А ми

    20 10 Отговор
    което си е вярно, вярно е. Цветанов сега е прав, включително и за дъртата к--ва Тиквун.
  • 11 ЧОЧО

    23 3 Отговор
    И тебе те видяхме какво представляваш.
  • 12 А га

    20 3 Отговор
    му целуваше ... на Боко ти беше хубаво, нали!
  • 13 Абсурдистан

    21 1 Отговор
    Какво стана с партията на тоя "Републиканци за България"? Пълен провал нали! Този провалил се политик, бивша първа подложка на Борисов е време да се скрие "някъде" и повече да не се показва и лае!
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Хайде и този разбирач

    16 0 Отговор
    Какъв нов премиер,говори се да е човек на Радев и Доган и на един медиен олигарх от задкулисието ,след като сменят Назарян .Пак игри.!Не разбирам какво сте се вързали за Доган ,олигарх на етническа основа който ползва смесените райони за власт и още някои около него.А по селата са в 19 век.Е докога.Ние нямаме проблем с турците ,всичко се насажда изкуствено за да печелят определени хора от бившето ДС и с методи от ДС.То не че около Радев не са такива.Само разиграват обществото за лични цели,а кой мисли за просперитета на мнозинството и на БГ?
  • 16 Меркуцио

    12 1 Отговор
    Май му се иска на Цецо тия от заверата по махането на Назарян да го припознаят като разбирач и познавач, па да го поканят да излезе от асансьори и да седне на тяхната маса! Е да, ама не! Не че заговорниците са ми симпатични или смятам Пеевски за феномен / по думите на Доган/, но и те явно са гнусливи, та стоят на разстояние от нещо, което служеше за изтривалка пред вратата на Бойко!
  • 17 Нели

    12 2 Отговор
    а ти бе Бай Цветанов що му целуваш ръка на Борисов кръстник ли ти е баща ли ти е или и ти се надуупваш
  • 18 Караянчева

    10 2 Отговор
    Как си бе Муньо работи ли асансьорчето бе предател!
  • 19 Цветанов

    6 5 Отговор
    ГЕРБ И ДПС СА МАФИЯ АЗ БЯХ ВЪТРЕ В ТАЯ МАФИЯ И ЛЪЖЕХМЕ И ПОДВЕЖДОХМЕ НАРОДА ЗА ДРЕБНИ ПАРИ!
  • 20 доцент

    8 3 Отговор
    Цецоо с Бойко и Доганя тряваше одавна да сте в Беляне 2 ама няма държава!
  • 21 Мнение

    14 3 Отговор
    Целият народ, а и по света, много добре го познаваме този подлец наричан за краткост толупа. Този нагъл шоп, алчен до безумие, доказан крадец, лъжец, бивш затворник, бандит и какъв ли още не, с неговата поврътливост, козируване на началниците, предателства много бързо ще се ориентира на там, където са парите, кюлчетата, далаверите, мошенгиите. Такава му е природата - предателска.
  • 22 НАПРАВО СИ ЖАЛЪК

    5 3 Отговор
    Цветан Цветанов: Когато Пеевски или Доган вземе превес, Борисов веднага ще припознае печелившия ЦЕЦО, СЕГА КАКВО РАБОТИШ? Как си искарваш прехранатаѝ2 Партията ти е ГОЛА ВОДА, дори супсия не можа да вземеш от гласувалите за нея. Не си мъж! Ти се излагаш с махленски съчинения на изфабрикувани клюки за жълтите медии. Пащат ли ти за некой и друг залък? Не си интересен.
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 ДОМОУПРАВИТВЛЯ

    0 2 Отговор
    И ТИ СИ ЗА ЦЕНТРАЛНИЯ ХИТЪР ПЕТЪР
  • 25 Никси

    1 1 Отговор
    Цецо от с. Шума общ. Годеч е родом !!!.
  • 26 Така

    4 0 Отговор
    Така тариката от Банкя се услушва като свине в гристи и мълчи ,само и само да не говорят за него.Не сме те забравили злодей .Двата шопара сте за шиш.Само без вас България има шанс да е европейска държава.Вие посредствени примати сте минало.Цветанов ,който създаде структурите на ГЕРБ къде къде говори като истински държавник за политики и се държи сериозно.
  • 27 Не съм

    3 0 Отговор
    Гласувал за Цветанов,но могат да му завиждат плюнките Борисов и Пеевски.Цветанов не говори глупости като тях и няма такива супер далавери като тях.Но благодарение,че е работлив гербавата шайка има структури Сега каквото говори е истина.Не си смучи от пръстите.Има голям опит в управлението на МВР.Даже в разследването на А.П. и той го показа,че е тартор на мафията и се бореше да си получи заслуженото.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол