Last news in Fakti

17 Февруари, 2019 20:31 5 061 7

Следовател: "Слепите" братя от Долни Дъбник искаха телевизор в килията си (ВИДЕО)

  • долни дъбник-
  • слепи братя-
  • следовател

Подозират Станьо и Горан за предизвикана верижна катастрофа миналата пролет

Братята Станьо Маринов и Горан Станев от Долни Дъбник, които по документи са слепи като къртици, са искали телевизор в килията си при техен арест преди пет години.

Абсурдната история разказа пред TrafficNews.bg бившият следовател в полицията в Плевен Веселин Плачков, който в момента е адвокат. Той реагира с гневен коментар във Фейсбук след като екипът ни разкри как двамата братя шофират скъпи и мощни коли, въпреки че според ТЕЛК са слепи и са със 100 % загубена трудоспособност.

В момента случаят се разследва от прокуратурата и полицията, а нова експертиза в столичната Александровска болница ще покаже какви проблеми със зрението имат Горан и Станьо, които заедно с родителите си имат стари присъди за пране на пари.

„Като изгледах репортажа на TrafficNews сетих, че тези братя ги познавам. Когато те бяха задържани по делото за пране на пари, всички мои колеги следователи недоумяваха как така слепи хора искат телевизор в килията си”, разказа Плачков.

Бившият следовател се възмущава, че хора, които наистина са инвалиди, не получават документ от ТЕЛК, докато измамници като Горан и Станьо се сдобиват с помощи. Плачков дава и конкретен пример с негов близък.

„Бащата на моята съпруга беше с инсулт. 13 години и половина лежа на легло. Той не можеше да става, не можеше да се храни. Бяхме наели една жена да се грижи за него. И не му даваха 100 % инвалидност”, разказва бившият следовател. В същото време познавал човек от град Искър, който се водел със 100% загубена трудоспособност, но ходел да копае царевица.

Според настоящия адвокат, който е баща на нашумелия актьор Веселин Плачков (Апостола във филма „Дякон Левски”), случаи като този с братята Горан и Станьо убиват вярата в справедливостта на българите като общество.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Tervel bitcoin

    45 2 Отговор
    Няма друга такава държава
  • 2 Филм

    11 1 Отговор
    Да гледат войната на таралежите.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 ванката

    14 0 Отговор
    а защо тогава не са го повдигнали този въпрос възмутилите се???
  • 5 Темидец

    13 0 Отговор
    Да не им се отнемат помощите,а просто по най-хуманен медицински начин да им се причини ТЕЛКА за който получават тези помощи!
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 стоян

    6 0 Отговор
    В документален филм за Американското здравеопазване показваха точно такива измамници на ТЕЛК , как ги хващат в измами. Агенти на процент от измамата ги заснимат с камери и ги предават на властите и от това печелят агентите