Last news in Fakti

7 Ноември, 2013 18:38 7 007 1

Втори мол извън София отваря врати

  • панорама мол-
  • плевен-
  • търговски център

За последните пет години строителството на редица търговски центове беше замразено. Единствено Strand Burgas успя да отвори врати и то доста след началото на кризата. Днес сме свидетели на втори голям търговски център, който ще бъде пуснат в експлоатация. Става дума за „Панорама мол”. След като сградата попадна в ръцете на частен съдебен изпълнител, тя беше продаде на търг. Новият собственик е един от основателите на Юнионбанк – Светослав Радев. Към днешна дата той ще може да си възвърне инвестицията за срок от 10 години.

Официалното откриване на мола е насрочено за 12 април 2014 г. В момента се подписват голяма част от договорите с наемателите. Към датата на откриване на търговския център се планира 80% от площта му да бъде заета. Средният срок на договорите с търговците на магазини е 5 години. „С по-големите модни оператори, договорите надвишават 15 години като те не са с 15-годишен срок, а са 5+5+5 години с опция за прекратяване на всяка пета година. Това се прави с цел да се изгради стабилна основа на търговския център, която да даде сигурност както на наемателите, така и на самия мол”, каза Росен Гечев, мениджър „Търговски площи” във Forton, която има изключителните права да отдава под наем мола и ще го управлява след откриването му.

С оглед на финансовите възможности на местното население, в търговския център плевенчани ще открият магазини предимно на марки от средния ценови сегмент, които вече имат магазини в другите молове в страната. До края на следващата седмица се очаква да приключат и преговорите с наемателя на киното. Той ще бъде един от трите големи компании, които оперират в другите търговски центрове в страната. Плевенчани ще имат на разположение 4 кинозали. За сравнение в момента в града функционира само един киносалон.

Супермаркетът ще бъде от веригата Carrefour и ще разполага с 1700 кв.м. Това ще е първият на веригата магазин в северна България. Общата разгъната застроена площ на мола е 17 000 кв.м с над 100 магазина разположени на три търговски етажа. Паркингът, който ще е на две нива, е с капацитет 400 паркоместа. Предвижда се да е безплатен.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бай Иван

    0 0 Отговор
    Един МОЛ затваря а друг отваря?