14 Март, 2022 13:37 2 744 3

Обезценяването на валута привлича чуждестранни инвеститори

  • унгария-
  • чуждестранни инвеститори-
  • имоти-
  • покупка

Интересът към Унгария е от китайци, германци и австрийци

Обезценяването на валута привлича чуждестранни инвеститори - 1
Снимка: Shutterstock

През последните седмици унгарският форинт достигна историческо дъно. От края на февруари 2022 г. той отслабна с 11-15% спрямо основните валути. Това може да даде на чуждестранните инвеститори значително финансово предимство, като направи покупката на имот по-изгодна за тях.

Внезапното поевтиняване на унгарската валута се свързва с икономическите санкции, наложени на Русия в резултат на започването на специална военна операция в Украйна.

Според унгарския новинарски портал Portfolio, обезценяването на форинта може да доведе до значително увеличение на търсенето на недвижими имоти в Унгария, особено на купувачи от Австрия, Словакия и Румъния.

Ако инвеститорите не смятат настоящата ситуация за твърде рискована, те могат да повишат цените в агломерациите на големите гранични градове, както и в Будапеща. Унгарската столица представлява интерес за китайците. Австрийски и немски купувачи се интересуват основно от къщи в провинцията.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хахаха..

    6 3 Отговор
    Инвеститор? Инвестира се в Реален Ресурс,а той е в Руската Федерация,Другите го нямат.Печатницата на долари срещу Реалността.Олиото как е? Ток-мок,туй-онуй? А?
  • 2 Евалата

    7 0 Отговор
    Спада е невъзможен. И война да има, ще дойде целия китайски народ и ще иска да изкупи всичките тухлии. Милена няма спирачки.
  • 3 Лелел

    6 1 Отговор
    Няма по-тъпо животно от брокера.