Last news in Fakti

30 Май, 2017 16:04 1 407 0

Обвиненият за двойното убийство в София остава в ареста

  • стрелба-
  • убити-
  • драгомир драгомиров
Обвиненият за двойното убийство в София остава в ареста - 1

Софийския апелативен съд остави без уважение искането на защитата на Драгомир Драгомиров за изменение на мярката за неотклонение „Задържане под стража“ в по-лека.

Драгомиров е обвинен за това, че на 18.05.2017 г. в офис в столичния квартал „Витоша“ застреля двама души и тежко рани трети човек.

От анализа на събрания до момента доказателствен материал, въпреки началния етап на разследването, може да се направи извод за наличието на обосновано предположение за авторството на деянието.

Открито и иззето е оръжието на престъплението.

Извършената съдебно психиатрична експертиза не установява доказателства за афектно състояние на Драгомиров към момента на извършване на убийството или че той се намирал в състояние на невменяемост.

Съдът прие доводите на прокурора от Софийска апелативна прокуратура, че са налице всички предпоставки за задържането на обвиняемия: същият е обвинен в извършването на тежко умишлено престъпление, за което се предвижда наказание от петнадесет до двадесет години „Лишаване от свобода“, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна. Налице и реална опасност Драгомиров да се укрие или да извърши друго престъпление.

57-годишният строителен предприемач застреля мъж и жена - инвеститори, и рани тежко още един човек. Една от версиите е, че стрелбата е заради неразчистени сметки за 100 000 лева.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА