Last news in Fakti

12 Юни, 2023 14:21 2 244 3

Чужденци купуват по-лесно имоти в тази държава

  • канада-
  • чужденци-
  • имоти-
  • покупка-
  • закон

Канада облекчи режима за придобиване на имоти от нерезиденти

Чужденци купуват по-лесно имоти в тази държава - 1
Снимка: Shutterstock

Канадският закон за закупуване на жилищни имоти беше приет от парламента през юни 2022 г. и влезе в сила на 1 януари 2023 г. Въпреки това, наскоро федералното правителство обяви още изменения, които опростяват процедурата по придобиване на имоти от чужденци.

Както първоначално беше постановено, лица без гражданство, непостоянни жители и чуждестранни фирми не можеха да купуват жилище в Канада от началото на текущата година, с някои изключения за международни студенти и временно пребиваващи. Тези, които нарушат забраната, са изправени пред глоба от 10 000 USD и принудителна продажба на закупения имот.

Поправките сега ще позволят на определени чужденци да купуват жилищни имоти при определени обстоятелства, за да увеличат предлагането на жилища в Канада.

Отсега нататък притежателите на разрешение за работа или лицата, на които е разрешено да работят в Канада, могат да закупят имот, в който да живеят, докато работят в страната. Притежателите на разрешение за работа трябва да имат 183 или повече дни валидност на разрешението към момента на покупката и не могат да купуват повече от едно жилище.

Забраната вече няма да важи за свободни терени, предназначени за жилищно и смесено застрояване, така че чужденци да могат да купуват такива земи с потенциал да ги използват за жилищно застрояване.

Беше въведено изключение, което позволява на чужденци, както и на публични компании, регистрирани в Канада, но контролирани от чужденци, да купуват жилищни имоти с цел развитие.

Правителството ще счита частна корпорация или юридическо лице за чуждестранно, ако чужденецът притежава до 10% от капитала му (преди ограничението беше 3%).

„Тези поправки ще позволят на новодошлите да пуснат корени в Канада чрез притежаване на жилища и бизнес, създаване на работни места и изграждане на домове, увеличаване на предлагането на жилища в канадските градове“, каза министърът на жилищното строителство Ахмед Хюсен.

„Тези изменения постигат правилния баланс, като гарантират, че жилищата се използват за настаняване на тези, които живеят в Канада, а не за спекулативни инвестиции от чуждестранни инвеститори“, добави той.

Подробна статистика за средните цени на имоти в България по градове и квартали може да видите ТУК


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Аз Кочо

    1 1 Отговор
    Покупателната способност на акциите и недвижимите имоти, облигациите и криптовалутите също намалява с инфлацията.

    Защо хората винаги говорят че само с кеша се случва това обезценяване, но никога с акции или недвижими имоти, когато става въпрос за загуби поради инфлация. Това е пропагандата на Уолстрийт която се вихри и по нашите статии за имотния пазар.

    С акциите и недвижимите имоти имате риск от капиталови загуби В ДОПЪЛНЕНИЕ на инфлацията.

    SP 500 е надолу с 11% от пика, Nasdaq е надолу с 18% от пика, ОСВЕН това, че е загубил стойност поради инфлацията. Защо никой не посочва тази ДВОЙНА ЗАГУБА?

    Коментиран от #2

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.