Last news in Fakti

12 Септември, 2022 11:11 1 608 0

Градовете с минимален процент на свободни площи

  • офиси-
  • заетост-
  • градове

Най-висока заетост на офисите има в Париж, Мадрид и Кьолн

Градовете с минимален процент на свободни площи - 1
Снимка: Shutterstock

Бизнес районите на Париж (54%), Мадрид (52%) и Кьолн (47%) имат най-високата заетост на офиси в Европа към юни 2022 г. Средната заетост на офис площите в Европа през месеца е 43%, най-високата от февруари 2020 г., сочат най-новите данни от консултантската компания Savills. Заетостта преди пандемията е била между 70% и 75%. Това отразява оптималното използване на сградите.

„Нивата на заетост на офиси в Европа продължиха възходящата си тенденция през юни 2022 г., но ще мине известно време, преди да се стабилизират. Виждаме по-ограничено въздействие върху заетостта на офисите с всеки нов вариант на вируса и степента на завръщане в офисите се увеличава след всяко блокиране“, каза Майк Барнс, директор на европейските изследвания в Savills.

„Компаниите търсят за наем по-висококачествени помещения на по-централни места, за да привлекат и задържат служители, да създадат по-добра работна среда и да постигнат своите ESG цели. След месеци без ограничения, те разбират по-добре как служителите искат да използват офиса в бъдеще“, казва Матю Фицджералд, директор на трансграничните наематели за EMEA в Savills.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА