Last news in Fakti

19 Октомври, 2017 15:17 2 424 3

Цените в Калифорния ще продължат да растат

  • сащ-
  • калифорния-
  • цени-
  • жилища
Цените в Калифорния ще продължат да растат - 1
Снимка: Shutterstock

Силното търсене, предизвикано от ограниченото предлагане и липсата на жилища в средния ценови клас, ще доведе до проблеми на пазара на недвижими имоти прогнозират от калифорнийската Асоциация на брокерите. До 4.2% ще нарасне цената на апартаментите в американския щат през 2018-а и сделки ще се сключват средно на нива около 561 000 USD. Що се отнася до продажбите, те ще отчетат ръст едва от 1% като техният брой ще достигне 426 200. Това е по-малко спрямо прогнозата за тази година, която е увеличението на транзакциите да бъде в рамките на 1.3%.

Стабилният ръст на разкриването на нови работни места и ниските лихвени проценти ще стимулират високото търсене. Хроничният дефицит на жилища и по-високите цени ще изиграят ключова роля, тъй като достъпността до жилища ще бъде ограничена.

Най-голям недостиг на апартаменти се наблюдава в долния и среден ценови сегмент. При луксозните имоти тази тенденция не се забелязва толкова отчетливо. Данните показват, че текущото количество обявени за продажба имоти на цена под 200 000 USD е намаляло с 29% спрямо 2016 г., а в ценовия диапазон от 1 до 2.99 млн. USD - с 10%, а продаваните имоти на цени над 3 млн. USD са се увеличили с 1.9%.

Със 6.9% са поскъпнали жилищата в САЩ през третото тримесечие на тази година в сравнение със същия период на миналата. Това е пиково ниво, което за последно е било достигнато през април 2006 г. За Калифорния поскъпването е в рамките на 7.1%.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Брокер

    4 1 Отговор
    Заглавието на статията в imot.bg е "Цените на имотите ще продължът да растат" дали е случайно че са спестили Калифорния?
  • 2 gost

    1 3 Отговор
    Нема място къде да го напишат... Абе то кризата дойде он САЩ. Така че каквото е там рано или късно идва тук
  • 3 gost

    2 1 Отговор
    При нас имоти доста и кандидати за огледи ама не кълват