19 Ноември, 2015 20:26 1 768 2

Потвърдиха присъдата на убиеца на малкия Пепи

  • пепи-
  • цветан пъков-
  • потвърдиха-
  • присъда-
  • убиец

Отнето му беше и правото да шофира за срок от 7 г.

Пловдивският Апелативен съд потвърди издадената от Пазарджишкия окръжен съд присъда от 4 години затвор на Цветан Пъков, който на 14 април тази година прегази и уби на пътя 6-годишния Пепи в Панагюрище. Отнето му беше и правото да шофира за срок от 7 години. 

Стана ясно още, че Пъков е управлявал лекия си автомобил "Ауди Q7" със 78 км/ч в населено място и е блъснал детето, което е било на велосипед, в насрещното платно. Момчето попаднало под бронята на автомобила и било влачен от него още 40 метра, докато телцето не изпаднало на пътя.

На първа инстанция делото се разгледа по реда на съкратеното съдебно следствие, като според изискването на закона това води до редуциране на наказанието.

Преди месец в Пловдив, когато се проведе заседанието на Апелативния съд, родителите на загиналото дете отново заявиха, че са необходими по-сериозни присъди за убийците на пътя. В подкрепа на това, в организирана от тях подписка, са се включили над 24 хиляди души от цялата страна.

Присъдата на апелативните магистрати не е окончателна и може да бъде обжалвана в 15-дневен срок пред Върховния касационен съд.

Апелативният съд в Пловдив нареди на родителите да бъдат върнати и т. нар. "веществени доказателства" - става дума за дрешките и обувките на убитото им дете.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 abv

    1 0 Отговор
    Нали този беше бизнесмен.Учудвам се че нашите съдии са му дали толкова "много" 4 г.Толкова ли струа невинния детски живот.
  • 2 abv

    0 0 Отговор
    Господа и госпожи съдии , докога ще четем смешните ви присъди.Не ви ли омръзна да сте корумпирани.Това можеше да е ваше дете или внук.Представете си го само за миг.Поставете се на мястото на родителите.Срамота.