23 Май, 2022 22:21 5 384 16

В този град строителните материали поскъпнаха с 59%

  • москва-
  • русия-
  • строителство

В Москва работят 205 фирми, които осигуряват строителни материали

В този град строителните материали поскъпнаха с 59% - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Обемът на производството на строителните материали и довършителните работи в Москва през първото тримесечие на текущата година се е увеличил с 59% спрямо същия период на 2021 г.а, сочат данните на пресслужбата на градския отдел за инвестиции и индустриална политика (DIPP).

„За посочения период московските компании са доставили продукти на клиенти за 35,3 милиарда рубли, което е с 57% по-високо от резултатите за същия период в 2021 г. Към днешна дата строителни и довършителни материали в града се осигуряват от 205 фирми, като 29 от тях са средни и големи предприятия. В столичните дружества от тази област в момента работят 17 800 души“, каза Владимир Ефимов, ръководител на отдел Икономическа политика и Имуществено-поземлени отношения към Министерството на икономиката.

Строителни материали от московски предприятия се използват при изграждането на метрото, жилищата в столицата и изпълнението на големи инфраструктурни проекти. Ръстът в обема на производството през първото тримесечие до голяма степен се дължи на увеличение на производството на метални конструкции.

В града има 34 производители на строителни метални конструкции и изделия, включително предприятие за създаване на вентилационни системи за промишлени съоръжения, производител на арматурни клетки, метални врати и други. През първите три месеца на 2022 г. те произвеждат 36% повече продукция, отколкото през същия период на 2021 г..

За да се развие строителната индустрия, столицата стимулира създаването на нови производствени обекти на своя територия, например пуска инструменти за подкрепа на компаниите. По този начин на инвеститорите, които планират да построят производствени мощности в града, е дадена възможност да наемат земя за създаване на нови и реконструкция на съществуващи съоръжения в размер на 1 рубла годишно.

Московските организации могат да получат преференциални заеми от Московския фонд за подкрепа на индустрията и предприемачеството за изпълнение на инвестиционни проекти за изграждане на нежилищни обекти в града. За тази цел по заповед на кмета на Москва Сергей Собянин във фонда са отпуснати допълнителни 10 милиарда рубли.

Освен това Московският фонд за подкрепа на индустрията и предприемачеството приема заявления от капиталови дружества за преференциални заеми за попълване на оборотни средства. За изпълнението на тази мярка са отпуснати и 10 милиарда рубли, припомнят от ведомството.


Поставете оценка:
Оценка 1.4 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пич

    16 5 Отговор
    А тука - със 159% !!! В Москва още било евтино .....

    Коментиран от #2

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Гост

    14 3 Отговор
    В Мосва не знам, но при нас ремонт на покрив от 70 лв на квадрат допреди няколко години днес вече ми искат 200 лв на квадрат.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 В.В.П.

    5 3 Отговор
    Това има ли нещо общо с поевтиняването на газа,,т.е евтината американски газ..Полуидиото Кирил ,даде червен картон на руските .
  • 11 Да живее Украйна 🇧🇬🇺🇦

    4 7 Отговор
    Дайте нещо и за петрбург, Екатеринбург. Много ни интересуват тези новини.
  • 12 Клю клюклю

    6 2 Отговор
    Хаха.. Мисирката явно знае, че Москва от десет години на сам е най скъпият град за живеене. Там цените са си такива. Мисирката обаче явно не блести с особен интелект и в опита си, да си заработи смешната заплата. Не се е поинтересувала, както аз на пример. И какво намерих? Цените в 3 различни строителни борсички, в покрайнините на Москва. Няма да пояснявам, как съм ги намерил и как сенказват. Няма и цените да покажа, който НЕ иска да го облъчват с простотия и лъжи, не е трудно може и сам да се поразрови. Миленке! Защо бе? Кажи??? Защо го копира тоя пасаж от глупости? Ти някога "видия", "чук" или "цимент" купувала ли си? Присъствала ли си като се плащат??? Имаш ли идея, какво означава 25кг. разфасовка на наша фирма да е 7.50лв. а беше 4.40лв? Сега ще ти го кажа така. Същия тоя цимент го има в едната борса за не знайно как, същата сума! Обаче руснака не е 1диот и си е създал множество фабрики за производство на каквото се сетиш. И дори по качествен обикновен цимент 25кг. В момента при него, в Москва е 3.20лв българска валута. Като ми триете коментарите, само доказвате, колко се пазите от истината!!!!

    Коментиран от #15

  • 13 Таласъма

    6 0 Отговор
    А в материалът пише , че не цената на строителни материали е повишена с 59%, а обемът на продажбите с 59%.
    Което означава, че се строи много повече.
  • 14 БРАВО

    3 2 Отговор
    Ами нали имало война бе в която губят
  • 15 ОХООО

    3 0 Отговор

    До коментар #12 от "Клю клюклю":

    И ти мислиш, че мисирката не го знае ли,...Обаче нали общата тенденция да се отрича всичко руско
    Обаче, бай-лесно в да се трият коментари, защото не може да се мисли другояче
  • 16 6397

    2 0 Отговор
    16,6% СПАД на Броя сделки с нови имоти в САЩ на МЕСЕЧНА база и около 30% спад на годишна база за месец април. Статия от Мимето по темата НЯМА ????