Last news in Fakti

9 Февруари, 2019 20:06 66 826 63

Куката водил свирепа улична война със "слепите" цигани с тузарските коли

  • камен-
  • куката-
  • цигани-
  • долни дъбник

Конфликтът между Камен Балбузанов и циганите от Долни Дъбник стартирал през пролетта на 2011 г.

Плевенският гангстер Камен Балбузанов-Куката е водил свирепа улична война с ромския клан Маринови от Долни Дъбник, който стана жива емблема на далаверите с ТЕЛК, въртящи се в цяла България и изсмукващи стотици милиони левове от бюджета.

Източници на "Уикенд“ от плевенския ъндърграунд разкриха, че братята Горан и Станьо, които шофират тузарски мерцедеси за стотици хиляди левове, макар да се водят слепи като смокове по документи, са били обект на засилен мутренски интерес от страна на Куката.

Конфликтът между Камен Балбузанов и циганите от Долни Дъбник стартирал през пролетта на 2011 г., когато братята започнали да демонстрират публично богатството си из Плевен и региона, шофирайки последни модели мерцедеси.

"Куката бързо научи с какво се занимават циганите от клана Маринови – с телефонни измами в особено големи размери. Майката на ромите Горан и Станьо е прочутата менте врачка Иванка Маринова, която беше осъдена за измами чрез разваляне на магии, от които е прибрала над 5 милиона лева.

Преди още властите да се усетят за измамите на циганите от Долни Дъбник, Камен Куката вече беше съставил план как да им прибере престъпното богатство“, спомнят си запознати с историята. Според думите им, с помощта на местен прокурор, Балбузанов опитал да притисне циганите да му платят рекет от 150 000 лева. Срещу тази сума Куката и приятелят му прокурор щели да да си затворят очите за криминалните деяния на мургавите измамници от Долни Дъбник.

"Братята Горан и Станьо водеха преговорите с Камен Куката и прокурора, които обаче не завършиха с някакъв конкрeтен резултат. Циганите обещали да помислят за парите, но след това се покрили. Затова Куката им подпали два автомобила – Мерцедес и Ауди“, спомнят си представители на плевенския ъндърграунд.

Ромският клан Маринови от Долни Дъбник обаче оказал неочакван отпор на рекета на Камен Куката. Таткото на слепите по документи братя Горан и Станьо – Иван Маринов, потърсил услугите на ромския тартор Методи Петков, който контролирал огромна тумба мургави биячи от съседното село Буковлък. Според мълвата в ъндърграунда, Методи Петков, познат и като Мето Циганина, прибрал 50 000 лева от семейството на мнимите слепци, за да се справи с Куката.

Така на 26 август 2011 г. тумба цигани, предвождани от Методи Петков, нахлуват с брадви и железни пръти в заведението на Камен Балбузанов "Канапе“ в центъра на Плевен. Мургавите агресори нанасят свиреп побой над Камен Куката и няколко човека от обкръжението му и потрошават почти целия бар. За да спаси началника си от по-тежки поражения, охранителят му Явор стреля с пистолет срещу циганите и ранява двама от тях.

Пристигналите минути по-късно десетки полицаи арестуват пребития малко по-рано Камен Балбузанов и двама от хората му, както и петима цигани от Буковлък. В обясненията си пред полицията, нито циганите, нито Камен Куката разкриват истинската причина за кървавото меле в "Канапе“. Ромите твърдят, че Балбузанов пребил техен човек дни по-рано, а Куката настоява, че бил нападнат, тъй като не разрешавал на цигани да пристъват в помпозния му бар.

"След като конфликта ескалира, циганите от Долни Дъбник все пак се споразумяха с Камен Куката и май му съдействаха да придобие чрез подправени документи и измама земеделска земя край Плевенско. Въпреки това обаче местната прокуратура погна клана Маринови за измами и пране на пари“, разказват историята представители на местния ъндърграунд. След продължително разследване обвинителният акт срещу ромската фамилия от Долни Дъбник е внесен в Окръжния съд в Плевен от прокуратурата през август 2015 г. Според държавното обвинение в периода 2009 г. – декември 2013 г. Маринови са получили, използвали и прикрили произхода на 3 523 934.58 лв., за които знаели, че са придобити от майката Иванка чрез измама. Прочутата мургава врачка бе осъдена на 8 години затвор и вече изтърпява присъдата си в Сливенския затвор. Останалите членове на фамилията – бащата Иван, братята "слепци“ Горан и Станьо и сестра им Елисавета, също са с осъдителни присъди за пране на пари, а от КОНПИ вече са отнели от семейството 4 кила злато и три тузарски возила на обща стойност близо половин милион лева. Братята обаче продължават да обитават мраморните си палати в Долни Дъбник и да демонстрират охолен начин на живот, докато очакват решението на последната съдебна инстанция по делото срещу тях за пране на пари.

Що се отнася до техния душманин Камен Балбузнов, той се намира в ареста от година и половина, след като през пролетта на 2017 г. бе арестуван в Плевен и обвинен като тартор на организирана банда, изнудвала търговци и бизнесмени да сключват договори с негова охранителна фирма. Заедно с Куката бяха закопчани дясната му ръка Иво Бокса, прокурора Димитър Захариев, както и служител от "Съдебна охрана“ – Плевен. Според мълвата, която се носи в Плевен, сред защитените свидетели срещу Камен Куката са и братята от Долни Дъбник Станьо и Горан Маринови.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Batushka

    46 5 Отговор
    ХАХАХАХАХ....

    Коментиран от #4

  • 2 Защо бе

    115 4 Отговор
    списуващата не кажеш, че Публикувано във факти.бг: ромския клан Маринови от Долни Дъбник, който стана жива емблема на далаверите с ТЕЛК - в същност си е осигурил съдебно решение, нареждащо на ТЕЛК Плевен да издаде на боклуците тези решения, след като ТЕЛК им е отказал и НЕЛК е потвърдил решението. Стига "сензации". Айде па и малко ФАКТИ. Иначе голям прас, че едни боклуци с протекции отгоре се трепали с други подобни боклуци.
  • 3 Бесен Язовец

    302 12 Отговор
    Добре аре, Камен са го затворили, но защо циганите са още на свобода !?

    Коментиран от #25, #30, #58

  • 4 660

    148 1 Отговор

    До коментар #1 от "Batushka":

    Все пак това е много по-интересно от "София ден и нощ" , "Две капки" и др олигофрения, същевремно е и трагично, единият забогатял от имотни измами, циганите от ало измами / тоест мерцедесите са купени с пари на пенсионери/ , прокурор и др. длъжностни лица има замесени
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Рени

    92 3 Отговор
    И това на снимката не е Куката ...........ало журналята свери си часовника !!!!!!

    Коментиран от #39

  • 7 Антон

    121 6 Отговор
    Държавата ни циганска, мафиототе ни цигани, изкарват пари с циганско врачуване, другия циганин ама със светла кожа решил че по-голем циганин от него не може да има и его резултата
  • 8 гост

    28 7 Отговор
    Куката не е ли излязъл отдавна?Или някой да знае нещо по въпроса?
  • 9 Ventura

    90 3 Отговор
    Хайде НПОтата, къде сте, да защитите братятя роми? Или чакате нареждане от богопомазания?
    Булгария за българите!!!
    Модератори трийте!
  • 10 бсфн

    102 1 Отговор
    ако имаме правителство,прокуратура и съд тези цигани трябва да са в затвора докато не върнат парите на бюджета защото има пенсионери инвалиди и нищо не получават освен полагащата им се за придобит трудов стаж пенсия,а на циганите срещу 10год. трудов стаж и няколко чаавета и дават пенсия
  • 11 електорална 1

    127 3 Отговор
    Много лошо говори това за Бойко и държавата му. Една мутра води война със "слепи" цигани, а държавата не. Да кажем, че държавата вече ще затегне контрола за фалшивите телкове, какво ще стане с досега раздадените. Пак ли ще продължим да им плащаме всички ние от мизерните си заплати?
  • 12 Григор

    36 1 Отговор
    А тоо в дясно на снимката кой е бе Марийче

    Коментиран от #24

  • 13 Scout for funn

    14 5 Отговор
    И все пак е хубаво че са от правилната страна на решетките
  • 14 Бай Иван

    57 1 Отговор
    Чакай бе . Първо прокурора е вън отдавна . Второ канапе не е на Камен . Негов е рт Веселата къща . Абе от къде ги намирате тея информатори
  • 15 Не вдявам

    69 0 Отговор
    Е то какво излиза, първо единия чрез помощник от държавата ги рекитира и после и ромите му го слагат пак с връзки с държавен служител. А къде е държавата, за кой работи?
  • 16 Чичо Сам

    41 1 Отговор
    Само дето това на снимката не е Камен-куката , а Георги Петков-Дачи.(враг на Камен-Куката).
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 случаен

    36 2 Отговор
    Биха ли разровили ''разследващите'' дали синчето на Захариев не е твърде близичко до наркоразпространението? Ако не е се извинявам най-вежливо!
  • 19 Ганю Ганев

    46 2 Отговор
    Няма държава, всичко е на самотек
  • 20 Бошмен

    6 18 Отговор
    Ама че кеф нацепили на куки Мики българи канчетата боклуци една хубава новина да чуя
  • 21 Ганю Ганев

    68 2 Отговор
    Боко премиера си бачка по европроектите, бандитите си продават дрогата, циганите си вземат помощите и така- това е България.
  • 22 смешко

    41 2 Отговор
    Първо този на снимката е Дачи. Второ Канапе не е на куката ,сверявайте си инфото,че ставате смешни. И от край време се знае къде и с кой си въртят парите и далаверите в Плевен.
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Герасим

    41 1 Отговор
    Джамбазки патриоте, къде се изпокри, палати щеше да събаряш
  • 27 Смях до скъсване

    40 3 Отговор
    Слепи като смокове -много голям хит Смока не е сляп ,слепока е сляп

    Коментиран от #36

  • 28 Европейско бъдеще на България

    33 1 Отговор
    ТОТАЛЕН РАЗПАД
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Завеждащ 2 хирургия д-р. Т.о.ш.и.б.и.я.н

    38 0 Отговор

    До коментар #3 от "Бесен Язовец":

    Щото трябва да тормозят крадат и убиват българите затва са на свобода щот полит шаиката иска да ни изтреби ама без да разбираме от къде идват поръченията за това
  • 31 Къв е тоя уе

    23 3 Отговор
    Това не е Балбузанов. Този е малко по релефен. А онзи куката е свиня. Прасе. Мазен. И той е в затвора. Няма право на телефони. Там в затвора ги учат как да работят. Там има център за обучение. Идват хора да им пеят. Попове да ги ръсят с орина за късмет и прочистване на душата. Но в Кайлъка гората малко по нагоре от хотел Кайлъка извън затвора де. До язовирите съм чувал че там се шлаят мечки. И то свободни. Незнам дали е вярно. Досега не съм виждал мечка но по голяма мечка от Куката не съм виждал. Аз се чудя как това Ламборгини Авентадор му е издържало на килограмите на този мазник.
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Дончо

    41 1 Отговор
    Няма шанс да се оправи тая държава. Щом прокурор участва в изнудване ясна е работата. За ония е нормално но това е прокурор. Време е за емиграция. Тук законите важат за тия дето нямат пари.
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 123

    20 2 Отговор
    И какво, един бандит искал да ограби други бандити.
  • 36 Айде бе

    8 1 Отговор

    До коментар #27 от "Смях до скъсване":

    И как реши, че слепока е сляп? И на умен се правиш даже... Аман от необразовани критици.
  • 37 сноу

    24 1 Отговор
    Българина,както добре се знае от историята е подъл ,завистлив и продажен. Това добре са го осъзнали мангасарите и го връткат с всички възможни и абсурдни тарикатлъци.Още през соца главно с тяхно участие държавата започна да загнива от корупция,далавери ,кражби а в сегашно време е в разцвета си.Няма по безскрупулно и коварно същество от цигуяка.То разяжда по безпощадно и от рак, дори добре структурирани общества като Германия.Скоро хванаха в няколко големи града там добре спретната циганска организация осмукала милиарди за помощи,друга за шьоф.книжки,после друга начело с румънски мангасари награбили над 50000 велосипеда и още ,и още ...Политиците баламосват народа с някакви чов.права, но избягват да споменат, че цигуяка първо тяхната гуша натъпква и после граби на воля.Това е тактическо упражнение ,което са усвоили до перфектност.,
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Чачо

    10 0 Отговор

    До коментар #6 от "Рени":

    Този на снимката е обвиняем за покушението срещу Куката. Дачи .
  • 40 тошко

    21 0 Отговор
    За тия трудов лагер и конфискация на коли и имоти
  • 41 Христос

    13 10 Отговор
    Гледам, че на някой "умни" коментатори пак Бойко им е виновен, да си спомнят как по времето на БСП всякакви мутри отвличаха и режеха пръсти и други биологични дадености на всякакви хора с повечко пари и да не се правят на ментори!!

    Коментиран от #42

  • 42 Киро

    11 4 Отговор

    До коментар #41 от "Христос":

    Тогава бойко командваше парада.Сега пак но се крие зад политиката

    Коментиран от #51

  • 43 734

    3 3 Отговор
    Този на снимката е бат Бойко на младини.
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Бай Иван

    2 1 Отговор

    До коментар #44 от "Toko":

    Незнам какъв ти е бил коментара щом е изтрит но за да остане трябва в него да упоменеш колко велик репортер е Марийка и че е най добрата и няма да бъде премахнат
  • 46 Drew

    3 0 Отговор

    До коментар #44 от "Toko":

    Само за пари каде влизат и излизат продажна България няма оправия и правителството една мафиотска тумба кой колко и как да краде повече
  • 47 Δωρεάν

    1 0 Отговор

    До коментар #44 от "Toko":

    😁 а така
  • 48 Голям прос

    4 0 Отговор
    Лесно може да ги оправи държавата всички тия мафиоти, но знаете откъде трябва да започне. А тя не ще
  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 ДъртМарафунгел

    7 1 Отговор
    Да вземем да си внесем китайски прокурори,индонезийски полицаи-и може да потръгне на България с престъпността.
  • 51 Да ама

    1 0 Отговор

    До коментар #42 от "Киро":

    После всичко спря и Румбите чак се изненадаха яко.Така,че незнам как точно Бойко ги е командвал.Помним.
  • 52 щангата

    8 0 Отговор
    къде е вожда на хелзинския комитет и за това ли утре ще се показва по телевизията да защитава такива цигани защото мангала само етноса си защитава,трябва да го изключат от комитета да назначат друг безпристрастен като г-жа МАНОЛОВА защитаваща всички
  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Рени

    3 0 Отговор

    До коментар #53 от "Пора":

    Скоро ще изчезнат споко , за всичко си идва времето ! Ало мазната журналя оправи си статията Мъ !
  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Български По Хелзинкски Комитет

    3 2 Отговор
    Видяхте ли сега,че българите са пресъпници,а не ромите.
  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Сводника

    3 0 Отговор

    До коментар #3 от "Бесен Язовец":

    Имат повече пари от Камен и си плащат дето трябва ,ей затова
  • 59 А Деян Топалски къде е?

    0 0 Отговор
    ТОЯ СВОДНИК ДЕЯН ТОПАЛСКИ И ТОЙ БЕШЕ В СХЕМАТА С КУКАТА? ЩО ЗА НЕГО НИЩО?
    СЕГА БИЛ ПОД ДОМАШЕН АРЕСТ?
  • 60 мила томова

    2 0 Отговор
    Сапуни мръсни, на площада с колове да ги...
  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Спас+

    3 0 Отговор
    Нещо не е наред. ТЕЛК и НЕЛК отказват на мангасите решение, че са слепи, а съдът постановява че са. Тези съдии на какво се позовават? На думите на родата в махалата? Или имат втора специалност офталмология? А може би трябва пак да се разрязват ябълките в съдебната система, ей така за проверка-дали не са червиви/с пари/.
  • 63 Красимир Ловешки

    4 1 Отговор
    Камен Балбузанов -Куката е страхотен мъжкар и жалко ,че нямам такъв приятел като него ,защото от това ,което чета за него и както го виждам да изглежда на вид с право смятам ,че става въпрос за един истински смел българин ,един от малкото ,който не се плаши и стряска от свръх-наглите ,коварни ,кръвожадни индо-роми ,които грабят ,оскверняват ,пребиват и избиват българите и само малцина са смелите българи като Камен Куката от Плевен ,които имат смелостта и безстрашието да се опълчат на индо-циганите.Самото обстоятелство ,че той има решителността да се опълчва и пребива индо-роми го оневинява в очите ми са прегрешенията пред пред закона за други неща.Дано да го оправдаят и не след дълго да се прибере при семейството си!