29 Септември, 2015 13:43 1 681 2

Стрелецът от Лясковец замерял деца с буркани

  • лясковец-
  • петко петков-
  • стрелец-
  • замерял-
  • деца-
  • буркани

11 деца са призовани днес в съда, за да обясняват страхували ли са се от Петко Петков

Стрелецът от Лясковец замерял деца с буркани - 1
Снимки: БТА

Окръжният съд във Велико Търново даде ход на делото срещу 54-годишния стрелец от Лясковец Петко Петков. Петков е обвиняем за смъртта на командоса Емил Шарков и за опит да умъртви още петима други спецполицаи, както и за незаконно притежание на оръжие.

11 ученици от СОУ "Максим Райкович" в Лясковец, влязоха в съдебната зала, за да обясняват страхували ли са се от Петко Петков. Те бяха призовани като свидетели по искане на защитата на Петков. Преди обяд бяха изслушани показанията на две момчета – на 14 и 18 години, които са били свидетели на инциденти, свързани с подсъдимия. По думите на децата, Петко няколко пъти е хвърлял буркани и камъни по тях, защото вдигали шум.

В съдебната зала 14-годишният ученик потвърди, че Петков е замерял с буркани него и група момчета, тренирали на лостовете в училищния двор. По думите му, мъжът не ги е заплашвал с нищо, само ги е гонил от мястото, защото вдигали шум и му пречели. Момчето призна, че се е страхувало от Петко.
„Петко Петков хвърляше по децата буркани, защото вдигали шум и го тормозели. Аз лични конфликти нямам с този господин. Той твърди, че децата са го замервали, чупили са му прозорците, но това не е вярно“, заяви пред съда 18-годишният Христо Панталеев, който до скоро е учили в училището.

Петков отрече да е имал контакт с децата и ги обвини в лъжа. Той твърди, че учениците са извършвали посегателства върху дома му, като чупили с камъни прозорците на жилището му.

Свидетелските показания на учениците ще продължат четири дни. Целта е да се направи психологическа характеристика на Петков и да се изясни дали той наистина е бил сериозна заплаха за децата и дали те са се страхували от него. Ако страните по делото не предявят нови искания за събиране на доказателства, може да се очаква в края на седмицата магистратите да произнесат присъда.

Адвокатите на подсъдимия ще направят искане за принудително довеждане в съдебната зала  и на представител на Института по психология съм МВР. Жената вече не работила там, но е свидетел по делото и не се явява вече за трети път. Защитата на Петков ще предяви и други доказателства по делото, свързани с експертизи и видеоматериал.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 mediator37

    0 0 Отговор
    Малоумната ни прокуратура щом я е докарала до там, че да вика пишлемета за свидетели колко лош човек е подсъдимия, ясно е с какви "доказателства" разполага по това дело, което междувпрочем е за убийство.
    Остава адвокатите на Петков да донесат в съда къщичка за скорци , скована лично от подзащитния им и снимки как храни гълъби и бездомно куче, с което да докажат колко добър и обичлив човек е той.
    Не мога да разбера толкова ли е акъла и на съдията, че да допуска подобни доказателства и да си губи времето.
  • 2 христо христов

    0 0 Отговор
    няма срамно нещо да допуснеш грешка и да си признаеш...пагубно е ако не си вземеш поука от нея.........според мен е имало приятелски огън....ще го отнесе човека......мизерна държава....прости богаташи....и тъпи политици.....