Last news in Fakti

13 Януари, 2016 09:37 2 962 0

Нестандартен жилищен квартал ще се появи в Стокхолм (СНИМКИ)

  • квартал-
  • стокхолм-
  • дизайн

Проектът „Чист град” ще бъде реализиран недалеч от Централната гара на Стокхолм. Особеното при него е, че жилищните сгради ще бъдат свързани посредством „Въздушни коридори”, от които ще се разкрива красива гледка към шведската столица. Името на новия квартал ще е Klarastaden.

Основната цел на проекта е да се създаде плътно застроен жилищен квартал в най-бързо развиващия се европейски град и в същото време той да бъде облагороден като се изградят много тераси и вътрешни дворове. „За мен най-вълнуващата част от проекта, е осигуряването на възможност да разходка по покривите и възможността хората да се наслаждават на великолепната гледка, която предала Стокхолм”, казва ръководителят на проекта Андерс Беренсън.

Височината на сградите в новия квартал ще варира от 4 до 30 етажа. Новата зона ще включва 5800 апартамента, 8000 офис помещения и 300 магазина. 90% от жилищата ще предлагат изглед към езерото.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА