Last news in Fakti

3 Август, 2017 20:56 1 776 4

Обвиниха президент, че е подарил остров

  • остров-
  • подарък-
  • мавритания-
  • катар
Обвиниха президент, че е подарил остров - 1
Снимка: Shutterstock

Президентът на Мавритания Мохамед улд Абдел Азиз е обвинен, че е подарил остров на емира на Катар шейх Тамим бен Хамад Ал Тани. Информацията съобщи сенаторът Мохамед улд Гада, като допълни, че става дума за един от най-красивите острови, който се намира на стотици километри от крайбрежието на страната. Сенаторът прилага и документи, от които е видно, че той е подарен лично от Азиз. По този начин президентът е нарушил конституцията на страната, като не е запазил териториалната цялост на сраната.

Смята се, че случаят ще бъде използван от опозицията, която иска да свали от власт Азиз, като го обвинява в окупиране на властта и провеждането на политически репресии.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    5 0 Отговор
    ние държава подаряваме
    само да ни вземе някои
    смятайте на избори ни един от тия
  • 2 onq s konq

    1 3 Отговор
    Обичайна практика е държавните глави да си подаряват ценности в знак на добра воля,което пък би рефлектирало благотворно във икономическите ,военните и всякакви други отношения.Самият акт "подарък" естествено изключва корупционна схема и персонално облагодетелстване,но ЗНАЕ ЛИ СЕ пък катарския емир на чие име по молба на Мавританеца е издал документи за СОБСТВЕНОСТ НА СКРОМЕН НЕФТЕН КЛАДЕНЕЦ със съответния отличен дебит?Защото аксиомата "аз на тебе,ти на мене" е вечна:)
  • 3 Политик

    3 0 Отговор
    няма кой да ни вземе ще го измамим и унищожим
  • 4 ДОСТ

    0 0 Отговор
    ДА МУ СЕ ТЪРСИ СМЕТКА. ВЕДНАГА.