15 Юни, 2018 22:11 6 363 0

Град може да остане без нови жилища

  • маями-
  • жилища-
  • дефицит-
  • строеж
Град може да остане без нови жилища - 1
Снимка: Shutterstock

През следващите две години купувачите на жилища в Маями (САЩ) вероятно ще изкупят този тип имоти. Причината е, че инвеститорите се въздържат от започването на нови проекти. Изследване на ISG World показва, че вече готовите и строящи се жилища ще бъдат разпродадени през 2019 и 2020 гг. Именно тогава търсенето значително ще превиши предлагането и това ще доведе до ръст на цените, предупреждават анализатори.

В същото време, заради сравнително слабото търсени, няколко проекта по крайбрежието, чието реализиране трябваше да започне, беше отложено за след 2019 г., независимо от факта, че продажбите на недвижими имоти на стойност над 1 млн. USD отчитат ръст от 31%.

Най-слаб остава пазарът по крайбрежието. Около 25% от построените след 2011 г. жилища остават неразпродадени. В същото време в близост до автомагистрала Interstate-95 има около 3300 жилища, които са новопостроени или са в етап на строеж или проект.

През тази година се планира да бъдат завършени едва пет проекта. Това е половината от проектите, които са били пуснати в експлоатация през 2017 г. През 2019 г. инвеститорите ще започнат строежа едва на три нови обекта.

Анализаторите обясняват спада с редица политически и икономически фактори. Силата на американския долар срещу повечето валути и политическите промени в Южна Америка и Европа напоследък намалиха броя на чуждестранни инвестиции в САЩ.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА