Last news in Fakti

6 Юли, 2017 10:30 1 229 6

3 години затвор за рецидивист, "свил" 15 лева

  • рецидивист-
  • затвор-
  • сливен-
  • юлиян христов

Първоначален "строг" режим очаква провинилият се

3 години затвор за рецидивист, "свил" 15 лева - 1
Снимка: Shutterstock

Мъж от Сливен получи ефективно наказание "лишаване от свобода" от 2 години и 10 месеца за грабеж в условията на опасен рецидив, съобщиха от прокуратурата.

32-годишният Юлиян Христов е признал вината си за това, че на 16 април 2016 г. в Сливен, отнел със сила 15 лева. След това той се е укрил в Испания, а след издаване на Европейска заповед за арест, е доведен в България на 13 юни 2017 г.

Наказанието трябва да бъде изтърпяно при първоначален "строг" режим в затвор. Споразумението, което е одобрено от Окръжен съд - Сливен, има силата на влязла в законна сила осъдителна присъда.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Алекс_

    7 1 Отговор
    3 години затвор за едни скапани 16 лева. Чак и международна заповед за задържане са му издали. Ненормална работа. А убийци на пътя се измъкват с условни присъди и глоба. Никаква справедливост няма.
  • 2 Дедо Грую

    4 0 Отговор
    Карагьозов, рецидив не е ли деяние извършено повече от 1 път?
    То добре е съдът да строг, ама за 15лв. не е ли малко множко на фона на другите, които много по - големи и повтарящи се са без ефективна присъда?
    Вярна е пословицата: За кокошса нема прошка. За милиони нема закони.
    Па чак и аврупейскъ заповед за арест?! Ами таквиз като братя Галеви?...

    Коментиран от #3

  • 3 кльощав

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Дедо Грую":

    Ами за таквиз като сегашните трима шишковци?
  • 4 anonimen

    0 1 Отговор
    za 15 shco da ne leji kato nema dalavera i pokaznost sirech hvashcat te , pokazuat te po televiziata ,darjat te v aresta ili dom arest minavashc vsichki istancii .nevinen .sadishc balgaria ,tochat se edni pari .hen agneto calo hem vaikat sit i nakraa nie balamite plashcame
  • 5 1234

    0 0 Отговор
    Колко ли го чака Цветан Василев за КТБ? За 15 - 3г,а за5 милярда- ? Да видим кой ще го сметне правилно?
  • 6 lava

    2 0 Отговор
    Проблема не е в сумата а в деянието. Грабеж означава, че е нападнал човек и му ги е отнел т.е. човека е бил или заплашен или бит; с две думи травмиран психически и/или физически. От такива неща , например да те заплашат с оръжие и подобни някои хора развиват страхови неврози и после с години не излизат от къщите си по тъмно. Лично познавам такъв. А щом е рецидивист, значи и за 20 стотинки трябва да го окошарят, защото рецидивист означава, че това му е станало начин на живот - не ще да се труди и да си вади парите по честен начин а ограбвайки други хора. (не искам да политизирам за милиони, милиарди и т.н.)