Last news in Fakti

16 Февруари, 2020 15:56 9 712 43

Първо във ФАКТИ: Божков е под домашен арест в ОАЕ

  • васил божков-
  • оае-
  • домашен арест

Посланик Богдан Коларов отправи спешно запитване към властите относно изнесената информация

Първо във ФАКТИ: Божков е под домашен арест в ОАЕ - 1
Снимка: БГНЕС

Бизнесменът Васил Божков е освободен от ареста и пуснат под домашен арест, научи ФАКТИ от свои достоверни източници.

По-рано днес стана ясно, че той е освободен от центъра за задържане в Абу Даби и са намира в Дубай.

Към бизнecмeнa имa пoвдигнaти oт бългaрcкaтa прoкурaтурa oбщo 11 oбвинeния, в тoвa чиcлo - зa ръкoвoдeнe нa прecтъпнa групa, зa изнудвaнe, зa oпит зa пoдкуп нa длъжнocтнo лицe, зa пoдбудитeлcтвo към прecтъплeния пo cлужбa, зa търгoвия c влияниe, държaнe и oтчуждaвaнe нa културнo-иcтoричecки цeннocти, кoитo нe ca рeгиcтрирaни пo нaдлeжния рeд. В oтдeлнo дocъдeбнo прoизвoдcтвo ce вoди рaзcлeдвaнe cрeщу нeгo зa принудa, убийcтвa и изнacилвaния.

Междувременно от Министерство на външните работи съобщиха, че България не е уведомявана официално от Обединените арабски емирства Васил Божков да е освобождаван от ареста. Посланик Богдан Коларов отправи спешно запитване към властите относно изнесената информация.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Игор

    65 5 Отговор
    Некви тайни агенти от Факти дебнат из Дубай

    Коментиран от #3

  • 2 Бошков

    43 4 Отговор
    Ще прескоча до Ермитажа да го разгледам. Ако ми хареса ще го купя да си живея в него.
  • 3 Френдо

    36 4 Отговор

    До коментар #1 от "Игор":

    Една жена казала, че друга казала голям смях! А иначе с Васето си пушваме, пийваме и хапваме на корем.
  • 4 Божков 💀

    36 9 Отговор
    Яжте ми х.я

    Коментиран от #19

  • 5 без име

    61 7 Отговор
    На какво основание Божков да е бил арестуван,освобождаван и пр. в ОАЕ,след като по думите на прокуратурата е имало само европейска заповед за арестуване?! Следващото ,което е...отново по думите на прокуратурата,че били подготвили 200 страници обвинителни актове ,които се превеждали все още (поне до вчера) на арабски и които щели да ги изпратят в ОАЕ и на тази база да поискат екстрадацията на Божков! До днешна дата в ОАЕ няма искане от българска страна за арестуване на Божков. Защо тогава ония да го арестуват ?

    Коментиран от #17

  • 6 АТИЛА

    56 12 Отговор
    Каскет Гешев и ти тиква пътници сте!!! МИЛОСТ НИКАКВА!!! СМЪРТ! КАЗАХ!!!
  • 7 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    52 10 Отговор
    само се чудя ВАСИЛ КРУМОВ БОЖКОВ ще отстреля направо крадеца ТИКВА и машата му ГЕШЕВ или ще ги дере с кремък и реже парче по парче. Финала е близо.

    Коментиран от #8

  • 8 От групата

    21 21 Отговор

    До коментар #7 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Наспа ли се бе, тикво козлодуйска, че има да се изказваш до утре сутрин?
  • 9 Къв дом?

    28 7 Отговор
    Още малко ще кажете че има дубайско гражданство. И че е гражданин на Дубай. И какво излиза че Божков никога няма да се върне в България и че всичко му е запорирано в България и че ще си живее охолен живот с откраднатите пари на народа с помощта на НАП. Защо още НАП съществува. НАЛИ ВИ КАЗАХ ЧЕ НАП ТРЯБВА ДА ФАЛИРА! КАКВО ОЩЕ ГО ДЪРЖИТЕ ТОВА НЕЩО! Ясно ще търся другаде извън България да живея. България се затрива. Няма бъдеще.

    Коментиран от #11

  • 10 Иван

    44 6 Отговор
    Защо 2016 упеавляващите от Герб допускат Божков до 2020г, да не бъде проверяван, колко пари внася в хазната, и изведнъж след 4 години, станаха най загрижените за държавата. А преди тва къде блееха от 2016до2020 Герберите са на власт. Тва е все едно, аз да съм собственик на магазин и 4 години, да не се интересувам колко оборот постъпва, за ден в касата. Но видиш ли да ми просветне чак след 4години.Плюс тва защо не арестуваха Божков, когато Борисов размахваше доклада с големите доказателства от експертно ниво, ами чакаха и след 3дни Божков се усети и избяга? Политиците ли ни са охлюви бавняри или всичко тва е театър?

    Коментиран от #25, #37

  • 11 Последния софиянец

    38 3 Отговор

    До коментар #9 от "Къв дом?":

    НАП трябва да тормози нас от малкия бизнес. По безопасно е.
  • 12 АТИЛА

    44 3 Отговор
    Журналистката Миролюба Бенатова публикува във фейсбук че още 2002 г.Борисов като гл.секретар на МВР е опитал да вземе бизнеса на Божков, така както по него време притисна Славчо Христов да прехвърли СИбанк на приятелката му Цветелина Бориславова. На Бенатова може да се вярва защото тогава бе придворна журналистка на Борисов който я канеше в дома си да опипва мускулите му. Та тогава Борисов не е успял да заграби бизнеса на Божков защото тогава той бе член на бизнес клуб "Възраждане" и колегите му го защитиха. Но както пише Бенатова ,Борисов забавя но не забравя и сега уж по нареждане на партньорски служби заграбва капиталите на Божков. Но както пише тя и Божков не забравя никога. Епилога предстои
  • 13 Зайко Байко многознайко

    47 6 Отговор
    Нека отстрелът да започне сега! Тиквоций Едно, Каскета и Цеките да удесеторят гавазите си! Щом руснаците са взели нещата в свои ръце да пазят Черепа, у нас ще играят казачок или ще вземат новичок!?!

    Коментиран от #14

  • 14 АТИЛА

    31 10 Отговор

    До коментар #13 от "Зайко Байко многознайко":

    ГEРБ-ГРOБ е истинския наследник на терoриститe от БКП! 75% от ИБ на ГЕРБ са кoмунисти,тоест терoристи!!! Скоро улиците на страната ще бъдат залети от oтрязaни ГEЙбeрастки крaтуни!!! Искам да убияя единствения ГEЙбeрaстки трoл тук!!! СМЪРT !!! КAЗAХ !!!

    Коментиран от #23

  • 15 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    33 13 Отговор
    Господин БОЖКОВ не ги убивай бавно тези крадци Пеевски,Борисов и машата им Гешев. Молим печи ги на шиш режи ги къс по къс и ги обеси на вътрешностите им да е за урок занапред на всички крадци които опоскват страната като термити.
  • 16 Запада е ислямски

    32 12 Отговор
    Що никой не казва нищо на Пеевски щото е с Доган.А що никой не казва нищо на Доган щото ако каже за 24 часа ставаме част от Турция.Сащ ще ни защитят колкото и Гърция в кипърската криза.

    Коментиран от #39

  • 17 Стоян

    14 2 Отговор

    До коментар #5 от "без име":

    Дали ако си ти и има заповед за задържане ще те пуснат под домашен арест най-вероятна в Бурдж ал-Араб

    Коментиран от #21

  • 18 Гон

    19 2 Отговор
    Мога да му осигуря един калъф за контрабас.
  • 19 🖕 🖕 🖕 🖕 🖕 🖕 🖕 🖕

    8 4 Отговор

    До коментар #4 от "Божков 💀":

    Да си ги гушкаш,почвай ги
  • 20 Лелее

    24 4 Отговор
    ОАЕ не “уведомили “ шофьора на Мето , че пускат Божков ?
    Ооо лично принцът се “извинява “ , забравил бил .....
  • 21 без име

    26 5 Отговор

    До коментар #17 от "Стоян":

    Но то няма заповед за задържането му в ОАЕ,по думите на прокуратурата де.Защо изобщо ще е бил задържан и освобождаван,след като няма такава заповед от българска страна? Което говори,че Божков изобщо не е бил задържан....а тук в нашите медии всичко е лъжа.

    Коментиран от #35

  • 22 pepy

    31 3 Отговор
    Като последно - арестуван, освободен или никой не знае...
  • 23 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    22 7 Отговор

    До коментар #14 от "АТИЛА":

    Господин АТИЛА много те уважавам и ценя мнението ти но мисля тук няма и един ГЕРБерски трол който да убиеш всички са се скрили и не смеят да се покажат
  • 24 Добре че не е в затвора

    17 3 Отговор
    По-лесно щеше да се плати да го елиминират нека им Боклуци мръсни Дано той да успее първи !!!
  • 25 До иван

    19 3 Отговор

    До коментар #10 от "Иван":

    Ами покровителствали са го през тези 4г. Нещо, като аферата с КТБ над 4месеца имаше злоупотреби с милиони в тази банка и ДАНС си трайкаха. А прокуратурата (виж ги какви са умници) започнаха да претърсват банката, вместо да задържат на същия ден Цветан Василев и ония се осети и избяга. Изобщо България е много забавна държава.

