1 Февруари, 2019 11:11 4 255 28

Здрави цигани стават инвалиди с рушвет в ТЕЛК-Ловеч

  • телк-
  • ловеч-
  • рушвети-
  • цигани

Подкупите са били от 200 до 1000 лева

Здрави цигани стават инвалиди с рушвет в ТЕЛК-Ловеч - 1
Снимка: БГНЕС, Архив

Продължават разпитите след арестите в ТЕЛК - Ловеч. Разследващите проверяват има ли още замесени в схемата за освидетелстване на здрави пациенти и завишаване на процента инвалидност срещу подкуп.

В четвъртък бяха задържани шефката на комисията и мъж, който е бил посредник между лекари и пациенти. От прокуратурата обаче обявиха, че в схемата са замесени всички от ТЕЛК - Ловеч и други лекари.

Подкупите са били от 200 до 1000 лева. А в момента на задържането ѝ шефката на комисията е била с над 20 000 лева в джоба си. От ГДБОП обявиха, че предстоят още арести.

Здрави роми са ставали инвалиди срещу рушвет от 1000 лева, пише "Телеграф". Председателят на ТЕЛК Ловеч - д-р Донка Минкова и посредник са били арестувани вчера сутринта при операция на ГДБОП.

Според разследващите цялата комисия от 4-ма лекари е замесена, но към момента обвинения са повдигнати само на шефката и посредника. Очаква се останалите да бъдат разпитани и който се съгласи да говори срещу колегите си да се сдобие със статут на свидетел.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 балама

    49 0 Отговор
    Само в Ловеч ли?

    Коментиран от #12

  • 2 Перър

    49 1 Отговор
    Пращайте ги сега да чукат камани в някоя кариера.

    Коментиран от #6

  • 3 обобщено

    56 1 Отговор
    Циганите, наред с макроикономическите кражби, обирите на монополите, чудовищната ни "право"охранителна система..., са един от основните инструменти на геноцида, който се провежда над българския народ.

    Само социалните помощи, които плащаме на ромите са 3.6млрд.. Заедно с детските, тока и водата, се заформят едни 5МЛРД. ГОДИШНО. Отделно "инвалидни".
    Безплатно медицинско обслужване, безплатно образование, тези домове за деца "без родители", щетите от престъпленията и издръжката им в затворите. Свързаните с тези престъпления разходи по полиция, прокуратура, съд. Опустошеното дребно селско стопанство. Имиджа, който ни изгражда тази пасмина в Европа и заради която ни отрязоха от Шенген. Така, като финансова равностойност циганите ни излизат едни 10МЛРД. ГОДИШНО.

    Затова и т.нар. "медии" на т.нар. "международна общност" са толкова загрижени за "правата" им У НАС, че бяха първа грижа, чак и на Килърито. Сега пък папата щял да идва за тях. Защото са много загрижени, да ни би ако българският народ отхвърли това бреме от врата си, да отложи окончателното си унищожение и виж пак оцелял. Затова и не ни пускат в Шенген, щото ромите ще се разбягат по Европа и виж сме си взели малко въздух.
  • 4 миш

    37 5 Отговор
    Цяла година пишете за рушветите за 1000 лева,а за тия по милион няма да мъцате нищо.
  • 5 Alpha_Lone_Wolf

    34 2 Отговор
    Добро утро България!!! И не само, че се искат пари от здравите цигани, ами от наистина болните и нуждаещи се от телк българи.
    Болен, здрав трябва да си плащаш, естествено за болните е наполовина!
  • 6 Jack Bauer

    26 0 Отговор

    До коментар #2 от "Перър":

    Но да изпратят и циганите и докторите взели рушвета!
  • 7 НАТО ВЕЦ

    21 2 Отговор
    Ще успее ли ловешкият ТЕЛК да замаже министерските осIранIя?!
  • 8 ТОШО ДЕБЕЛАКА

    21 1 Отговор
    Няма да я чета новината, щото не е новина за мен .
    Знае се че едните дават рушшшшвети другите ги взимат , е : КОЙ Е КОРУМПИРАНИЯТ?????????.
    Ми така е в цялата държава , всичко е ШМЕНТИ КАПЕЛИ .
    ВСЕКИ Е ГРЕШНИК НО АЗ НЕ , ХА ХА ХА ХИ ХИ ОХХХХХ БОЖЕЕЕЕ
    За далавера и корупция са нужни най малко две страни , имате ги .
    с подпис: КОРУМПИРЧИК
  • 9 Коментар📝

    16 1 Отговор
    Каде си Прибрах Аз Големата Сопа па като ги Хвана Тия Комисий Шефове на Комисий Докторчета Мафиотски па Въртииий ИЗМЕТ ДОЛНА
  • 10 о паа

    9 4 Отговор
    Циганите са виновни сама за циганиите си, не и за престъпленията на тези, които ги използват за своите интереси. И, притрябвал им е на циганите папата колкото на куче синджир, това пак е шмекерия на някой техен "доброжелател". п.п. Напомням, че циганин не е порода, а начин на живот, ромите да не се засягат.

    Коментиран от #22

  • 11 дискреминиарн

    29 1 Отговор
    И в Ботевград е така 90% от махалата която никак не е малка са инвалиди и като се почне инвалидни винетки, отделно помощи детски и многобройните други бонуси, неплащане на сметки.. После защо няма интеграция. Данъкоплатците издържаме една многобройна развъждаща се сган. ДИСКРЕМИНИРАНИ СА БЪЛГАРИТЕ, А НЕ ЦИГАНИТЕ!

    Коментиран от #13

  • 12 Петър

    23 0 Отговор

    До коментар #1 от "балама":

    В град Луковит, Ловешка област циганите от децата до възрастните са с ТЕЛК за асматици и всички от една и съща лекарка в Плевен. Ама там не пипат.
  • 13 НАТО ВЕЦ

    10 2 Отговор

    До коментар #11 от "дискреминиарн":

    Съгласявайки се с теб, ще попитам: Нима до момента никой не е знаел къде, как и на кого се дава, за да се стига до това положение?! Понеже се осраха на високо ниво, управляващите и мекеретата им решиха, че ще ни замажат очите, хвърляйки на "вълците" треторазрядни "бушони". Това не е правова държава. Не може да се слага всичко под един знаменател, щото така ни оттърва. Който си върши работата съгласно закона, трябва да е спокоен, а не да чака, кога на някой ще му се накриви шапката и да го смачка. Който пък престъпва закона, трябва да се наказва моментално, а не да го държим, прибирайки процент и когато се осерем, да се обършем с него.

    Коментиран от #14, #15

  • 14 дискреминиарн

    9 0 Отговор

    До коментар #13 от "НАТО ВЕЦ":

    Аз също съм съгласен с вас, така е, рибата мирише от към главата. Трябва да има строги закони, който да могат да решават проблемите кардинално. В момента законите са такива, че винаги се намира вратичка, която най често пак е подкуп, трябва ново мислене трябва хората да не подминават тези така болезнени вече проблеми с лека ръка. За конкретния случай поне според мен трябва да им бъдат отнети лекарските права на докторите, а не да се разминат с глоба/подкуп и да продължават в същия дух, така и другите "телкаджии" да могат да си вземат поука.

    Коментиран от #24

  • 15 скъперника

    4 2 Отговор

    До коментар #13 от "НАТО ВЕЦ":

    Какво означава "управляващи" бе дургар, това не е ли обобщение, под общ знаменател, по твоему, а? И, нима ти не си знаел дсега кои са бандитите в държавата, за техните поразии, че продължаваш да се правиш на улав и да обвиняваш почтени хора за чужди грехове. Гиди мискинин с мискинин.

    Коментиран от #16

  • 16 НАТО ВЕЦ

    4 2 Отговор

    До коментар #15 от "скъперника":

    Другарю тъпанар, не мага да изредя по именно всички управлявали ни от 1989г и управлявящи ни в момента, за удовлетворя "желанието" ти за конкретност. Най-малкото, пространството за постване е ограничено. Искам да ти кажа само, че не е "виновен Орешарски".

    Коментиран от #17

  • 17 Нато вива

    2 6 Отговор

    До коментар #16 от "НАТО ВЕЦ":

    За Орешарски си е така, не е виновен, че ядеше незаслужено от баницата и оцапа колкото можа. Но като не можеш да отделиш зърното от плявата, бълхата от юргана, оди на бабината си, тъпанар с тъпанарина.

    Коментиран от #19

  • 18 България това съм АЗ

    13 0 Отговор
    Лошото в случая е , че това е държавна политика да дондуркаме тоя етнос , който един ден не е дал нищо за държава.
    Плащаме и на педофили от които раждат 13 годишни деца ,на които им плащаме детски на детските.
    Е иди кажи , че държавата не помага!
  • 19 НАТО ВЕЦ

    4 3 Отговор

    До коментар #17 от "Нато вива":

    Ти, понеже си интеЛЕКт, не видя че при Орешарски бизнесът живна. После се върнаха любимците ти и настана СТЪЛБилност. Може да не отделям "бълхата" от "юргана", но за разлика от гении, като теб, не паля "юргана" заради "бълхата". И отимайки на "бабината си" ти пожелавам много ЗДРАВе на "дедовият ми".
  • 20 мислещ

    15 0 Отговор
    СЕГА ДА ВЪРНАТ ПАРИТЕ
  • 21 Bubbles

    15 0 Отговор
    Толко ли няма кой да ги подбере с тоягата та да ги направи истински инвалиди?
  • 22 Учуден

    7 0 Отговор

    До коментар #10 от "о паа":

    Цитирам:"... циганин не е порода, а начин на живот, ромите да не се засягат.". Бе що не обясниш защо този начин на живот е именно ЦИГАНИН, а не арменец или каракачанин примерно??? А кой ще се обиди...ами ако щат и ромовете, и коняците да се обидят!!!
  • 23 Ганчо

    11 0 Отговор
    В Окръжната болница в Ловеч повече от половината персонал са си уредили ТЕЛК - ове и никой нормален човек не се лекува там.
  • 24 Коректор

    1 2 Отговор

    До коментар #14 от "дискреминиарн":

    Никнеймът ти е с грешка - "дискриминиран" ! 😀
  • 25 незнайко

    4 0 Отговор
    Всичко може да се реши за 6 месеца ! Всички които имат телк на възраст под 70 години на нов контролен преглед !!! Сега изследванията се правят бързо ако се има желание !!! Бързо отсяване на измамниците и готово !!!
  • 26 Дедо1

    0 0 Отговор
    И язе сам за телко---ка се наям едно убаво ми става много тежжко и ма избива на спанйе.Не съм ром,ама ако требе,ке станем
  • 27 гост

    2 0 Отговор
    Да дойдат и в Сливен.Ще останат очаровани.
  • 28 И той е човек

    1 0 Отговор
    Сигурно и премиерът се е сдобил с ТЕЛК-ово решение.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове