5 Юли, 2019 15:35 3 790 3

Откриха антични монети и оръжие в Левски

  • антични монети-
  • оръжие-
  • левски

Предстои назначаване на експертиза за културно-историческата стойност на антиките

Откриха антични монети и оръжие в Левски - 1

Откриха антични монети и оръжие в частен дом в град Левски. Това съобщиха от ОД МВР – Плевен На 4 юли служители на сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ и специализирани полицейски сили при ОДМВР - Плевен са извършили претърсване на адрес в град Левски.

В имота на 55-годишен са намерили 11 монети с различни изображения по тях и големина, 29 стъклени ампули с надпис "Морфин", газов пистолет 9 мм без разрешително и премахната предпазна муфа. Полицаите са иззели старинните монети, ампулите и оръжието.

Предстои назначаване на експертиза за културно-историческата стойност на антиките, балистична експертиза на оръжието, както и лабораторен анализ на съдържанието на ампулите. Притежателят на незаконния арсенал е задържан за срок до 24 часа по Закона за МВР.

По случая продължават работа разследващ полицай и екип на ОДМВР – Плевен под ръководството на окръжен прокурор при ОП - Плевен.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 зики

    9 0 Отговор
    в ТЪРГОВИЩЕ требва незабавна проверка собственик на заложна кащта ЛИХВАРИН конбина с човек от полицията изнася КУЛТУРНО ИСТОРИЧЕСКИ ПРЕДМЕТИ ЗА ТУРЦИЯ ОТ МУЗЕЙА СА ИЗНЕСЕНИ ДОСТА ИТОРИЧЕСКИ ЦЕНИ ПРЕДМЕТИ И ЗАМЕНЕНИ С ДУБЛИКАТИ
  • 2 Говедопросто

    5 0 Отговор
    ако това са "монетите", не само че нямат никаква културно –историческа стойност, ами и никаква парична, защото са изтъркани тенекийки от турския период...Чудно кой заплаща цялата тази "акция", която ще се окаже поредната абсолютно безсмислена..а ахчетата около турската тенекия, са аналогови на сегашната 1 ст в Римската империя и на черния пазар "вървят" между 50 ст и 1 лв в зависимост от качеството..така че цялата тази "купчина" от монети струва 20–25 лв, а има назначен разследващ полицай, цял екип на ОДМВР и окръжен прокурор! На всички тези надника им е над 50 лв..Ще "разследват" и "експертизират" случая минимум 3 месеца... и кой плаща?..после що пенсиите на болшинството били ниски..

    Коментиран от #3

  • 3 Orthodox

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "Говедопросто":

    Монетите на снимката определено не са тези, за които е писана статията, защото там става дума за 11 броя, а на снимката са доста повече. А че заснетите са малоценни тенекийки от османския период - това е факт.