Last news in Fakti

30 Март, 2022 15:51 5 682 3

Обявиха война на краткосрочните наеми

  • франция-
  • жилища-
  • наем-
  • правила

Промените във Франция влизат в сила от юли 2022 година

Обявиха война на краткосрочните наеми - 1
Снимка: Shutterstock

Франция е изправена пред остър недостиг на жилища на достъпни месечни наеми. В югозападна Франция все повече наемодатели избират изгодни краткосрочни наеми за сметка на дългосрочните, което изостря проблема.

Според Агенцията за урбанизация на Пиренеи-Атлантически (Audap) в региона има над 16 000 имота само за туристи. Броят се е увеличи със 130% между 2016 и 2020 г.

В отговор местните власти гласуваха по-рано този месец въвеждането на нови строги правила, ограничаващи ваканционните наеми и обявите в платформи като Airbnb в 24 области на Страната на баските, включително Биариц, Байон и Сен Жан де Луз.

От 1 юни влизат в сила две основни правила. Собствениците, които искат да използват имота си за краткосрочно отдаване под наем, ще трябва да предложат втори имот със същия размер и в същия град за дългосрочно наемане. Наемодателите не могат просто да построят друг имот под наем до своя имот в Airbnb. Те трябва да реновират съществуваща сграда, която се използва за нежилищни цели.

Очаква се някои наемодатели да се затруднят да спазват тези изисквания и вместо това ще бъдат принудени да отдават имота си под наем за дълги периоди от време, като по този начин ще увеличат предлагането на жилища.

Хората, които наемат имот вече трябва да кандидатстват за лиценз за краткосрочен наем, който се подновява на всеки 3 години. Тези, които вече имат лиценз, ще трябва да спазват новите правила след тригодишния срок на валидност.


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Майна

    19 3 Отговор
    Това е диктатура . Аз ако съм турист и искам чрез АирБнб да наема жилище в Париж ще бъда силно затруднен а ако съм наемотодател ще бъда принуден да не го давам краткосрочно . Що за френска свинщина
  • 2 Малкия бабоев

    18 2 Отговор
    Е това е честен капитализъм! "Да живеят правата на човека и частната собственост" Следва национализация!
  • 3 Ще скочат

    3 3 Отговор
    Краткосрочните наеми.