30 Август, 2024 15:25 3 546 33

Георги Проданов: Следващите, които ще пострадат от политическата нестабилност, са ГЕРБ

  • георги проданов-
  • политическа нестабилност-
  • пострадали-
  • герб

ДПС е в разпад. Там отдавна не се занимават с чиста политика, а по-скоро с отклоняване на средства в общини и групировки. Изчерпването на ресурсите доведе до самоизяждане между лобитата в ДПС, коментира политологът 

Георги Проданов: Следващите, които ще пострадат от политическата нестабилност, са ГЕРБ - 1
Снимка: БГНЕС

През тази седмица започна събуждане след политическата лятна летаргия. Отиваме към динамичен септември, който ще е показателен и решаващ за изборите. Тепърва ще виждаме много развръзки, обобщи в коментара си пред БНР-Радио София политологът Георги Проданов.

"Да не бързаме да наричаме ДПС партия на демокрацията. Тя е по-скоро партия на олигархията, на алъш-вериша. В нея политиката винаги е била инструмент за влияние. В момента виждаме скандал между конкуренти за лостове на влияние. Този сблъсък не придава ореол на Доган. ДПС е в разпад. Там отдавна не се занимават с чиста политика, а по-скоро с отклоняване на средства в общини и групировки. Изчерпването на ресурсите доведе до самоизяждане между лобитата в ДПС."

По думите на Проданов, обаче, останалите партии не са имунизирани срещу явлението "Пеевски".
Делян Пеевски е ключова фигура от години. Зависимости, услуги, хора в контакт с него има във всички партии.

В пространството на партиите лявото е в руини, центърът приключва свой етап. ПП-ДБ е в момент на изчерпване на смисъла от своето съществуване. След разделяне с ДБ, ПП отива към политическото небитие. Следващите, които ще пострадат от политическата нестабилност, са ГЕРБ.

"Очаквам малки партии да дебютират с подръчни средства (като „Величие“). Чака ни дълъг период на размествания на икономически пластове и интереси – прогнозира политологът. Бойното поле, в което се превръща политиката, може да доведе до промяна само след прочистване на институциите от влияние. Изборите може да дадат старт на пренареждане."

Според Георги Проданов президентът Радев има политически стаж, но няма политически опит.

"Личи властолюбие, но това не е достатъчно. Хората около него, които повтарят мантрата за партия на Радев, се опитват да защитят собствения си интерес."


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 36 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ТаУмВзе

    31 3 Отговор
    Матряла на територийката, никой не го и брои за Жив, важното е политягите да се коментират по телевистан! ХАХХАХХАХАха
  • 2 дпс-гроб са една партия

    48 10 Отговор
    чакам да се самоизбият за пари и власт

    Коментиран от #16

  • 3 Путинофил

    26 23 Отговор
    Не барайте Тиквонии Велики. Той е наш човек- путинофил. Хариза на путен 4 милиарда пари на племето за сръбско- маджарската тръба.

    Коментиран от #23

  • 4 Защо не изгоните маскалите

    31 8 Отговор
    от Камчия и Росенец, а русофили?

    Коментиран от #25

  • 5 Ха ха ха

    33 11 Отговор
    Представям си как мутрата се е покрила с ожълтени гащи.
  • 6 Тредстоун

    18 7 Отговор
    Бааааааа , как стигна до тоя извод бе нострадаме ... , дали н е щото само те все още са стабилни и цели като партия ... , смешни латерни сте вие теоретиците без грам практика .... , смешни и жалки
  • 7 12340

    11 3 Отговор
    Амин!
  • 8 Фен

    14 11 Отговор
    Тоз, ако не беше соросоид, нямаше да го пуснат по БНР. Аре улево!
  • 9 Меркуцио

    20 10 Отговор
    Кажи му "политолог" и повече не го обиждай!

    Някакви аргументи, че ГЕРБ са следващите или и тук сме в скеча "в джобчето ми дрънкат антидепресанти и стотинки"!!?
  • 10 Еми да

    16 10 Отговор
    Крайно време е !
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Къде сте

    19 3 Отговор
    Чул те Господ...
    Ама като се замисля нещо за проблемите на хората, за отвращението им от всички партии, за тоталния разпад на държавата, за новия дълг, за счупената пенсионна система, за безводието, за разпадащата се инфраструктура, за неработещите институции, за корупцията на всеки етаж ...
  • 13 Бандит МетодиеФ БуРисОФ

    16 11 Отговор
    При мен няма такива неща, който ми скочи,веднага отива при трактора...
  • 14 Сигурно

    16 2 Отговор
    сме вселенски първенци по брой експерти, социолози, политолози, анализатори тям подобни безполезници, на глава от населението.
  • 15 ЕДГАР КЕЙСИ

    15 5 Отговор
    ДОБРЕ ДРУГАРЮ ПРОДАНОВ .........,..... ВЯРВАМЕ ТИ ............. САМО ЧЕ "ВИКТОРИЯТА" ОТ "ВЕЛИЧИЕ" ТЕ ИЗПРЕВАРИ С ПРЕДСКАЗАНИЕТО ..........,.... ГЛУПАЦИ ......,....... ФАКТ !
  • 16 Грешиш

    18 4 Отговор

    До коментар #2 от "дпс-гроб са една партия":

    ДПС е рожба на ДС на БКП-БСП!
  • 17 Курдо Коленков

    15 9 Отговор
    Така като гледаме няма никакви индикации, че ГЕРБ ще страдат от политическата нестабилност. Ама няма проблем- разни пишман анализатори да дрънкат каквото им скимне и за каквото им плащат. Тя простотията е безгранична.
  • 18 зелен

    16 10 Отговор
    Герб да се разцепи ? Това изобщо не ми се вярва .
  • 19 Голям смях

    16 4 Отговор
    Този е политолог колкото аз съм космонавт!
  • 20 Прав е

    8 6 Отговор
    Политическа нестабилност е не само за ДПС. Този човек заедно с 50-на мюсюлмани брани сараите на Доган и каза това -
    МВР пази мутрите на Пеевски в Сарая на Ахмед Доган! Над 50 патрулки, камионетки и полицейски бусове и над 200 полицаи и жандармеристи са блокирали целия имот цялат улица Беловодски път. Падна и бой! Мен ми наместиха кокалите 5-6 здравеняци в униформи, които преди това почерпихме с вода. Илхан Кючюк бе изнасян на няколко пъти от Жандармерията. Шиши няма спирка да използва МВР като частна охранителна фирма‼️👮‍♀️👮‍♀️👮‍♀️

    Коментиран от #24

  • 21 алхимик

    9 10 Отговор
    Как бе господин политолог сценариста ще остави филма по средата ? Аз пък предвиждам голяма победа наГерб и премиер Борисов и евентуално пълно мнозинство в парламента .
  • 22 Корпорацията ГЕРБ

    9 8 Отговор
    няма да рухне, ако кранчето не спре да тече. Когато Територията е тотална разграбена, тогава ще избягат доброволно по островите, с другарчетата си от ДПС и ПП. Нека им е зле, тяхна корупционерка ще бъде еврокомисарка. Управляват хората с Пеевската Конституция, нека им е зле!
  • 23 Никси

    8 6 Отговор

    До коментар #3 от "Путинофил":

    а нещо да кажеш за Самальотите на картинка за 3 млрд. долара , Вучич е подписал договор с Макрон за Изтребители 12 броя за 2,7 млрд. евро с цялото обурудване и боеприпаси към тях и даже имало чисто нови бройки произведени на склад , само да си ги докарат до Сърбия с пилоти , това с Путин беше да се хвърли прах в очите на хората с подареното кученце и тръбите за Газопровода , но се гледа в конкурентното посолство към Джон Сорос по скоро , не се заблуждавай !!!.
  • 24 Стойко

    10 2 Отговор

    До коментар #20 от "Прав е":

    Лицето на снимката Николай Тихомиров Бареков няма друг вариант! Пеевски го е заплашил че ще трябва да върне като Доган милионите в чували които са недекларирани и чувалите пълнени с пачки от КТБ без да се броят дори...за партията му преди 10 години ББЦ. Пеевски го заплашвал както той самия писа скоро да върне 126 млн.иначе ще го унищожи като Доган. Затова дyдyка няма друг избор освен да е пред сараите заедно с мюсюлманите да брани оскубания "сокол" и да го бият ...Били го хвърляли във въздуха и ритали като футболна топка се жалва хахаха
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Иван Иванов

    5 2 Отговор
    ГЕРБ С ПРЕДЛОЖЕНИЕТО НА КАТЕТО МИХАЙЛОВА ЗАГУБИХА 20 % ОТ ИЗБОРИТЕ
  • 27 Циганката Меринджей

    3 1 Отговор
    КОГА????
  • 28 ганю

    3 0 Отговор
    ДПС е в разпад. Там отдавна не се занимават с чиста политика, а по-скоро с отклоняване на средства в общини и групировки.
    това не е ли пенчосване ами да ама има и бай Ставри

    Коментиран от #29

  • 29 Никси

    1 0 Отговор

    До коментар #28 от "ганю":

    а дубрютру , още по времето на НДСВ започнаха с далаверите като завзеха Апетитните Министерства при Тройната Коалиция НДСВ ДПС и БСП !!!.
  • 30 бай Даньо

    1 3 Отговор
    Бабуването как ще се разпадне ГЕРБ са чисти фантасмагории. ГЕРБ се очертава като единствената стабилна партия след разпада в ДПС , БСП на ръба да не участват изобщо в изборите и пълни с вътрешни конфликти , ПП изчерпани от смисъл и тръгнали към бунищтето на историята , Възраждане достигнало върха на потенциала си 15% русофили. И това не е случайно Бойко пак ви изигра. Бойко тактически отстъпи и даде възможност на всички да се провалят а 2-3 години ... някой иска ли да разказва днес вица за калинките на ГЕРБ , че днес май се накалинкихме от всички партии и доста по зле !? Днес е просто и ясно управлението на ГЕРБ беше най доброто време на българската демокрация . И затова днес ГЕРБ вървят към голяма победа на изборите ... колко голяма само това е въпроса .
  • 31 така де

    4 0 Отговор
    и аз така мисла цв цв ще подгони бате гойко
  • 32 ГОСТ

    0 1 Отговор
    КЪДЕ Е БОЙКО. НИ ЗВУК, НИ СТОН. СКРИЛ СЕ Е КАТО МИШОК И ЧАКА, ЗАЩОТО ТОЙ Е СЛЕДВАЩИЯТ. МЪЛЧИ И СЕ СПОТАЙВА ЗАД МАГНОЛИЯТА СИ.
  • 33 ПЕНКО

    2 0 Отговор
    ПИЛИЛЮЛОГОВ ДЖОРДЖИ ПРОДАЖНОВ ---КОЙ СИ ТИ БЕ --- ДРЪНКО -ПЛЯМПЪР !?!?!?!?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол