Last news in Fakti

21 Май, 2018 11:47 1 285 0

Ограничен темп на поскъпване на жилищата в Малта

  • малта-
  • жилища-
  • цени
Ограничен темп на поскъпване на жилищата в Малта - 1
Снимка: Shutterstock

През последното тримесечие на 2017 г. цените на жилищата в Малта отчетоха ръст от 4.8%. За първите три месеца на текущата година увеличението е спаднало до 4.1%, сочат данните на Централната банка на Малта. „Темпът на поскъпване на жилищата в островната държава се поддържа от такива фактори като ниски лихвени проценти по ипотечните заеми, а също така и държавни програми за купувачите на първо жилище”, сочат анализатори.

Търсенето на жилища също остава високо. Това се дължи най-вече на благоприятните условия на труд и напливът на чуждестранни служители. Допълнителен стимул е и програмата предназначена за индивидуални инвеститори. Тя е дала най-силно отражение в жилищния сегмент.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА