Last news in Fakti

6 Април, 2016 23:29 2 306 0

Дубай: достъпните жилища се оказват скъпи

  • дубай-
  • цени-
  • кредит

Независимо от желанието на властите да запазят пазара на недвижими имоти в Дубай с жилища от средния ценови клас, се оказва че всъщност става дума за стойности в доста широк диапазон. Картината би могла да се промени ако се подобри законовата регламентация в частта поне 15%-20% от новите жилища на пазара да са в в средния ценови сегмент. Също така е необходимо да се понижи цената на строителните материали, както и тази на парцелите, смятат анализатори от консултантската компания Savills.

Днес кандидатстващите за ипотечен заем, който са със средна месечна заплата, трябва да представят документ за месечен доход минимум 4000-5000 USD. Някои банки отпускат кредит и при месечен доход от 2700 USD, но автоматично се повишават останалите условия по кредита.

Голяма част от потенциалните купувачи да с по-ниски доходи и поради това продължават да наемат вместо да купуват жилища. Това е една от причините за забавяне темпът на ръст в цените в сегмента.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА