Last news in Fakti

13 Юли, 2021 13:18 3 566 6

Олимпийското село в Токио отвътре (ВИДЕО)

  • токио-
  • олимпиада 2021-
  • олимпийско село

Разполага с 3800 стаи, разположени в 21 сгради

Броени дни преди да започне второто за тази година най-голямо спортно събитие след EURO 2020, са Летните олимпийски игри в Токио. Къде ще пребивават спортистите и какви удобства са на тяхно разположение?

На първо място това е местоположението района Харуми, което от три страни е заобиколено с вода и разкрива невероятна гледка към Токийския залив. До селото, което се отваря днес – 13 юли, достъп ще имат само спортистите.

Второто, което е интересно да се отбележи, е че селцето е разделено на три зони – жилищна, където спортистите ще си почиват, обществена зона, където ще се хранят и Village Plaza – съоръжение, което поддържа ежедневните нужди на спортистите, включително кафене, магазин, медиен център и други.

Жилищната зона разполага с 3800 стаи, с общо 18 000 легла за олимпийските спортисти и 8000 легла за параолимпийците. Те са разположени в 21 сгради с височина между 14 и 18 етажа. Във всяка стая има прозорци, което позволява редовното им проветряване – нещо, задължително по време на пандемия. Рамките на леглата са разработени от картон и са 100 рециклируеми. Коридорите са достатъчно широки, за да могат две инвалидни колички да се разминат спокойно. Всяка единична стая е с големина минимум 9 кв.м, а двойните – са над 12 кв.м.

Основната трапезария е мястото за храна на спортистите. Там всеки ден ще им бъде сервирана здравословна храна. Кантината ще бъде отворена 24 часа в денонощието. Ще бъдат предложени близо 45 000 порции на ден. Трапезарията е с капацитет 2100 места за олимпийци и 1700 места за параолимпийци

Village Plaza е място за отдих на спортистите. Там е разположен медицински център, уютни трапезарии, кътове за отдих и фитнес център. Последният се намира на третия етаж от Village Plaza и разполага с близо 600 броя уреди, включително аеробни машини и машини за тежести.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 БАЙ Х@Й ‼️

    2 0 Отговор
    Обаче , организаторите на Олимпийските игри в Токио заявиха, че няма да раздават безплатни презервативи на спортистите заради пандемията от COVID-19, съобщи ДПА.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Госあ

    1 0 Отговор
    Всъщност най същественото за олимпийското селище е водородната инфраструктура от отпадните води на Токио. Освен че е затворено за простолюдието.
  • 5 В България

    2 2 Отговор

    До коментар #3 от "Живко II":

    Няма да имаш бъдеще,сорри!
  • 6 ммм

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "Живко II":

    може живче... като почнеш да гласуваш за българи ще имаш бъдеще!