Last news in Fakti

3 Януари, 2022 18:11 1 658 4

Разходите по жилището са 22% от общите на домакинство

  • унгария-
  • жилища-
  • разходи

За Европа средните нива са 25.7%

Разходите по жилището са 22% от общите на домакинство - 1
Снимка: Shutterstock

Малко над 22% са били разходите за жилище, вода, ток, газ и други видове отопление от общите на едно унгарско домакинство. Това е с 2.1% повече спрямо 2019 г., сочат данните на Eurostat. Това става на фона на двойно поскъпване на жилищата в Будапеща от 2013 г. досега. За последните 10 месеца наемните нива също отчитат ръст във всички региони на страната.

През 2020 г. разходите за жилища са били най-много от всички за унгарските домакинства. Следват тези за хранителни продукти и безалкохолни напитки – 18.7% и транспорт – 11.3%.

Средно за Европейския съюз разходите за жилище на домакинство са 25.7% от общите, което е с 2.2% повече спрямо година по-рано. За Румъния този процент е 18.8%, а за Полша – 20.9%. За Чехия и Словакия е съответно 28.4% и 30.7%.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 от градо

    10 2 Отговор
    Да се радваме , че бай-Тошо ни построи панелки , защото сега щеше да гледаме говеда на село!!!

    Коментиран от #3

  • 3 Не эивея в панелка

    6 3 Отговор

    До коментар #2 от "от градо":

    Бай Тошо и ББ са идентични. Някой друг им дърпаше конците. Ненавиждам изкуствения комунизъм. Идеологията комунизъм (всъщност е добра) и нашата демокрация са .................мани мани .
  • 4 Селянина

    2 0 Отговор
    Като дойдете сите у ГРАДО,ше ми ядете опинците.