    Коментиран от #28

  • 26 robin

    10 3 Отговор
    Заключен в някой харем с ханумите...
  • 27 Васил

    22 3 Отговор
    Нормално сигурно вече Божков се пече някъде на плажа и си мисли за баламурниците от България дето търкаха билетчета и най вече как преметна финансовият министър с купената диплома
  • 28 без име

    20 2 Отговор

    До коментар #25 от "До иван":

    Двата случая са аналогични. Според теб КОЙ нареди всички пари от институции изобщо където държавата е работодател да бъдат в КТБ? КОЙ? И изведнъж...атака по същата тая банка за да се ограби.Естествено ,че Цв.Василев ще избяга. Сега с Божков е същото-пирамида,където държавата наливаше ...и отново атака да се разграби и съответно обвини Божков ,както и преди Цв.Василев..
    Но Божков ми се струва по хитър...събрал е папките от които някои в Бг треперат,защото сега вече има и Кьовеши....
  • 29 😈 Сатаната

    9 3 Отговор
    Чакам го !
  • 30 Лекар БГ

    21 4 Отговор
    Каквото ви е казала кака Сийка-все е вярно,вЕрвайте ми!
    Руснаците са виновни.Отишъл в ОАЕ лично Сергей Наришкин да спасява Черепа,тъй думаше кака Сийка.Срещнал се руснакът с висши представители от ОАЕ.И решили-свободен Череп!Как разбраха нашите ръководители,от МВР и Прокуратура,какво са си говорили руснаците и арабите,лично аз не знам.Такива срещи и разговори са строго конфиденциални.Само кака Сийка знае всичко....Явно е подслушвала.През ключалката на затворените двери.
    Руснаците са виновни.
  • 31 Само питам

    11 9 Отговор
    Защо след така наречените промени (след 1989г.) не беше върнат истинският Български Химн - Шуми Марица( Химн на България от 1886 г. - 1946 г.) и въобще има ли някакви промени в България след като не кой да е, а комунистическия химн "мила родино" все още е Химн на Република България ( нали Уж вече не сме Народна Република България) ????
  • 32 Типично за айдуци

    13 2 Отговор
    Един крал, друг гледал и мълчал. Крадналият предупреден. Дошъл момента, крадналият предупреден, мълчалият придобил ценности и се разпищял - дръжте крадеца. Народът мухи лапал, но не повярвал.
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Курест

    12 3 Отговор
    Каскету ще му яде чорабето Василчо.
  • 35 Илия

    7 1 Отговор

    До коментар #21 от "без име":

    Къса ти е паметта, Божков сам се предаде.
  • 36 Лудницата е пълна

    19 1 Отговор
    На 2 февруари официално е потвърдено, че е задържан, според Гешев
    На 9 февруари - "Няма как да ни слуша в момента Божков, защото се намира в арестантските помещения на ОАЕ. Това, че се разхожда свободен в хотел, е част от хибридните атаки срещу прокуратурата." Това заяви главният прокурор Иван Гешев по повод обвиненията срещу бизнесмена Васил Божков в ефира на БНР.
    Днес Сийчето каза, че дори прокурата е била изненадана, че човекът е бил в ареста...
    Аз ли не мога да чета, или прокуратурата не помни кога какво казва....

    Коментиран от #43

  • 37 Чарли

    12 0 Отговор

    До коментар #10 от "Иван":

    Ами мишо бирата, независимата френска лаборатория потвърди, че гласа е на борисов и реакция от обществото и властите никаква, за мен тва е безжизнена държава. Много интересно, че много скоро след като мишо бирата умира и жена му също умира. И защо Бойко Борисов забранява на ченгетата да претърсват завода му нощно време при положение, че не са правили бира нощно време за да го уличат. Може би се е правила пудра захар в цеховете, от тази къде се приема през носа. Ами с очевадните доказателства с печатниците на бюлетини. Според мен тва нещо с хазарта се е знаело, няма как службите, Нап, Данс, да не са знаели просто Божков си е плащал на който трябва и в един момент е станал неудобен. Нали на всеки билет пише тиража от Нап няма начин да не са били в течение и са си трайкали.
  • 38 Фен

    12 1 Отговор
    Да е жив и здрав Божков. Да изчисти България
  • 39 параметър

    3 2 Отговор

    До коментар #16 от "Запада е ислямски":

    Никът ти,не,но коментарът ти е верен+
  • 40 око

    7 0 Отговор
    Под домашен арест - предполагам в най-елитните заведения!
    Там се държи по домашному!
  • 41 Гошо

    2 1 Отговор
    Кви араби къв Дубай бе, вчера са го видяли да играе табла със Цецко Василев в Белград. Интересно е, че мисирките забравиха за Цв. Цв., за апартаментите му, за това, че като министър 100% е знаел за Божков, за КТБ.......
  • 42 хасан

    1 1 Отговор
    свърши готения му жиеот хихиихиих
  • 43 Бачо Киро

    1 0 Отговор

    До коментар #36 от "Лудницата е пълна":

    Не им обяснявай, 80% не могат да свържат и две дати ... ГешеФТ си лъже на корем и си дрънка квото му дойде, говорителката му даже не си е сравнила версиите с шефа си, циркът е пълен, а шматките чакат Божков да е арестуван с ЕВРОПЕЙСКА заповед, дето в ОАЕ има валидността на тоалетна хартия. Некадърност, некадърност и пак некадърност - това е главното качество на всички, които са на някаква длъжност в тази държава - от премиера, през прокурора та до последния чиновник. Само чистачките май стават, че ако си спомням правилно, чистачка гонеше и бягащите от СЦЗ .... Всичко е за парлама, мутренски похвати, разпределяне на власт и средства, нищо ново под слънцето ... От прости селяци, които при селяните преди 89та бяха шофьорчета и пазванти - толкова.