Last news in Fakti

28 Ноември, 2019 11:11 4 149 3

Морално остарели луксозни имоти

  • москва-
  • лукс-
  • къщи-
  • жилища-
  • продажба

Старите елитни къщи трудно се продават дори с голяма отстъпка

Близо 80% от луксозните къщи, които се предлагат на вторичния пазар, в Подмосковието не могат бъдат продадени. Основната причина е, че са морално остарели и не отговарят на изискванията на купувачите. Повечето такива имоти са разположени на известната улици „Рубльовка”, „Рублево-Успенск” и на Илиянското шосе в Москва.

„Подобни жилища и къщи е трудно да се продадат дори с голяма отстъпка. Кандидат-купувачите не ги устройства ниското качество на архитектурата, отсъствието на допълнителна баня и обществени зони, недостатъчната естествена светлина и не на последно място некачествените строителни материали”, казва Олег Михайлик, директор на руското подразделение на консултантската компания Knight Frank.

От подобни имоти могат да се заинтересуват само инвеститори, чийто бизнес е изкупуване на стари къщи, разрушаването им и изграждането на тяхно място на нови сгради.

Цената на къщите на вторичния пазар в посочените райони се е понижила с 12% - до 238 млн. руски рубли. „Преди собствениците доста трудно смъкваха офертните цени, но вече са преодолели „психологическата бариера” и са склонни да отстъпят”, допълва Михайлик.

Пазарът на извънградски къщи от първичния пазар също не преживява най-добрите си времена. По думите на анализатори, тази година се отчита антирекорд – предложенията са намалели с 21% и към момента се оферират едва 591 обекта.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Фильо Софов

    0 0 Отговор
    Всичко взето в повече, рано или късно се връща
  • 3 Гост

    0 0 Отговор
    Малко ми напомня на 90-тарското строителство в Лозенец, Редута и т.н. в София... Супер гъзарско и мутренско през 90-те и до началото на 2010... Но вече хората не се хващат- не е яко да ти е строен некачествено блока, да нямаш асансьор, гледка, гараж или такъв с безумна рампа, който е неизползваем за друго освен малолитражка и дори нямат ТЕЦ и да се къпеш на бойлер и грееш на климатик... Има отделни сгради с уникална локация, които още държат цени или са строени добре и имат добри помещения- примерно тези на бул. Витоша при входа на Южния парк, тези по бул. Джеймс Баучер и ул. Козяк също. Но масово са тотал щета