Last news in Fakti

19 Март, 2018 19:43 37 394 5

Агенцията по вписвания с нова безплатна услуга

  • агенция-
  • вписвания-
  • справка-
  • услуга-
  • граждани

Агенцията по вписванията (АВ) въведе нова безплатна услуга. Всеки ще може да проверява по електронен път автентичността на издаденото му удостоверение за тежести върху имот. Целта на въведената мярка е превенция срещу злоупотреби, свързани с разминаване на издадено удостоверение и автентично състояние на тежестите върху недвижими имоти.

Всяко издадено удостоверение от Имотния регистър на Агенция по вписванията след 19 март 2018 г. ще носи уникален буквено-цифрен код с дължина 12 знака. Кодът съдържа само цифри и главни латински букви. Чрез въвеждането на кода всеки потребител може да извърши проверка онлайн дали удостоверението, с което разполага, е идентично с издаденото от Агенция по вписванията.

Проверка за истинността на удостоверенията за тежести, подробна техническа информация, както и електронна поща за връзка при необходимост, е достъпна на следния сайт: https://uwt.registryagency.bg/


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 111

    2 0 Отговор
    Малее, ти да видиш...те да не вземат да направят една читава организация, ами...напълниха се с джуки и мигли и няма кой за пет пари работа да свърши...какво ще проверяват бе, виждали ли са как изглеждат тежестите, как се издават....копи пейст от базата, пропуснали, забравили, не видяли, стоиш и чакаш като идиот с часове, и ги гледаш едни шматки на получаването, как ровят като кокошки, не могат да ги намерят...Пълна скръб....Да пуснат експресна поръчка, да вземат да вдигнат заплатите или да обучат хора, а не в края на годината шефката да си изписва едни хиляди левове бонуси, от спестеното. Тази институция и Кадастъра са пълен хаос и нагледно какво се случва, когато слагат за шев, някой наш човек - калинка...Много некадърно управляани институции....
  • 3 Чочо

    0 0 Отговор
    Съгласен с горното,ама е шеФ!
  • 4 Димитринка Димова

    0 0 Отговор
    Здравейте,мога ли да си извадя удостоверение за тежести по електронен път и как да го направя ? Благодаря !
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.