Last news in Fakti

17 Юни, 2022 10:07 7 031 8

Забавя се въвеждането в експлоатация на жилища

  • москва-
  • русия-
  • жилища-
  • строителство-
  • търсене

Търсенето в Москва е спаднало с 50-60%

Забавя се въвеждането в експлоатация на жилища - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Броят на пуснатите в експлоатация жилища в Москва през следващите между 1 и 3 години може да бъде намален, но това не е критично, защото през последните 2 години имаше рекордни темпове на въвеждане в експлоатация. „През 2021 г. бяха пуснати на пазара два пъти повече жилища, отколкото средно през всички предходни години“, казва заместник-кметът на руската столица Владимир Ефимов.

Той отбеляза, че са постигнати абсолютни рекорди и при нежилищно строителство. „Следователно 20-30% корекция няма да е критична за икономиката на града. Ясно е, че строителството не може да бъде спряно в момента. Това е процес, който ако трябва да се забавя, то ще е постепенно. Всички големи проекти в строителство на офиси, промишлени, търговски обекти, които се обърнаха към нас, получиха пари за субсидиране“, каза Ефимов.

Търсенето на жилища в Москва е намаляло с 50-60%, което със сигурност ще се отрази на инвестициите в тази област. „Виждаме, че търсенето на жилища е спаднало с 50-60% за различни обекти. Подобна е ситуацията и в търговския сектор. Това със сигурност ще се отрази на обема на инвестициите в тази област. Срещаме се индивидуално с всички предприемачи, разглеждаме техните проекти се изпълняват проекти, кои са застрашени“, каза Ефимов.

Той отбеляза, че на първо място градът следи жилищното строителство. „Що се отнася до търговското развитие, в момента много проекти са спрени, но това се отнася основно за тези, които се стартират от нулата. Финансират се проекти, които са във висока степен на готовност, всичко се изгражда“, казва заместник-кметът.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 внимателен

    7 2 Отговор
    В статията от 14. 04.22 се казва ръст от 30 % в продажбите а в днешната спад с 50-60% Е кое е вярно!!!!!!!!!
  • 3 М да

    14 2 Отговор
    Срива на пазара на имоти и при нас се е заформил, за сега сме в платото.
    След 3 до 6 месеца спада в цените ще е види. Балона гърми, честито на тия, които купиха на високите цени - ще "духат супата"
  • 4 Гост

    3 6 Отговор
    Колко години гърми балона ве,малки смешници.Бензина до края на юни ще е 4лв.,съответно по веригата всичко нагореее.Дръще си хартииките в банки при нулева лихва

    Коментиран от #6

  • 5 Коментар

    8 1 Отговор
    В последните години при 10% ръст на търсеното имаше 15% ръст на цените. Сега при 60% спад на търсенето, колко трябва да е спада в цените ?
  • 6 Брокер

    8 1 Отговор

    До коментар #4 от "Гост":

    От далече ти личи, че си броки. Мотивиране на търсене чрез страх, лъжи, манипулация и очевидна неграмотност. Все качества притежавани от брокерското съсловие в изобилие.
  • 7 Гост

    4 7 Отговор
    Иска ти се неудачнико.Имам си жилище и добре платена работа,влизам тука да се разтоварвам ха ха.

    Коментиран от #8

  • 8 Петър

    7 2 Отговор

    До коментар #7 от "Гост":

    Явно си го купил на изплащане за 30 години и си се усетил че си се прекарал и си го пуснал да се продава с цел да си избиеш парите преди да са започнали да ти вдигат вноската.