4 Април, 2019 16:45 2 605 10

Нарушенията при строителството на „Златен век”

  • златен век-
  • строеж-
  • днск-
  • нарушения

ДНСК спря изпълнението на строежа

Нарушенията при строителството на „Златен век” - 1
Снимка: М. Богданова ©

Във връзка с извършени проверки на сградата „Златен век“ с възложител „Артекс Златен век“ ООД гр. София, проведени на 20.03. и 26.03.2019 г. по документи и на място се констатираха следните отклонения при строителството: Сградата е на етап груб строеж. Вместо предвидените с одобрения инвестиционен проект от главния архитект на Столична община две двойни асансьорни клетки в които ще бъдат монтирани по два подемника за автомобили, на място е изпълнена стоманобетона плоча, без да са реализирани отворите за монтаж на асансьорните уредби. В подземните три нива на строежа на коти – 4,53; -7,63 и -10,75, съгласно проекта по част „Конструкции“ са извършени строителни дейности, чрез които са закрити конструктивни елементи– ограждащи стоманобетонови стени, колони и шайби, което възпрепятства извършването на огледа им преди съставянето на акт образец 14 за приемане на конструкцията.

В нарушение разпоредбите на законна (чл.154, ал. 1, т.5 от ЗУТ) без издадено разрешение за строеж, в съседния УПИ III-411, собственост на същия възложител, е изпълнен изкоп с неукрепени откоси, с дълбочина около 15 м. Сградата не е обезопасена със строителни мрежи по цялата фасада, с което се създават предпоставки за възникване на инциденти. Съставен е констативен акт е основание за започване на административна производство по реда на чл. 224, ал. 1, т.1 и т.2 от ЗУТ за спиране на строителството на обекта. Съгласно изискванията на закона, след връчването на констативния акт и след изтичане на необходимия срок на възражение, ще бъде издадена заповед за цялостно спиране на строежа, до отстраняване на констатираните нарушения.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 брей

    19 0 Отговор
    Това от същото ДНСК ли е или от друго?
  • 2 ха ха

    16 1 Отговор
    Алчността на Цвъки разплете чорапа и повлече към дъното гербавите си авери
  • 3 Гост

    7 0 Отговор
    Артекс построили 20 етажа, пък зазидали рампите за асансьорите; хахаха смях в залата. Сега всички баровци ще паркират Мерцедесите в зелената зона отпред. Ама това всичко е измислено! Там зоната никога не се пълни. С тия 20 етажа сега ще се напълни с желащи за паркиране и леля Данче Самоковска Мъченица ще се облажи с СМС-ите на гъзарчетата.
  • 4 СоцБоц

    4 1 Отговор
    По е лоша простотията и от лошотията,казал народа за такива като Винету.Ако беше някой с акъл, щеше да открадне без да се разбере, ама то хем просто хем нахално.
  • 5 Гост

    14 0 Отговор
    ДНСК се събуди от зимен сън.Голям смях кога от законен стана незаконен тоя строеж,ти да видиш...
  • 6 Комични

    6 1 Отговор
    Боко инжЕнера, каза "Спирай строежа" и послушковците, намериха веднага проблемите, хахахах. Кьорави ли бяхте, преди седмица, че не видяхте тази плоча, закриваща асансьорите. Сега да видим,л кой ще изхвърчи от ДНСК, за този пропуск.
  • 7 Batushka

    4 1 Отговор
    Шъ са връщат апартаменти ми са струва!
  • 8 Биде

    1 0 Отговор
    Ако не бяхаизборите кой и кога щеше да види нарушенията?????????
  • 9 Що е то корупция и има ли почва у нас

    5 0 Отговор
    Глупости на 4 търкалета. Тази фирма "Артекс" с кодово име "Бартекс" отдавна крие в ръкава си план "Б" /бартер/. Ако се проследят подписите върху разрешителни, визи, промени в ЗУТ и други знайни и незнайни документи, касаещи нейни предишни обекти, ще излязат много миризливи неща. Разчетите са, след изборите всичко отново да се парфюмира и заработи по старому. План "Б" в действие...
  • 10 Балон

    4 1 Отговор
    Артекс надуха нов страшен имотен балон, едно време си беше най-добре при бай Тошо. Бях се включил в една кооперация, за 3000 лв я купих и малко точки, панел та дрънка. А сега, какво направиха тия