11 Октомври, 2024 10:25 2 562 39

Биршен Ибрямова пред ФАКТИ: Много хора са станали играчка в ръцете на господин Пеевски

  • биршен ибрямова-
  • арест-
  • джейхан-
  • съд-
  • избори-
  • парламент

Нито една институция у нас не се поинтересува защо правя гладна стачка, какво се случва с мен, казва тя

Биршен Ибрямова пред ФАКТИ: Много хора са станали играчка в ръцете на господин Пеевски - 1
Снимка: Факти.бг
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Джейхан Ибрямов засега остава в ареста. Това потвърди и Апелативният съд. Срещу Ибрямов е повдигнато обвинение за искане и получаване на подкуп с цел търговия с влияние. Към момента Ибрямов запазва мълчание. Биршен Ибрямова – съпругата на Джейхан Ибрямов, обяви гладна стачка след задържането му, но я прекрати на шестия ден. Ето какво сподели Биршен Ибрямова пред ФАКТИ.

- Г-жо Ибрямова, как сте. Как се чувствате?
- Добре се чувствам. Леко отпаднала, но се връщам към нормалния живот.

- Прекратихте гладната стачка. Получихте обществена подкрепа, но…
- Много ми стана приятно това, че много жени ме подкрепиха. Много ме зарадва. Оказа се, че жените наистина са силни и могат да усетят емоцията в една майка и съпруга, когато тя е изправена пред несправедливост.

- Но защо прекратихте стачката…
- Първото нещо, което ме накара да прекратя тази гладна стачка, е, че видях, че няма смисъл. Нито една институция у нас не се поинтересува защо правя гладна стачка, какво се случва с мен. На второ място и съпругът ми ме помоли да го направя. На трето място, разбира се, заради децата, защото те имат нужда от мен. Ясно видях, че, за съжаление, ВАС, ЦИК, Народното събрание и дори Министерски съвет са под контрол на господин Пеевски. За пореден път се убедих, че и съдът слуша само него. Стана ясно от решението на Апелативния съд, че съпругът ми ще продължи да бъде в ареста за неопределено време. Така реших, че няма смисъл да увреждам здравето си и най-вече заради това, че децата имат нужда поне от единия си родител, който да бъде заедно с тях.

- Какво се случи на заседанието на Апелативния съд, който потвърди мярката за задържане…
- На заседанието дума по дума Апелативният съд потвърди решението на Софийски градски съд. Дори не си на бяха направили труда да има и други мотиви, с които да потвърдят решението. По някакъв начин не приеха нито един от аргументите на нашите адвокати.

- Почетният председател на ДПС Ахмед Доган планира да убие Делян Пеевски. „Ще убият момчето.“ Това се оказва, че твърди основният свидетел по делото срещу Джейхан Ибрямов – Мирослав Тодоров, в показанията си пред прокуратурата. Стана ли въпрос за това по време на заседанието на съда, защото се появи в медиите…
- В съда такова нещо не се коментира. Това е най-интересното. По никакъв начин в съдебната зала това не се коментира, а след това се оказа, че медиите имат такава информация. Това за пореден път ме навежда на мисълта, че много хора са станали играчка в ръцете на господин Пеевски. По закон, когато има срс-та, заседанието трябва да бъде при закрити врата. А съдът разреши делото да се гледа при открити врата. Очевидно целяха да направят цирк.

- Вашите адвокати запознаха ли се със срс-тата, които са използвани и за които се говори?
- Дадоха им 15 минути възможност да прегледат нови доказателства.

- Тези нови доказателства кое време касаят. Това, което се е случило на паркинга, или времето преди това…
- По-скоро са от предисторията. Няма как да говорим по същество за делото, след като нашите адвокати атакуват изобщо начина, по който беше задържан съпругът ми. При положение, че това става абсолютно против Конституцията, няма как да тръгне делото по същество. Вижте, ясно видяхме и защо това се е случило, след като вчера господин Пеевски се отблагодари на изпълняващия функциите главен прокурор (б.р.-Борислав Сарафов) с предложението той да бъде новият главен прокурор. Нещата са ясни. Толкова са ясни за тази постановка, че дори и децата в училищна възраст знаят и разбират за какво става въпрос. Съжалявам, че всичко това, което се случва, много се подценява от обществеността и българския народ в момента.

- Какви действия смятате да предприемете още…
- Народното събрание е във ваканция, но реално е действащ орган и може да се свика. Може би другата седмица ще стане ясно, докъде ще стигне тази инициатива и кои политически сили ще подкрепят инициативата.

