17 Ноември, 2022 11:11 5 978 5

Невероятно покъпване на този тип жилища

  • будапеща-
  • унгария-
  • жилища-
  • студия-
  • цени

Цените на студиата в Будапеща достигнаха невероятни нива

Невероятно покъпване на този тип жилища - 1
Снимка: Shutterstock

Средната цена на студио в Будапеща е 2450 EUR/кв.м, показва анализ, публикуван от унгарската агенция за недвижими имоти Ingatlan. При панелките средната стойност на гарсониера е 957 000 форинта (2350 EUR/кв.м), докато тухлените апартаменти са още по-високи - 1,04 милиона форинта (2550 EUR/кв.м). И за двата типа апартаменти последните увеличения на цените са доста над 20%.

Междувременно цената на квадратен метър на панелни апартаменти от 40-79 квадратни метра се повиши с 30% до 780 000 форинта (1900 EUR/кв.м). За тухлени къщи цената на квадратен метър за апартамент със същата площ е 1 милион форинта.

„Ръстът на цените на по-големите апартаменти е под средния, което също предвещава промени на жилищния пазар в близко бъдеще“, се казва в проучването.

Ласло Балог, главен икономически директор в Ingatlan.com, отдава покачването на цената на малките апартаменти на несигурните икономически условия и нарастващите ежедневни разходи поради ускоряващата се инфлация. Той отбеляза, че популярността на малките апартаменти се дължи на по-ниските сметки за комунални услуги, както и на факта, че те са търсени сред инвеститорите.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Брокерът

    6 1 Отговор
    Невероятното "покъпване" свързано ли е с последващо побърсване?
  • 2 спасителя

    4 1 Отговор
    Покъпване, ама топлата вода е кът.
  • 3 Спасение за БГ брокери и инвеститори

    9 1 Отговор
    Товарете стоката на карго и беж към Будапеща да продавате !
  • 4 Ккккккккк

    5 2 Отговор
    А в София има "невероятните" 3500-4500 Е за квадрат .
  • 5 Инвеститор

    2 4 Отговор
    Ей мушмороци,вместо само да плачете над чужди проблеми,фатайте се на по още една работа щото тая зима ше е гладна и студена