Last news in Fakti

30 Март, 2023 13:21 2 860 6

Работещ начин да се понижат цените на жилищата

  • офиси-
  • жилища-
  • префасониране-
  • преобразяване-
  • цени

Офисите да се превърнат в апартаменти

Работещ начин да се понижат цените на жилищата - 1
Снимка: Shutterstock

Празните офиси по света трябва да бъдат превърнати в апартаменти, за да се реши нарастващата жилищна криза. Цените на търговските недвижими имоти спадат, тъй като икономическото забавяне намалява търсенето на площ от компаниите. Техните служители прекарват по-малко дни в офиса след пандемията причинена от коронавируса.

Но това може да е добра възможност за справяне с недостига на жилища, смятат директори на компании в сектора. „Офис сградите трябва да бъдат превърнати в жилища“, казва Хауърд Лутник, президент и главен изпълнителен директор на базираната в Ню Йорк инвестиционна фирма Cantor Fitzgerald.

„Има повече празни офиси, отколкото показват официалните данни, тъй като повечето сгради все още носят доходи за своите собственици. Но с изтичането на договорите за наем градове като Ню Йорк ще се сблъскат със значителен брой остарели сгради“, отбелязва Кристиан Улбрих, главен изпълнителен директор на консултантската фирма JLL. „Затова трябва да реконструираме тези сгради под една или друга форма, иначе те ще изпразнят и ще бъдат съборени“, добави той.

Милиони служители бяха принудени да работят от вкъщи по време на блокирането, за да се ограничи разпространението на COVID-19 през 2020 г. Сега ръководителите не могат да убедят голям брой служители да се откажат от предимствата на работата от вкъщи, припомнят специалисти.

Подробна статистика за средните цени на имоти в България по градове и квартали може да видите ТУК


Поставете оценка:
Оценка 1 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГОЛАТА ИСТИНА

    10 1 Отговор
    Претоплена манджа ! Още по време на пандемията, много инвеститори си направиха тази сметка. Оказа се, че трансформацията и узаконяването, ще изискват почти толкова средства, колкото за построяването на нова сграда. Жалко, защото може да реши много проблеми, но няма как да заставиш бизнеса, да върви срещу своите интереси.
    Като е толкова изгодно, защо държавата не трансформира пустеещите училища и ведомствени сгради ?
  • 2 По актуално заглавие!

    5 1 Отговор
    Работещ начин да се понижат цените на яйцата!

    Коментиран от #3

  • 3 Коментар

    7 3 Отговор

    До коментар #2 от "По актуално заглавие!":

    Все повече се убеждавам, че имотните фенове са неграмотни хора.

    Коментиран от #5

  • 4 Гост

    5 1 Отговор
    В България, по закон можеш да живееш в офиса си, но не можеш да ползваш жилището си за офис. Трябва да му смениш статута.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Аз Кочо

    6 1 Отговор
    Да превърнеш офис сграда в жилищна излиза много по скъпо отколкото да я разрушил и построил отново. Така или иначе цените на имотите вървят и ще вървят надолу в близките години. Това което трябва да имате е търпение