- Тя какво може да реши?
- Това, което ние искаме, е да има извънредно заседание, на което да се обсъди как е свален имунитетът на народния представител Джейхан Ибрямов. Надявам се инстинктът за самосъхранение на народите представители - на останалите 239 човека, да заработи въпреки натиска, който ще им бъде оказан от страна на господин Пеевски. Ако това се случва с Джейхан сега, то във всеки един момент може да се случи и с всеки един от тях.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 17 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Глад

    54 1 Отговор
    Шиши е ясен, ама вие парите ще връщате ли?

    Коментиран от #10

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Абе булка, ти имаш избор за гладната

    58 3 Отговор
    стачка, която ясно знаем всички, че изобщо не беше гладна, ама милиони хора останали гладни последните десетилетия, заради крадци и олигарси като съпруга ти, нямаха избор. Я разкажи най-добре всичко за хората около кръгът на Доган, има знаем какво да разкажеш
    Иска да пуснат мъжа и, иначе ще и се налага да работи и тя обикновена работа, като нас просто смъртните, почивните в чужбина и те ще прекъснат, скъпите дрешки, хотели...

    Коментиран от #38

  • 4 Браво

    39 5 Отговор
    Марш в Турция.

    Коментиран от #11

  • 5 Браво

    49 1 Отговор
    ДПС до сега не грабеше ли не лъжеше ли своите избиратели ?
  • 6 име

    43 8 Отговор
    Всички разтят локуми относно законноста на ареста, на шиши бухалките. Но никой не говори за купуването на гласове, това за което е арестуван въпросния г-н света вода ненапита.
  • 7 нннн

    39 1 Отговор
    Не приказвай лошо за ,,детето". То е свидна рожба на ДПС. Всичките ви кадри са такива, но то е всепризнат ,,феномен".
  • 8 ген. Наско

    35 1 Отговор
    Въренете парите на хората. ДПС=АПС=ГЕРБ=беден ограбен народ.
  • 9 Любопитен

    37 2 Отговор
    Тая дали е участвала в оргиите в сараите?

    Коментиран от #22, #36

  • 10 Шалварова

    32 1 Отговор

    До коментар #1 от "Глад":

    Кръв повръщам пари не връщам!!!
  • 11 аааахахахааа

    31 5 Отговор

    До коментар #4 от "Браво":

    Ква Турция бе, тая е директно за Анадола.
  • 12 Защо ли

    43 5 Отговор
    Журналистите обръщат такова внимание към този ........ индивид оставете го да гладува на спокойствие, и не и носете тайно дюнери.
  • 13 зевзек

    10 0 Отговор
    не много, а всички, да сме точни
  • 14 Ела и виж

    37 1 Отговор
    Сега догановите хора се възмущават от кандидатурата за нов главен прокурор,защото имат проблем с правосъдието. Но къде бяха по времето на Цацаров и Гешев? Нещата бяха същите. Тогава си траеха. Когато не са пряко засегнати им е добре и защитават правосъдието с всичките му бездействия и грешки.
  • 15 Пепи

    43 2 Отговор
    Ей как искам и на мен някой да ми даде 100 бона на някой паркинг без да съм ги искал.
  • 16 Меркуцио

    32 3 Отговор
    Госпожа Биршен Ибрямова кротко и смирено премина на "господин Пеевски", ако някой не е забелязал, де! Сега остава само да видим кога ще престане да споменава "господин Доган", както и "автентичен депесар"!
  • 17 Ше яде прасешки уши с ракия

    26 2 Отговор
    Дорде издържи
  • 18 Гунчо

    30 4 Отговор
    Яж, бабо, щом си спряла да гладуваш. Набивай, че в затвора няма да има агнешки мръвки и ананаси.
  • 19 е прокурора е имал доказателства

    16 0 Отговор
    бившия кандидат бос на дансетата е бил застрашен . с повече купен вот конкурентната партия щеше да изпревари неговата нова формация . това е върхът на айсберга . цветан василев беше невинен . ктб я открадна някой .
  • 20 Владо

    31 3 Отговор
    Когато яде баницата не рева....
  • 21 алах му помага

    22 3 Отговор
    а мъченицата страда за греха си .
  • 22 „Много„

    4 0 Отговор

    До коментар #9 от "Любопитен":

    Като..„активно играещ„организатор👯
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 уйко калеко

