Last news in Fakti

13 Юни, 2023 16:09 3 026 0

Най-често онлайн огледи извършват американци, германци и китайци

  • гърция-
  • чужденци-
  • имоти

Имотният пазар в Гърция е все по-атрактивен за тях

Най-често онлайн огледи извършват американци, германци и китайци - 1
Снимка: Shutterstock

За първи път от 40 години на системата за обективна стойност на недвижимите имоти, гражданите вече могат да получат незабавна информация за стойността на недвижимите имоти в Гърция чрез приложението valuemaps.gov.gr.

Системата вече е използвана не само от гърците, но и от хиляди граждани от други страни, които се интересуват от инвестиции в южната ни съседка. Златните визи и перспективата за краткосрочни наеми изглежда стимулират търсенето.

Според информацията през месеците април и май 2023 г. 44 490 души са използвали приложението, от които 3500 са от страни като Германия (420), Китай (331), Великобритания (347), САЩ (490) и дори Япония.

От началото на 2023 г. системата е обслужила няколко милиона заявки за търсене и оценки на недвижими имоти, направени от повече от 130 000 различни потребители, от които 10 000 са били от чужбина.

Данните показват, че приложението е използвано най-често от емигранти от САЩ, германци, китайци и британци, както и заинтересовани страни от Хонг Конг, Тайван, Тайланд и Бермудите.

Подробна статистика за средните цени на имоти в България по градове и квартали може да видите ТУК


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА