Last news in Fakti

10 Март, 2020 13:26 8 542 5

Спад от 11% при продажбите на жилища

  • кипър-
  • покупки-
  • сделки-
  • статистика-
  • чужденци

Най-силен отлив на купувачи се наблюдава в Пафос

Спад от 11% при продажбите на жилища - 1
Снимка: Shutterstock

С 11% се е понижила покупателната активност в сферата на недвижимите имоти в Кипър през февруари тази година в сравнение със същия период на миналата, сочат данните на местната Агенция по вписванията. Най-силен отлив на купувачи има в Пафос – 19%. Следват Лимасол и Никозия, съответно с понижение от 12% и 8%.

При чуждестранните инвеститори също се отчита понижение от 13%. За разглеждания период се регистрира ръст от 26% в сделките с чужденци в Ларнака. Във Фамагуста през февруари тази година няма промяна спрямо същия месец на миналата, а в Никозия и Пафос се регистрира понижение съответно от 23% и 21%.

Във Фамагуста се отчита ръст от 13% на сделките с чужденци – граждани на държави членки на Европейския съюз. В Ларнака увеличението е 8%.

Относно чужденци, които живеят в държави нечленки на Съюза, се отчита спад при сделките с 19% на годишна база. Ръст има единствено в Ларнака и той е 32%. Във Фамагуста и Лимасол понижението е съответно 35% и 31%.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Само в България има бум на сделките

    18 7 Отговор
    понеже всички селяни се изнесоха по градовете и си мислят че като си купят 2 апартамента в града са вече граждани
  • 2 баба богданова

    17 1 Отговор
    И кво викаш бабо богданова(яга), само в чужбина има спад в сделките с имотите(сещай се и спад в цената,защото търсенето определя цената) а в софето ще се счупят да купуват и цената расте с всеки час...
    само до преди месец-два като ви пишех че сега е момента да се продава, че балона е тръгнал да се пука ти бабо б. ми триеше коментарите(ясно беше кой ти плащаше да драскаш лъжи), но и стадото мнооо тъпо, цвъкаше ми минуси, е цвъкайте сега де, кво ме боли от това ама ваш ще ви боли, много скоро ще ревете на умряло като неможете да си платите поредната вноска по кредита и айде здравей ЧСИ, само че тогава няма да имат никаква милост към вас колкото и големи сълзи да роните, когато е трябвало да ми вярвате вие си викате а да бе мани го тоя кога трябваше да си купя на 700Е/кв а сега е двойно, да то за кв.метър (нереален) бетон на 40-50 годишна вмерисана панелка с гадна инфраструктура,буклуци наоколо, всякаква липса на съдебна справедливост, престъпност и т.н. цената ще скочи на 5000Е/кв. Купувайте овчици, ела се подпишете в банката и така и внуците ви ще са роби до живот...всеки си заслужава съдбата
  • 3 1234

    1 14 Отговор
    Ами ти не си купувай и продължавай да гниеш в смрадливата си землянка защото си тъп ама отворко.
  • 4 Балона

    14 1 Отговор
    И тук ще се спука балона на 500 Евро ще продавате вече кризата се очакваше балонаджи
  • 5 Violin Ivanoff

    6 0 Отговор
    Имам познат, чийто баща работи в Кипър. Въпросното момче е безработно, пълен лентяй-бохем, чака на парите на татко! На 30 години е, тази година става на 30 навършени! Та тоя същия индивид каза, че щял един ден да управлява бизнеса за озеленяване на бащицата си, в Кипър, Пафос. Хайде на ти сега Пафос и озеленяване, всичките ще си сурнат жилищата и на никой не му дреме за райграса ти!