Last news in Fakti

30 Декември, 2020 15:21 2 225 4

Стабилни цени на фона на по-малко продажби

  • индонезия-
  • жилища-
  • цени

Индонезийците се опитват да не купуват имоти с кредит

Стабилни цени на фона на по-малко продажби - 1
Снимка: Shutterstock

Цените на жилищата в 14-те най-големи индонезийски града отчетоха ръст от 0.3% през третото тримесечие на тази година спрямо същия период на миналата, след като беше отчетено понижение през второто тримесечие от 0.52%.

За разглеждания период продажбите на жилища и къщи в Индонезия са спаднали с 30.9%, сочат данните на Централната банка на страната. За второто тримесечие на тази година спрямо същия период на миналата понижението е 25.6%, а за първото - 43.2%. Важно е да се отбележи, че в периода 2013-2015 гг. продажбите растяха с двуцифрен процент.

Не е учудващо, че при тези условия Индонезия е предприела политика за по-лесно придобиване на имоти.

Новоотпуснатите ипотечни заеми са се увеличили със скромните 2.05%. Данните за са третото тримесечие на тази спрямо миналата година. Налице е забавяне спрямо второто тримесечие,когато този процент е бил 3.5%

Доходността от отдаване под наем на апартамент в Джакарта е 7.09% на годишна база. Средната цена на квадратен метър жилищна площ е 2595 USD. За покупката на имот от 120 кв.м са необходими 311 400 USD, а месечният наем е 1840 USD.

Икономиката на Индонезия се съкрати с 5.32% през второто тримесечие на годишна база. Това е най-тежкия икономически спад след азиатската финансова криза през 1998 г. В условията на пандемия ръстът на разходите и инвестициите на домакинствата рязко спадна.

Наскоро индонезийското правителство прие пакет от мерки за стимулиране на икономиката в размер на 47 млрд. USD.


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 .......айде от мен да мине,

    3 0 Отговор
    няма да коментирам😁 Весели празници

    Коментиран от #3

  • 2 ФЪШКИИ

    4 0 Отговор
    НАЙ - ГОЛЯМО Е ТЪРСЕНЕТО В КВ. ФАКАЛИТЕТО ! ЦИНИТЕ СА ОГРОМНИ , КВ. СМ. Е НАД 1000 ЕВРАКА МЕТРОТО Е НАБЛИЗО ,А СЕНО ИМА В ИЗОБИЛИЕ !
  • 3 Брокер

    7 1 Отговор

    До коментар #1 от ".......айде от мен да мине,":

    Ще работи на нова година поради голямия интерес /но жилищата на 2-3 януари ще свършат/
  • 4 Хахаха

    2 0 Отговор
    Хахаха смях в залата