Last news in Fakti

25 Февруари, 2021 11:31 1 734 7

Ремонтът на Капитолия вследствие на щурма ще струва милиони

  • капитолия-
  • щурм-
  • ремонт-
  • цена-
  • архитект

До момента цената надхвърля 30 млн. USD

Ремонтът на Капитолия вследствие на щурма ще струва милиони - 1
Снимки: ЕРА/БГНЕС

Ремонтът на Капитолия вследствие на щурма на сградата на 6 януари 2021 г. ще струва над 30 млн. USD. Оценката е на щатния архитект на Капитолия Брет Блънтън, който пояснява, че по време на щурма са разбити прозорци, врати, повредени са статуи и е необходимо възстановяването на част от фреските по сградата. Необходимо е да бъде възстановена и част от оградата. Блентън също така е поискал и пари за изготвяне на експертиза с цел прилагането на допълнителни мерки за защита на сградата на Конгреса на САЩ.

По време на сблъсъците в началото на януари привърженици на Доналд Тръмп нахлуха в помещенията и прекъснаха заседанието, на което трябваше да се одобрят резултатите от президентските избори проведени през ноември 2020 г.

Основният камък на сградата на Капитолия във Вашингтон е поставен на 18 септември 1793 г.

Ремонтът на Капитолия вследствие на щурма ще струва милиони


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 сектант

    5 2 Отговор
    а ония тъмнозелените колко магазини потрошиха някой ще компенсира ли хорицата?

    Коментиран от #2

  • 2 pepy

    2 1 Отговор

    До коментар #1 от "сектант":

    За разлика от България, в някои страни се застраховат за какво ли не... Въпрос на манталитет...
  • 3 Споко

    3 2 Отговор
    Не се безпокойте за тях, ще го платиме ние и ортаналия свят под някаква форма.
  • 4 Мдаааа

    2 3 Отговор
    Пълни глупости! Законно и честно спечелилия байДън и компания се опасяват, че следващите протестиращи може да не са толкова възпитани и мирни. Току виж да бъдат добре подготвени за неприятни изненади и да поискат обяснение по по - твърд начин. Та затова бързат да си обезпечат з.дниците, а оправдания дал Господ. Сигурно са почерпили опит от наЩе "народни" избранници. Те ПЪРВИ се изнизаха от истинската - историческа сграда на Народното Събрание, за да се скрият в партийния дом, строен специално да издържи на въоръжена, вражеска агресия и имащ подземни проходи, водещи до незнам къде. Но това обединява всички властващи по света с тъмно минало и престъпни намерения. Много се плашат от това да им се потърси отговорност и възмездие.
  • 5 Гласоподавател

    1 1 Отговор
    Тръмп ще плати
  • 6 Ремонтът

    1 1 Отговор
    ще струва милиарди, за да могат и те да откраднат милиони....
  • 7 Уйке

    0 0 Отговор
    Голем дерт, големо нещо! Ами да им пратим Боко да им го направи тънко за не колко милиарда!