20 Май, 2023 09:21 1 838 2

По-евтина „златна виза“ в Египет

  • египет-
  • златна виза-
  • инвестиции-
  • гражданство

В страната на пирамидите смъкнаха прага на инвестицията за получаване на гражданство

По-евтина „златна виза“ в Египет - 1
Снимка: Shutterstock

Египетските власти издадоха указ, намаляващ минималния размер на средствата, необходими на чужденци за получаване на египетско гражданство. Чужденците вече могат да получат гражданство, като инвестират 300 000 USD вместо 500 000 USD за закупуване на недвижими имоти, включително земя и сгради, собственост на правителството или египетски граждани.

Те могат също така да инвестират 350 000 USD вместо предишните изисквани 400 000 USD, за да създадат или да допринесат за капитала на инвестиционни проекти.

Освен това новият указ позволява на чужденци да получат египетско гражданство, ако депозират 500 000 USD вместо 750 000 USD в местна банка. Тези пари могат да се върнат след 3 години, но без лихва, според новото постановление.

Поддръжниците на новия указ заявяват, че той отговаря на нуждите на нарастващата чуждестранна бизнес общност. Египет е домакин на милиони чужденци, включително сирийци, иракчани, либийци и йеменци, които са избягали от родните си страни поради конфликти, установили са се в Египет и са започнали свои собствени инвестиционни проекти.

По-специално, сирийците създадоха своя изключителен бизнес модел в Египет, като инвестираха в части от Кайро и други египетски градове.

Египетските депутати уточняват, че поправките ще насърчат още повече чуждестранни бизнесмени да получат гражданство, като по този начин ще увеличат количеството щатски долари, налични в Египетската централна банка.

„Условията на указа от 2019 г. затрудниха някои чуждестранни бизнесмени да получат египетско гражданство“, казва Мохамед Абделхамид, ръководител на комисията по икономическите въпроси на египетския парламент. „Облекчаването на условията ще сложи край на този проблем и ще допринесе за частичното разрешаване на доларовата криза у нас“, е мнението му.

Подробна статистика за средните цени на имоти в България по градове и квартали може да видите ТУК


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 по-скъпо е

    3 1 Отговор
    300 000 за златна виза и 1 000 000 за гавзи, които да ви пазят, както и 1 000 000 за рушвети на всяка крачка.
    :))))
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.