Last news in Fakti

23 Декември, 2022 15:51 30 656 17

Рекордно поевтиняване на жилищата

  • канада-
  • жилища-
  • цени

Спад от 3% на месечна база в Канада

Рекордно поевтиняване на жилищата - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Цените на жилищата в Канада се понижиха през септември спрямо август, отчитайки най-големия месечен спад от пускането на индекса през 1999 г., докато растежът на цените на годишна база продължава да се забавя, сочат данните на Teranet - National Bank National Composite House Price.

Индексът, който проследява многократните продажби на еднофамилни къщи на основните канадски пазари, показа, че цените отчитат спад от рекордните 3,1% през октомври спрямо септември, водени от резкия спад в Торонто и Хамилтън, Онтарио.

Основният пазарен индекс в момента е със 7,0% под пика си през май, като спадът му е 13,5% в Хамилтън и 11,1% в Торонто. Калгари и Едмънтън, Албърта, за разлика от тях, отбелязаха нови върхове в индекса през август.

Цените все още са по-високи от преди година, с 6,0% повече от септември 2021 г., но растежът се забавя. Индексът Teranet проследява затварянето на сделки, така че обикновено изостава от данните за продажбите на брокери с 3 до 5 месеца.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Жълто джудже

    32 12 Отговор
    Защото канадците не са луди. Собственикът на жилище днес е символ на риск, фалит и финансова катастрофа.

    Коментиран от #11

  • 2 Вуй

    22 14 Отговор
    Канада е огромна,много зависи в коя част е това.И тука в северозападнала БГ има жилища тънкана

    Коментиран от #7

  • 3 Въй

    30 4 Отговор
    Думам ти дъще, сещай се снахо! Като добавиш и инфлацията, спадът е от над 20% за година... Дано поне се позабави тази вълна в България, докато мине зимата, че иначе ще настане хаос!

    Коментиран от #4

  • 4 Брокер

    30 3 Отговор

    До коментар #3 от "Въй":

    Нама страшну, ниа сми острув на стабилноста
  • 5 Брокер

    34 4 Отговор
    Нееее, стига са падали цените !!! И дано Милена не започне да пуска актуална информация, че ептен ще лъсне имотната трагикомедия !!!
  • 6 Гост

    25 4 Отговор
    Кога ли ще напишете, какви отстъпки правят от цената у нас? Вече има редовни случаи с 50% отстъпка от първоначална цена. Обявената е само за помпане на статистиката.
  • 7 Аз Кочо

    22 2 Отговор

    До коментар #2 от "Вуй":

    Провинция Онтарио е най голямата и богата провинция, така че това е барометър. Британска Колумбия спада е огромен. Квебек и Албърта е по малък но там и балонът е по малко надут. Атлантическите провинции са подобни на Квебек. Саскачуан никога не е бил интересна провинция. Нунаво, северните територии и Юкон подобно на Саскачуан
  • 8 Гост

    33 3 Отговор
    Познавам няколко души, които купуваха и моментално връщаха имота на пазара с по-висока цена, без да са пипнали нищо по него. Ето така стана балонът.
  • 9 Ванката

    9 16 Отговор
    Мили хора, доста по-успешни,достолепни и стабилни във всяко едно отношение от вас, коментиращи “ имотната трагикомедия” купиха имоти на сегашните цени. Май са прости и не са достатъчно пресметливи, като вас да изчакат балона да се спука, и после вие ще купувате от тях по 2 за лев, а . Хахаха
  • 10 Невероятно

    19 3 Отговор
    Паднали цените? С умопомрачителните 3%! А с колко са надути преди това? Имало инфлация - и тя е много над официално обявената, само че заплатите догониха ли я, или си стоят старите? Май за такива статии трябва да се пише първо след коментар на доходите?

    Коментиран от #14

  • 11 Мое мнение

    12 16 Отговор

    До коментар #1 от "Жълто джудже":

    Вярно си се определил. Наистина си жълто джудже. Собственикът на жилище никога няма да е на загуба. Докато има хора ще има и жилища. И цените им винаги ще растат в дългосрочен план. Спадът на цените е едно временно краткосрочно явление.

    Коментиран от #16

  • 12 Леле

    19 16 Отговор
    Желязото поскъпна 4 пъти, тухли, цимент, дървен материал са също в пъти нагоре. Заплатите в сектора също се повишиха. Ток, горива, транспорт - всичко е нагоре. А пък вие си чакайте да поевтинеят жилищата, няма лошо.
  • 13 до 9 , 11 и 12

    17 2 Отговор
    не си успял да продадеш навреме явно и сега от девет дерета вода се опитваш да носиш ама балъци няма. Алчнотията ти пречи мой, пий зелева чорба да изтрезнееш малко
  • 14 Мен

    13 1 Отговор

    До коментар #10 от "Невероятно":

    Само да ти кажа че 3 пр. Е месечния спад което прави 36 пр годишен спад

    Коментиран от #17

  • 15 Чукотка

    1 6 Отговор
    Глупости, няма такова нещо!
  • 16 БМДТ

    6 1 Отговор

    До коментар #11 от "Мое мнение":

    Иди и го кажи на хората в Киев, Донецк,.....
    Там е война, но освен война, се случват и много други катаклизми, ОСОБЕНО В ДЪЛГОСРОЧЕН ПЛАН.
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.