Last news in Fakti

5 Май, 2022 11:37 6 552 4

Продажбите на жилища спадат

  • франция-
  • жилища-
  • продажби

Французите купуват по-малко

Продажбите на жилища спадат - 1
Снимка: Shutterstock

Продажбите на имоти във Франция през първите три месеца на тази година са намалели със 17% спрямо същия период на 2021 г., съобщава компанията за недвижими имоти Orpi. Въпреки това, броят на сделките все още е по-висок, отколкото през същия период на 2018 г., и само малко по-нисък от 2019 г. – първата година, в която са регистрирани повече от 1 милион продажби във Франция.

Сравнително по-силният темп на продажбите по-рано тази година вероятно се дължи на факта, че 2021 г. беше рекордна година за сделките с недвижими имоти. Пандемията, причинена от коронавируса през 2020 г., доведе до силно търсене и също така до отлагане на много проекти, което увеличи продажбите през 2021 г.

Забавянето на продажбите може да доведе до по-ниски цени на имотите. От началото на пандемията стойността на частните домове във Франция се е повишила с 12,7% (+6,4% за 2021 г.), тъй като търсенето на по-големи имоти се е увеличило след периода на самоизолация. Цените на апартаментите са се повишили със 7,2% (+3,2% за 2021 г.) за същия период.

През последната година имотите поскъпнаха почти навсякъде във Франция. На някои места значително. Например, недвижимите имоти, предлагани за продажба от Orpi, са поскъпнали през годината с 20% във Ван (Бретан), с 23% в Тулон (Прованс-Алпи-Лазурен бряг), с 22% в Нант (Pay de la Loire), с 21% в Монпелие (Окситания) и с 20% в Перпинян (Окситания).

Според последни проучване на групата за недвижими имоти Se Loger за 2 години броят на имотите (къщи и апартаменти) за продажба във Франция е намалял с 22%.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хихихи..

    3 3 Отговор
    Една ракета - една осеметажка с десет входа - айде да си купя шест крави и билюк овце на осми септември!
  • 2 гладна брокерка

    8 1 Отговор
    и ко прайм ся ма миме?
  • 3 Асенчо

    3 0 Отговор
    а нещо да напишете за България, щот нито Франция нито Канада ме грее
  • 4 Мимето форевър

    4 0 Отговор
    Мимето: "сделките се сриват, но РЪСТ на цените, ръст "