Last news in Fakti

1 Септември, 2014 19:52 1 341 0

Отвориха офертите за саниране

  • саниране-
  • оферти-
  • мрр

Днес в Министерство на регионалното развитие бяха отвори 70 ценови оферти за строителството по проекта за енергийно обновяване на жилищата. Престои комисия да извърши проверка на офертите на допуснатите участници и в срок до 20 септември да обяви резултатите.

Строителнително - монтажните работи по сградите, които ще се финансират, в рамките на проекта, включват подобряване на енергийните характеристики на сградните ограждащи конструкции и елементи чрез обновяване с високотехнологични топлоизолационни системи. Също така се цели повишаване на ефективността на системите за отопление, вентилация и охлаждане в сградите и на системите за горещо водоснабдяване, както и повишаване ефективността на системите за управление на топлоподаване и регулиране на топлината в сградите. 

Изпълнението на проект „Енергийно обновяване на българските домове“ се финансира с общо 50.1 млн. лв. по Оперативна програма „Регионално развитие“ 2007-2013 г. До приключването му в края на 2015 г. се предвижда да бъдат обновени минимум 180 многофамилни жилищни сгради. Гражданите, които са внесли част от парите при кандидатстване, обаче се опасяват, че крайният срок може а бъде изпуснат, тъй като дефакто най-рано през пролетта на следващата година може да започне реалното саниране.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА