12 Май, 2021 11:07 3 551 0

Младите „технократи“ превзеха този имотен пазар

  • израел-
  • жилища-
  • тел авив-
  • цени-
  • млади-
  • купувачи

В Тел Авив вече преобладаващата част от купувачите са млади хора

Младите „технократи“ превзеха този имотен пазар - 1
Снимка: Shutterstock

Голямото количество пари, които бяха инвестирани през 2020 г. в технологичния сектор в Израел, частично достига до местния пазар на недвижими имоти. „Ситуацията до голяма степен обуславя ръста на пазара, както по отношение на цени, така по отношение на сделки“, коментират местни анализатори. В Тел Авив също така се наблюдава тенденция все по-млади хора да купуват жилища. Досега там преобладаващата част от купувачите бяха възрастни хора.

„Изведнъж видяхме хора на по 30-40 години, които търсят жилище в центъра на града или в Стария Север. Цените могат да достигнат и 3 млн. USD. В момента апартамент с градина отпред в района на Стария Север се оферира на стойност от 1.85 млн. USD. Всички, които огледаха имота, са млади хора. Когато ги питаме откъде имат толкова пари на тази възраст, те споделят, че работят в IT сферата“, казва Цви Шварц, представител на англосаксонска агенция за недвижими имоти.

Младите „технократи“ предпочитат центъра на града и имоти в разположените там небостъргачи. Причината да изберат центъра е, че могат да се придвижват с велосипед.

Младите се интересуват и от имоти, разположени в южната част на Израел. Такъв пример може да бъде Бер Шеве. Новият тип купувачи се интересуват от новопостроени имоти в района на новия парк на цени между 400 000-450 000 USD или за по-достъпни варианти в близост до университета, където имоти могат да се купят на нива от 275 000 USD или да се наемат срещу 920 USD на месец.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА