Last news in Fakti

29 Юни, 2022 14:21 33 172 6

Нови правила при отдаването под наем на жилища

  • франция

Във Франция те влизат в сила от 1 юли

Нови правила при отдаването под наем на жилища - 1
Снимка: Shutterstock

Ако сте частен наемодател и имате имот, който искате да рекламирате на пазара за отдаване под наем във Франция и досега правилата за това каква информация трябва да включите в рекламата са били доста неясни, то това се променя от 1 юли 2022 г. От тази дата рекламата за отдаване под наем на жилище ще трябва да включва следната информация:

* Наемна цена. Месечните разходи за наем трябва да бъдат ясно посочени в обявата.

* Такси. Трябва да бъде включена информация за всички такси, които наемателят ще понесе, от разходите за отопление до консиерж услугите, както и информация за това как тези разходи могат да бъдат платени.

* Информация за управление на наема. Ако имотът се намира в район, който подлежи на контрол върху наема, трябва да бъде включен следния текст в обявата: "zone soumise à encadrement des loyers". Трябва да бъдат посочени минималните и максималните цени за наем в района, в който се намира имотът.

Наемодателят, също така трябва да предостави информация за депозита, който ще се изисква, за общината или окръга, където се намира жилището. Трябва също да се предостави информация за площта на имота и дали е обзаведен или не.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 38 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Реститута

    16 3 Отговор
    На който не му изнася ....на селооо
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 ЗП18

    27 2 Отговор
    След като се отнася за Франция нас какво ни касае???

    Коментиран от #6

  • 5 ДНСК-МАФИЯ

    4 1 Отговор
    В кв. "Кръстова вада" на ъгъла на ул."Димитър Манчев" с "Поп Сава Катрафилов" започна строеж без наличието на канал.
  • 6 генчо

    6 0 Отговор

    До коментар #4 от "ЗП18":

    касе е те да видиш как се прави защита на потребителя, ясно и прозрачно без скрити условия и измама, а на както при нас потребитела да бъде лъган и подвеждан