    23 1 Отговор
    Явно Д.П.знае всички спатии на ,,ДЕРИБЕИТЕ,, и беше хубав когато позволяваше на ,,СОКОЛСКИТЕ ХРАНТУТНИЦИ,, да кълват по малко от трапезата му.Жалко ,че много от обикновените и работливи български турци още вярват и масово гласуват за ДОГАН и ДЕРИБЕИТЕ около него.СОКОЛА успя да омотае в своите лъжи тази част от българското общество и се НАГУШИ яко за сметка всички граждани.От българските турци вече има много образовани и умни млади хора ,но явно кликата около ДОГАН ГИ Е ОБХВАНАЛА И ТЕ СА НОВИТЕ ДЕРИБЕИ.. ИНТЕРЕСА КЛАТИ ФЕСА,,Помня и едно време как ДРУГАРЯ ТАТО се срещаше с комсомолския актив и трябва да ви кажа няма никава разлика от сегашните срещи на ДОГАН с младите ДЕПЕСАРИ.,Ма то ПОЧЕТЕН ПРЕДСЕДАТЕЛ ,ДОКТОР,и ръкопляскания на всяка негова мисъл.Чудя се още как не са го нарекли ПОЧЕТНИЯ ХИДРОИНЖЕНЕР НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ.
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Вътрешен човек

    6 8 Отговор
    Поискал пари, взел пари, обещал да помогне за обществена поръчка, макар и специална, но той пък не е възложител!? Щял да купува гласове или пък парите му трябват за организация на изборите, за пътуване за офиси или пък за почерпка. Може би и на заем му трябват...? а! имам такива приятели...Свидетелят в случая е в беда и всичко може да говори. Тук всичко е в бъдеще време "ако", "ще" и.т.н. По телефона всичко може да говори и да обещава, ама обещаването не е като даването, за сега само е взел. Ако го бяха закопчали баш да купува "гласове" тогава няма лабаво, ама сега не знам, не съм юрист, не съм и конституционалист.
    Евала на тази жена. Такава вяра и такава вярност, въпреки писаниците за любовници и какво ли не! дай боже във всяко българско семейство да е така.! Да са живи и здрави децата !
  • 27 опак чуек

    11 2 Отговор
    много е красива. Нещо като доктор Кости от сериала, ама падала няколко пъти по лице от високо.
  • 28 айде през границата

    8 2 Отговор
    да ва обиждат пак по няколко пъти

    Коментиран от #29

  • 29 СЕЛЯНИН

    2 6 Отговор

    До коментар #28 от "айде през границата":

    П Р О С Т А К
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Настрадин ходжа

    7 0 Отговор
    Обикновено гладуваш когато си беден, а ти душичко едва ли си такава, но пък, видимо имаш нужда да свалиш някое и друго килце.
  • 32 Хе хе

    9 0 Отговор
    Имунитет та имунитет, ейййй много ви е мил и драг този имунитет бе, ама винкело имунитет не го лови хе хе хе
  • 33 ССС

    8 0 Отговор
    Ти прекрати гладната стачка, защото не издържаш повече на глад, ако въобще си стояла гладна.

    Вие подкрепа в София няма да видите! Обратно при орките, които докарвате с автобусите на организирани мероприятия, ама там трябва да извадиш пари за да те подкрепят, а парите са при държавното предприятие.
  • 34 И кой го

    10 0 Отговор
    казва, подлогата на Доган. Наглостта им е безгранична.
  • 35 да бе

    6 0 Отговор
    много удобно изкара всесилен Пеевски(който не е цвете, но чак пък...), като не може да каже друго относно дерибействането на мъжа й със Сокола и останалите, които сега се скриха в миши дупки да не ги привикат за свидетели и да ги разпитват как подготвят убиството(поредното) на неудобен за шефа човек - типично по сталински"няма човек - няма проблем“! Интересно как и къде разследващите ще открият за разпит и Доган, като няма постоянен адрес като нормалните хора?! Ако не е виновен за нищо защо не си нае апартамент и да живее в него, пари не му липсват?
  • 36 ами

    8 0 Отговор

    До коментар #9 от "Любопитен":

    твърди се,че на по-млади години е била особено близка с шефа, а в последствие той я е оженил за един от своите хора, за да продължи да е вярна на каузата Доган да не обеднее
  • 37 Шест

    5 0 Отговор
    Костов, Борисов не успяха или не искаха да развалят рахатлъка на дерибеите единствен Пейо ги започна затова вият,и за това чест и почитание,за друго има кой да съди.

    Коментиран от #39

  • 38 БОЙКО

    5 0 Отговор

    До коментар #3 от "Абе булка, ти имаш избор за гладната":

    БРАВО МНОГО ПРАВИЛНО И ТОЧНО СИ НАПИСАЛ ГЛАДНА СТАЧКА ЗА ДА ОПАЗИ МИЛИОНИТЕ,КОЙТО СА ОТКРАДНАЛИ ОТ БЕДНИТЕ ХОРА.
  • 39 БОЙКО

    4 0 Отговор

    До коментар #37 от "Шест":

    БРАВО ТОЧНО Е ТАКА.