Last news in Fakti

30 Май, 2017 11:34 3 412 9

Съдят шофьор, размахвал пистолет след отнето предимство

  • шофьор-
  • съд-
  • заплахи-
  • убийство
Съдят шофьор, размахвал пистолет след отнето предимство - 1

Районната прокуратура във Варна внесе във Варненския районен съд обвинителен акт по бързо производство срещу 42-годишния Галин Я., който се заканил с убийство на двама варненци, което би могло да възбуди основателен страх за осъществяването му.

На 15 май 2017 г. свидетелят Нено Ст. пътувал с автомобила си заедно със своя син. На кръстовището на бул. „Цар Освободител“ и ул. „Вяра“ във Варна той се преустроил в лявото пътно платно с намерение да направи ляв завой. При зелен сигнал на светофара обаче потеглил направо, с което извършил нарушение на правилата на Закона за движение по пътищата.

В дясната лента пътувал подсъдимият Галин Я. заедно със съпругата и децата си. За да избегне пътен инцидент, той натиснал рязко спирачка. След това решил да настигне колата на Нено Ст., която го засякла, като давал знак със звук и фарове на нарушителя да спре.

Подсъдимият препречил пътя на свидетеля, който слязъл от колата си и се извинил. После потеглил отново, когато чул виковете на Галин Я., че ще гръмне и него, и сина му. Нено Ст. видял, че мъжът държи в ръцете си пистолет, и подал сигнал на спешния телефон 112.

Дошлият полицейски екип установил, че подсъдимият Галин Я. държи в автомобила си пневматичен пистолет с пълнител с 22 сачми, две дървени бухалки, метален бокс и два сгъваеми ножа.

Ако бъде признат за виновен от Варненския районен съд, Галин Я., който е осъждан многократно, включително и за хулиганство, може да получи наказание лишаване от свобода до 6 години.

P.S.
Българската държава е абдикирала от българските пътища!
ФАКТИ.bg настоява за истинска държавна власт, ред и контрол по пътищата.
Прекалено много станаха автонаглеците по българските улици!


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Патето Яки

    3 10 Отговор
    Психар.

    Коментиран от #8

  • 2 НИко

    6 4 Отговор
    Трябва да въведат по строг контрол за придобиване за оръжие. За криминални да не се допуска дори и газов пистолет и прашка още по малко пневматично оръжие с което наистина може да се убие човек!
  • 3 ПСИХАР

    20 3 Отговор
    Ако продължава така ВСИЧКИ ШЕ ПСИХЯСАМЕ!!!
    "Тарикати" по улиците "засичат" и отнемат предимство;
    "Тарикати" в администрацията - и те "секат".... КОРУПЦИЯ, МЪЛЧАЛИВ ОТКАЗ, НЕКОМПЕТЕНТНОСТ, ПРОЦЕДУРНИ ХВАТКИ И ТРИКОВЕ- НЕЗАБРАНЕНИ ОТ ЗАКОНА.....
    И когато на обикновения човек, който се опитва да живее по ПРАВИЛАТА му "падне пердето" .... става ПСИХАР, ПРЕСТЪПНИК и т.н.

    А какво щеше да е заглавието и коментарите ако НЕДАЙ БОЖЕ беше загинал ЧОВЕК в резултата на това "НЕВИННО" ИЛИ " НЕ ОСОБЕНО ОПАСНО" ОТНЕМАНЕ НА ПРЕДИМСТВО !?!

    ПОЧТИ ВСЕКИ ДЕН ГИ ВИЖДАМ ТАКИВА "НЕВИННИ" ТАРИКАТИ.... ПИСНАЛО МИ Е !!!
  • 4 КОЛТА

    17 1 Отговор
    ОРЬЖИЕТО ТРАБВА ДА СЕ ПРОДАВА СВОБОДНО ЗА ДА СМЕ РАВНИ
  • 5 ПОДСЪДИМИЯ

    16 2 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Подсъдимият препречил пътя на свидетеля, който слязъл от колата си и се извинил. После потеглил отново, когато чул виковете на Галин Я., че ще гръмне и него, и сина му. Нено Ст. видял, че мъжът държи в ръцете си пистолет, и подал сигнал на спешния телефон 112.

    НАРУШИЛ ЗДвП :отнел предимство, и се извинил и ... все едно НЯМА НИЩО !!!

    Оня с пистолета и то ВЪЗДУШЕН не се извинил и сега е ПОДСЪДИМ Що "притеснения"е звънял на 112 а не е дал възможност и на другия с пистолета да се извини ?
    А не е ли по-добре ако се беше притеснил и уплашил при мисълта за отнемане на предимство и да се откаже сам от изпълнението на "коч маневра" тъй като това застрашава и останалите участници в движението по пътищата, тротоарите че и в някои случаи и къщи ?!?
  • 6 Боби КОЧА

    2 2 Отговор
    Какво беше" обикновения човек "държи пистолет, бухалки, ножове и чувал с агресия!
  • 7 Ловеца на поршета

    11 1 Отговор
    Във Варна не се шофира а се избиват комплекси!
  • 8 психар ли

    9 0 Отговор

    До коментар #1 от "Патето Яки":

    Публикувано във факти.бг: 23-годишният Станислав Д. от Генерал Тошево е предаден на съд по обвинителен акт на Районната прокуратура във Варна за нарушаване на правилата по Закона за движение по пътищата с причиняване на осем средни телесни повреди по непредпазливост на друг шофьор при тежко пътно-транспортно произшествие – престъпление по член 343, ал. 1, буква „б“ от Наказателния кодекс.

    Публикувано във факти.бг: Тежки присъди за шофьори, убили шестима при катастрофа

    Публикувано във факти.бг: Моторист блъсна полицай в Русе

    Публикувано във факти.бг: 76-годишен шофьор от Шумен постави абсолютен рекорд по брой актове за 12 часа. Отделно срещу него е започнало и досъдебно производство, защото е карал пиян, не е спрял на стоп палка, блъснал умишлено полицейска кола и се опитал да избяга от местопроизшествието

    Е КАК НЯМА ДА "ПСИХЯСАШ" !!!
  • 9 Гост

    4 1 Отговор
    Трябва му награда на този с пистолета.